IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Докога ще им търпим своеволията??? (архив до 7.03.2012 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Проблема е в това, че българският народ е прекалено добър, състрадателен и търпелив.
    Повече от колкото е нормално чак прстъпно дори.
    И от това страда.
    Търпим нагли, нахални и крадливи управници и етноси да се гаврят с нас.
    Злоупотребява се с добротата на народа.

България единствена от Европа спаси евреите и циганите си от Хитлеристите.
    Много бързо го забравихте.
    Германците изтрепаха половината европейци сега ще ни учат на добродетели.Хех
    Сега същите ще ни учат на хуманност и толерантност, а спасените искат смърта ни.
    Благодарноста ви е голяма.
    Благодарим!

България първа освобождава военно пленници по собствено желание без да им навреди и без да иска откуп.Прецедент в световната история.
    След освобождението всички бедни турци са оставени да живеят тук без да се преследват, малтретират или тероризират.Въпреки издевателствата, убийствата, изнасилванията ,кръвният данък и всички ужаси причинени от турците при поробването ,българите са им простили и са ги приели като равни.
    Сега за благодарност се организират бунтове и атентати.
    Как може да взривиш вагон за майки с деца?
    Що за хора са това?
    Някаква омраза се насажда в тях, незнам защо.
    В турция има огромни обезлюдени територии, като искат турско да отиват там.
    Защо трябва тука да предизвикват война.Ей това е престъпление.
    Това им е благодарноста.Благодарим!
    Прекалено сме добри и наивни ,ей това е проблема?

Наглите и нахалните народи се възползват от това а ние си патим после.
    Има една поговорка "Ненаказано добро няма".
    Така че трябва да се разграничава доброта от наивност,толерантност от слабохарактерност.
    Вижте ги Американците, само за мир тръбят а на практика правят войни.Мир с бомби и танкове.
    Няма значение колко ще загубиш, важното е да спечелиш повече.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя)
      Може и заради лошото време да е, но не ви разбирам за каква обратна дискриминация споменавате.....да не е нещо като - някой не ни харесва, значи е ...обратен))
      Дискриминацията си е отнемане на права и достъп до тях, в най - различни форми.
      За българите, не съм забелязала да има такъв момент, наложен от циганите!
      Аз ще ти го обясня - ти поразходи, попрочети, погледай телевизия и ще забележиш:
      - Достъп до безплатни жилища - за хъхрещите се строят такива, за другите не;
      - Достъп до безплатно лечение - получовеците се радват на безплатно лечение, лекарства, ваксини, другите етноси не;
      - Достъп до безплатен транспорт - белите хора ги проверяват в трамваи и автобуси и глобятав при липса на билет или карта - мангалите не ги проверяват;
      и т.н.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Affirmative action

Обратна дискриминация e българският превод на affirmative action.

Affirmative action refers to policies intended to promote access to education or employment aimed at a historically socio-politically non-dominant group (typically, minorities or women). Motivation for affirmative action policies is to redress the effects of past discrimination and to encourage public institutions such as universities, hospitals and police forces to be more representative of the population.

This is commonly achieved through targeted recruitment programmes, by preferential treatment given to applicants from socio-politically disadvantaged groups and in some cases through the use of quotas.

Opponents of affirmative action policies argue that it is based on collectivism and merely another form of discrimination because it can result in qualified applicants being denied entry to higher education or employment because they belong to a particular social group (usually the historically socio-politically dominant group; typically majority races and men).
        http://en.wikipedia.org/wiki/Positive_discrimination

Коментар

• Може и заради лошото време да е, но не ви разбирам за каква обратна дискриминация споменавате.....да не е нещо като - някой не ни харесва, значи е ...обратен))
          Дискриминацията си е отнемане на права и достъп до тях, в най - различни форми.
          За българите, не съм забелязала да има такъв момент, наложен от циганите!

Коментар

• Първоначално изпратено от AfterDark
            Дарков - и как частните инвеститори ще си разчистят терените? Зор ще видят и те - защото държавата защитава не човекът с кинти, не данъкоплатецът, не собственикът - а отрепката, мързеливият тунеядец, самонастанилият се натрапник. Надали на светът има друга такава объркана държава.
            С БАГЕРИ!

А иначе, Импе, аз наблюдавам обратна дискриминация - дискриминираните са българите.
            Знам, че има обратна дискриминация. А с багерите няма да стане - първо хъхрещите ще скочат с брадвите и сопите и ще пребият багеристите, а после ще почнат да се оплакват, че ги дискриминирали... щото как така собственикът на земята ще прогони манго от собствената си земя, на която хъхрещият си е струпал копторът...

