If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
безимен, аз се разграничавам от мнението, че може да се правят прогнози за пазара. Моята стратегия е доста проста. Аз мога да се нарека стопогонител, или с две думи: над 1,7472 най-вероятно има стопчета, и то много. Моята цел е да се възползвам от тях и не смятам, че ако пробие това ниво отиваме 100% нагоре. Моята работа е да хвана импулса предизвикан от стопчетата. Сегашната ми позиция пък беше вдъхновена от неуспешния за момента тест на 1,7472 и съответно една от любимите ми конфигурации - понижаваща свещ с най-висок връх, също възможността за много къс стоп/реверс привлече още повече вниманието ми.
Исках мъничко да опиша какво представлява играта ми. Всичко, което исках да кажа е, че анализите и прогнозите не са нещото на което бих се осланял.
Варна, мисля, че си добър анализатор, но съм забелязал, че във Форума понякога гледат накриво, ако не си (съм) на тяхното мнение, като че ли пазарът се движи от мнението на някой си там - дребосък като мен!
Не мисля, че пазарът се съобразява с конкретни цифри и съпротиви, подобна на цитираната от теб. По- скоро е добре да се анализират много и разнородни сигнали, какъвто за теб е стойността 1,7472.
Ние с теб сме спокойни, защото един от нас ще бъде прав! Да му мислят останалите...
безимен, ако кабела не пробие 1,7472 и дългосрочно и краткосрочно кабела е за скъсяване. By the way, късото ми кабелче от 1,7460 вече е повече от 20 пипа печалба.
Моето мнение е, ако няма промени в сегашното състояние на диаграмите и индикаторите, утре да залагам по- скоро на удължаване на кабела, а в дългосрочен план /доста по- дългосрочен/ двойката е за скъсяване.
Както днес вече казах кабела е далече от нивата, където наистина трябва да се купува яко. Отиграването на 1,7472(покупка) е просто защото умирам от тъпотия вече и все пак да играя нещо. Мен ако питате с този триъгълник кабела плаче за късо.
Коментар