IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Поколението на 30+ годишните - между миналото и бъдещето... (архив до 20.09.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
    Навремето твърдението, че руската азбука е дошла от България, е било много опасно.
    По сталинската версия била създадена от еди-кой си руснак.

Академик Лихачов, достоен мъж, заради това е отишъл в концлагерите.

Представям си колко ще се изненадат и ще ги заболи, когато разберат, че говорят български език, и то некаква си остаряла версия
    Между другото и в Русия има истинска интелигенция и знаещи хора.

”Не матушка Русь е майка на България, а Русия е неразумната дъщеря – жена хермафродит -на Мати Болгария.Възгордялата се и самозабравила Русия е рожба на България,а не обратното.Славянството е рожба на Великоруският шовинизъм. Не Гърция,а България е дала културата на съвременната цивилизация.Ако беше Гърция,защо днес никой не говори гръцки?! Защо половин Европа днес говори латински,а останалата половина /даже с Русия е по-голямата половина/ говори не гръцки,а български?! Така наречените “славянски езици” е българският език! ”
    Валентин Разпутин
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
      Чак па обасно ...
      Аре стига ся ...

Заради темата 3 години е бил в СЛОН ( http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%...BD%D0%B8%D1%8F )
      Белегът, който виждаш на брадичката му, не е от научна дейност...
      Last edited by vmankov; 21.06.2012, 16:44.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Пешо за работата и оплакването съм напълно съгласен, но не мога да разбера защо ги свързваш с миналото и историята. Във всички държави има работливи и мързеливи хора, но живота си ги поставя на място. Не се наемам да правя такива генерални обобщения за народа си защото няма да е вярно.Аз лично от 16 години съм работил за пари и сега виждам много такива хора около мен
        Кире свързвам ги с историята щото според мен сме си такива откакто Господ е създал света.То и тук мързеливите живота ги е поставил на мястото им.На младини им съчувствах днес ми дреме на желязото за тях.Генерални изводи за народа ни не правя просто казвам че вайкането мрънкането и оплакването и другите са ми виновни придобива заплашителни размери.То и затова Господ ни наказва с мизерия.И все болни бе Кире.Да си видял един трудолюбив и предприемчив човек да е болен?И престъпниците и те болни бе Кире и тарикатите и те болни.....

Коментар

Навремето твърдението, че руската азбука е дошла от България, е било много опасно.

Представям си колко ще се изненадат и ще ги заболи, когато разберат, че говорят български език, и то некаква си остаряла версия
          Чак па обасно ...
          Аре стига ся ...
          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Ако не ни бяха дали писменост, нямаше да можем да пишем.
            Ако не ни бяха дали език нямаше да можем да говорим

Last edited by vmankov; 21.06.2012, 16:29.

Коментар

Руският слон е най-големият слон, руските часовници са най-бързи!
              Ако не ни бяха дали писменост, нямаше да можем да пишем.
              Ако не ни бяха дали език нямаше да можем да говорим
              tnm

Коментар

• Страница от Библията на църковнославянски, който е старобългарски.
                Под нея е мое заместване със съвременен руски.

Глава 1

1. В начале сотворил бог небо и землю.
                2. Земля же была невидимая и неустроенная, и тьма вверху бездны, и дух божий носился вверху воды.
                3. И изрек бог: да будет свет. И был свет.
                4.И увидел бог, что это есть добро, и разделил бог свет и тьму.
                5. И нарек бог свет днем, а тьму нарек ночью. И был вечер, и было утро, один день.

И тъй нататък.

Ако бях включил старинни руски думи и обороти, известни на всички, но вече слабо използвани, заместването щеше да е едно към едно със същите думи.

Е, на картинката виждате старобългарския език, долу - съвременния руски.
                Голяма ли е разликата?

-------------------------------------------------
                Прочее, понятието "църковнославянски" е руска измислица, за да не кажат древнобългарски.
                Хе-хе!

Руският слон е най-големият слон, руските часовници са най-бързи!
                Last edited by vmankov; 21.06.2012, 17:03.

Коментар

Македонскийот язик е първопричинен
                  Уффф, пък на мен винаги ми се е струвало, че македонският език си е български с някоя друга граматична грешка.

П.П. Може би, защото езикът им е първопричинен, не успяха да се преброят, а не защото прекъсна "кънекшъна" с Луната!?
                  Приятелството се състои от серия изловени и неизловени предателства !!!
                  Мечо

Коментар

• Първоначално изпратено от artemida_sofyanska Разгледай мнение
                    Deep Purple & Kiss - Nothing Else Matters (Metallica cover) HQ - http://www.youtube.com/watch?v=0gyfJ...ayer_embedded#!
                    Мммм баш така те искам ...
                    браос
                    Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Deep Purple & Kiss - Nothing Else Matters (Metallica cover) HQ - http://www.youtube.com/watch?v=0gyfJ...ayer_embedded#!
                      There is no right way. Only your own way!

Коментар

• Първоначално изпратено от tnm Разгледай мнение
                        На славянобългарски, ако може!

П.П. От всички езици от така наречената "славянска група" само българския е аналитичен.
                        Македонскийот язик е първопричинен
                        tnm

Коментар

Мераклия
                          На славянобългарски, ако може!

П.П. От всички езици от така наречената "славянска група" само българския е аналитичен.
                          Мечо

Коментар

Не са почнали да ги четат веднага.
                            Сериозно са се заели по времето на социализма, когато почнаха да се дават повече пари за наука.
                            А преди това за цялото време в тях са ровичкали двама-трима ентусиасти* - академици и неакадемици

Пак добре, че са ги запазили, де.

------------------------------------------------
                            * - абе, кажи ми българската дума за "ентусиаст"; знам, че я има, но не ми идва.
                            За този архив си хортувахме кротко в края на 2011 година /ако не ме лъже паметта/.
                            Един мой познат ми беше говорил, че трябва са се систематизират и преведат над 500 хиляди архивни единици.
                            Мечо

Коментар

* - абе, кажи ми българската дума за "ентусиаст"; знам, че я има, но не ми идва.
                              Мераклия
                              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от bingo Разгледай мнение
                                Голямо мерене на Пишки
                                Я по така - http://www.youtube.com/watch?v=fmFp8HkEPpM
                                Прав си, наздраве!

Коментар

Working...
                                X