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
              Именно, Красимира - кога ще проумееш, че разделението си го има - и държавата го прави.
              Повтарям ти го с големи букви, за да го проумееш : Аз НЕ искам етническо разделение !!!
              Продажните ни политици имат интерес от ромското малцинство и поддържането му в калта, защото за тях то се явява изключително евтин и лесно манипулируем електорат, чиито гласове излизат най-евтино при всеки едни избори - на манго му дай 5 лева и кебапче и не го агитирай повече. Нито плакати, нито диспути - нищо!
              Само че, тежестта от ежедневното поддържане на този евтин електорат пада върху плещите на всеки работещ и снасящ данъци на държавата данъкоплатец. Също така и несгодите от общуването с мангалската сган отново се понасят от обикновените хора.
              Аз не искам политиците ни да се избират от евтиния цигански електорат, защото те не се борят за да защитават правата и решават малцинствените му проблеми, а извличат ползи за себе си.
              Също така и не искам да има мангали, живеещи с мисълта, че някой е длъжен да им реши проблемите, без от тяхна страна да се положат дори и минимални усилия.
              Всички псевдоаргументи на защитниците на тезите на Красимира, разглеждат циганското малцинство като страничен участник в решаването на техните проблеми - все някой трябва да им даде нещо наготово, все другите са им виновни, че ги дискриминират и отблъскват - ту му млякото горещо, ту пък друго нещо!
              Кажете - манго какво прави или е направил САМ за да подобри положението си!? Да сте чули за някоя доблестна постъпка извършена от някой мангал - споделете!!! Това ще бъде интересно!!!
              Затова тезите на Красимира са вредни и опасни за цялото ни общество. "Защитниците" на "равните права" и "интеграцията" на циганското малцинство с безумните си идеи затвърждават у мангалите убеждението, че тяхната съдба е в ръцете на имащите, можещите, знаещите, и че самия манго не може нищо да направи - понеже видите ли нямал нищо, не бил учил и работил - той е най-онеправдания и неговите права са нарушени!!! БЕЗУМИЕ и НАГЛОСТ!!!
              Тези "защитници" участваха и имат главна заслуга в култивирането на най-големите търтей, паразити, хрантутници - изметта на обществото!!!
              И всичко това се постигна с парите на данъкоплатеца!!!
              Същите тези "защитници" имат наглостта да искат "интеграция" на ромското малцинство! Обществото ни освен да плаща на миризлив и мързелив манго, за да го издържа, да го носи на гърба си, ами и да го "интегрира"! НАГЛОСТ и БЕЗУМИЕ!!!
              Мале, ама като ще взема да подпаля "моторетката" - като грабна една сопа и бой, бой по тъпите кратуни на такива като Красимира и свитата и, та нищо няма да остане от тях.
              Виждали сте ромите как се обединяват и колко са единни в действията си, когато нападнат някой от тях. В това отношение имат желязна организация и дисциплина, за която може само да им завидим и от която може да се поучим.
              Същата организация ни е необходима и на нас за да се справим със своеволията на "онеправданото" циганско малцинство. На първо време ще ни се наложи да се справим с предателите /краситата/ между нас!

Коментар

• Дарков - и как частните инвеститори ще си разчистят терените? Зор ще видят и те - защото държавата защитава не човекът с кинти, не данъкоплатецът, не собственикът - а отрепката, мързеливият тунеядец, самонастанилият се натрапник. Надали на светът има друга такава объркана държава.
                С БАГЕРИ!

А иначе, Импе, аз наблюдавам обратна дискриминация - дискриминираните са българите.

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                  Първоначално изпратено от Krasimira
                  Няма да се уморя да повтарям, че докато делиш проблемите на расова и етническа основа не си полезен.
                  На каква основа ни делят, когато ние си плащаме за да се возим на градския транспорт, пък някои други - НЕ!?
                  На каква основа ни делят, когато ние си плащаме тока, пък някои други - НЕ!?
                  На каква основа ни делят, когато ние сме принудени да си доплащаме за медицинското обслужване, пък някои други - НЕ!?
                  Въпроси, въпроси - едва ли ще получат адекватен отговор.
                  Именно, Красимира - кога ще проумееш, че разделението си го има - и държавата го прави. И именно благодарение на това, хъхрещите не работят и въпреки това не са се изпосмряскали още от глад и болести, както заслужават.
                  И още - откъде накъде държавата с нашите пари ще строи на получовеците безплатни домове, а за нуждаещите се бели семейства не? Ако българско семейство от... Дряново напримерно реши да живее в София, ще трябва или да цака по 200 еврота поне на месец за наем, или да се бръкне най-малко 30 000 евро за жилище.... а мангалът ще се самонастанява дето му скимне и ако решат да го прогонят ще пищи, че е дискриминиран... а за да не пищи, ще му строят безплатно жилище? Разбираш ли, Красимира - аз искам точно това - да няма расово-етническо делене? Както мен ме проверяват за билетче в трамваят, така да проверяват и мангалът. Както мен ще ми спрат токът, ако не го платят, така да го спират и на хъхрещият. Както мен ще ме изхвърлят като мръсно куче, ако се самонастаня някъде, така да прогонват и получовеците. Както мен ще ме прогонят от болницата, ако не съм осигурен или ако не снеса сухо, така да прогонват и чернокраките. Както мен държавата няма да ме храни, ако реша да мързелувам чял живот, така да не хрантути и мургавеляците.

Повтарям ти го с големи букви, за да го проумееш : Аз НЕ искам етническо разделение !!!

Дарков - и как частните инвеститори ще си разчистят терените? Зор ще видят и те - защото държавата защитава не човекът с кинти, не данъкоплатецът, не собственикът - а отрепката, мързеливият тунеядец, самонастанилият се натрапник. Надали на светът има друга такава объркана държава.

Боби право казва - никой не е викал тая измет в София и никой работодател не е длъжен да назначава на работа индивид, който след 15 минути бачкане ще седни под някоя сянка и ще почне да хленчи, че работата е тежка и малко му плащат.

Коментар

• Повечето струпвания на роми в София са самонастаняване и незаконно строителство.
                    Крайно време е това да бъде прекратено.

Най-елегантният начин е като терените, на коита са се самонастанили (обикновено общински), бъдат продадени на частни инвеститори.

После инвеститорите сами ще си ги разчистят и никой не може да им влияе по политическа линия, защото са набухали сума ти пари, които трябва да избиват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Нептун
                      Ще ти отговоря ако отговориш:
                      На какво основание ромските деца се раждат в гета и нямат нормални условия да се учат и социализират?

Некои хора забравят за социалното и икономическо разделение подсилено с необуздано хойкане. Неправилно ги наричаш гета. Гето е, когато си въдворил някаква група на дадено място, без право да мърдаш оттам. Повечето струпвания на роми в София са самонастаняване и незаконно строителство. По различни места в България те си имат къщи и не може да нямат, защото всички роми до 1989та година имаха къщи. Или са ги напуснали или са ги пропили.
                      Красноречив пример: искаха да помогнат на роми от такова струпване като им предложиха безплатни жилища в съседно на София село. Те отказаха с аргумента, че "по тази начин нямало да живеят в София"?!

Не се поддавайте на опита на ромите да си решат безплатно социалните и икономически проблеми като ги представят за расови.
                      Искам конкретно Красимира да питам защо тези роми отказаха да се преместят в безплатни жилища???

На какво основание често не допускат роми (без да познавават конкретните хора) да влезат в заведения, басейни и т.н.?

Ами не може в басейна да има инвеститор с няколко милиона на борсата и до него да дойде опърпан беден ром.
                      Пак забравяте за класовото разделение, а то тепърва ще си казва думата.
                      Специално за онзи случай по телевизията двете ромки си изглеждаха много добре и не виждам причина защо не са ги пуснали.
                      Може охраната да се е подсигурила, защото изключенията все още са рядкост и външния вид не може да каже всичко за поведението.
                      НО тук съм съгласен, че в такъв случай трябва да се подхожда само по добър външен вид без подсигуряване срещу евентуално кофти поведение. Може да ги изхвърлят после, ако почнат да простеят.
                      Но и този отказ не е случаен, ромските групи от изкусни джебчии в София изглеждат точно по този начин - изключително добър външен вид.
                      Тук наистина може да се каже, че има расово отношение. Просто охраната трябваше да поеме риска да ги пусне и да има специален човек, който да следи за джебджийски прояви.
                      Някой ще каже, ама те джебджиите в София са 99% роми. Да така е, но трябваше да ги пуснат, защото имаше вероятност да не са джебчии.
                      И тук корените на проблема са социални и културологични. За ромите джебчиството си е просто една професия. А пък са и пазени от полицията, която взема процент.

На какво основание приемат с предимство българи на работа, а отхвърлят роми (пак без да познават конкретните хора)?

Ами гледай сега. Опира до трудови навици. Къде ромите са добре приети като работници: в строителството и като хамали. Хамалството си е пак типично ромска професия, защото има мноог пазарене и хитри такси. А пък строителните войски създадоха много добри роми строители.
                      Всички останали или поне огромната част от тях почти не са работили от 89-та година. Селското стопанство го няма. Родените след 70-та година не знаят какво е работа. Без трудови навици как да ги вземеш на работа. А и болшинството от младите роми са неграмотни. Напишеш им например 2 метра на 5 метра да се засипят с 7 см чакъл и след 2 часа се връщаш и ги гледаш как се карат какво точно трябва да правят, защото не могат да четат.
                      Без трудови навици, развалени от безконечните социални помощи за тях е много лесно да се върнат към древни ромски професии - например спиране на децата от училище и пращането им на просия.
                      Социалните проблеми си крещат, ама на никой не му пука.

На какво основание вадят родители децата си от класове, където има роми и така увеличават сегрегацията?

Ти би ли си оставил децата в обкръжение на бедни деца, чийто морал е да мислят, че от ученето няма смисъл, които постоянно отсъстват, обличат се като прошляци и не говорят добре български?! Все пак за възпитанието на децата не е толко важна семейната среда, колкото цялостното обкръжение. Не искам децата ми да мислят, че смисъла на живота е веселие без мисъл за утрешния ден. И пак забравяте класовото разделение.

На каво основание медиите се смятат за длъжни да споменат, че дадено престъпление е направено от ром, а когато българин направи престъпление не се споменава етническия произход?

Медиите споменават и ако извършилия престъпление е мафиот, престъпен бос или особено бивш застраховател. Болшинството престъпления (наистина "дребни" предимно) се извършват от роми. Медиите съобщават и кога престъплението е извършено от руснаци например. Дразни ви, че медиите са обективни или какво. Ясно е, че като не е извършено от ром, престъплението е от българин.
                      Или искате и Кънчев да не го споменват, че е ромски бос. Та той се гордее с това. Или да не се споменава, че някой фестивали за народно творчество са ромски?! Значи доброто да се хвали, а лошото премълчава. Пак двойствено поведение.

Оправете си социалните възприятия и искам Краси да я питам още нещо.
                      Краси какво правиш по въпроса за подобряване живота на ромите? Много е лесно тука да си чешеш живота. Какво направи за промяната на начина им на мислене с цел интегриране в обществото например?

Коментар

• Нептуне,

Искам да те успокоя. Въпросите, които те вълнуват, не са по темата и по степен на неадекватност най-вероятно "бият" и тия на Краси.
                        Да вземем например първия въпрос, който си поставил

Първоначално изпратено от Нептун
                        На какво основание ромските деца се раждат в гета и нямат нормални условия да се учат и социализират?
                        Със същия успех можеш да си блъскаш главата, защо си се родил в семейство на учител по физическо, а не в семейството на Йордан Цонев(примерно). По твоята логика това е пример за дискриминация и за липса на равен достъп ...??!!!

А следващите ти въпроси взаимно се конкурират по степен на неадекватност, та дори и инфантилност.

А това направо ме довърши:

Първоначално изпратено от Нептун
                        На какво основание вадят родители децата си от класове, където има роми и така увеличават сегрегацията?
                        ??????!!! Прати си въпроса на Българския Хелзински Комитет да съдят България

Коментар

• Първоначално изпратено от Нептун
                          Първоначално изпратено от LUBIMEC 13
                          Няма да се уморя да повтарям, че докато делиш проблемите на расова и етническа основа не си полезен.
                          На каква основа ни делят, когато ние си плащаме за да се возим на градския транспорт, пък някои други - НЕ!?
                          На каква основа ни делят, когато ние сме принудени да си доплащаме за медицинското обслужване, пък някои други - НЕ!?

На какво основание често не допускат роми (без да познавават конкретните хора) да влезат в заведения, басейни и т.н.?

На какво основание приемат с предимство българи на работа, а отхвърлят роми (пак без да познават конкретните хора).

На каво основание медиите се смятат за длъжни да споменат, че дадено престъпление е направено от ром, а когато българин направи престъпление не се споменава етническия произход?
                          Нептун-е, извинявай, ама си много тъп! По-тъп си и от мене дори!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от LUBIMEC 13

На какво основание приемат с предимство българи на работа, а отхвърлят роми (пак без да познават конкретните хора).

Коментар

• Първоначално изпратено от Krasimira
                              Ми то на тъпи въпроси... нали знаеш.
                              Ми не, не знам - нали съм тъп!!!

Коментар

• Ми то на тъпи въпроси... нали знаеш.

Коментар

Working...
                                X