If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
не съм фенка на прогнозите, но на дейлито при е/$ има вътрешен ден и Lower High след пробив на съпротива. Значи е надолу, защо пишете толкова сложни анализи, а не забелязвате основните неща?
Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.
докси лихвите са калкулирани от пазара, ще ги вдигнат ще има малко спекулативно движение може би и тнт по-важното е дали в доклада после ще споменат думата меасуред прайс тоест ще продължават ли с политиката си на поетапно повишение на лихвите това ще генерира по-сериозно движение и тук е противоречието с техниката която е за нагоре а на тях като че ли им трябва още поне едно вдигане тая година
Пробив на 2410 значи 2450-60 пробив на 2250 значи 2100 мин пробив на 2485 значи 2600 пробив на 2295 значи 2250.................... сега сме в ничия земя 2315-2395, предпочитам дългият вариант на развитие после при лихвите 100-200п надолу и пак ъп
Защо долара ще пада?
-защото съм бъкан с долари / и мен ме хвана истерията /
-защото направи 12 фигури за 3 месеца
-за да пресират такива като нас
-защото големите акули трябва да лапат яко
-Защото дефицита се увеличава
-Защото емериканската Икономика изобщо не е излекувана.
-Китайците вече са на манежа и няма в какво да ги обвиняват
-намаляват контингента в Ирак
Това са някой от основните причини според мен.
Паричната политика всъщност е игра на отлагане.Няма статистически показател,който да измери точно скороста на растежа на икономиката или да предскаже след колко време икономиката ще реагира на иизмененията та икономическата политика ,чието осъществаване може да трае месееци или години .Централните банки сеопитват да наблюдават с едно око инфлацията, която е резултат от от „прегрявяне „ на икономиката ,и с едно око безработицата която е последица от намалаване на темповете на ик.растеж.
Залагам на еврото до 1,26
Назад до 1,22
Газ 1,27
Назад1,23
Трета балканска нагоре до 1,29/30 /31
От началото на декември стремително спускане без паращут/1,12-1,10
Вече ще започнат пак добрите новини за долара
Като начало данъчни преференции и репатриране на печалби от американските компаний работещи в чужбина /
Психо ататка за добри икн.показатели
ако съм прав за възходящия ход на еврото –ще видим нивата на големите патаклами за да ни са като ориентир за пътя на юг
До края на американската финансова година или долу-горе 4-5 месеца долара е на ход до 1,12-1,10
Караш ме да прехвърля на седмична за твойте дългосрочни, тя респондира с дневна и това което съм написал ето как
Там сме в 4-С-III това последното започва от 1960 и трябва да свърши на 2460 после тръгваме надолу за IV до към 2250 което се получава 32.8% от III и после тръгва V със цел 1.2600 - еквивалентна на I и 0.618х от 1.1960-1.2453 това чудо 1.2600 трябва да го имаме до 14 дни, после ни трябва по-сериозен спад, При така изглеждаща картина на седмична единствено пробив на 1.2650 ще изкара на екран 1.29-1.32 целите
Успехи
здравейте колеги,виждам че сте се събрали вече,надявам се с общи усилия да разгадаем движенията за идната седмица,аз лично съм склонен да залагам на дълго евро,дори си мисля,че очакването на евентуалното вдигане на щатските лихви играе по-скоро психологически ефект и ако се случи,то ще окаже само корекционна роля върху движението на еврото нагоре,а няма да се учудя ако се случи и обратното-лихвите да се свалят,тогава какво става с долара?Според мен в близките месеци поне,ще наблудаваме засилващо се евро,не бива да подцетявама евросъюза...
Идеята е че на 1.2250 , никой няма да иска да слага стопове , а за да стигне до там пазара трябва да има продажби и това значи че в онзи момент ще продължат да продават до дъното , а от там вече само покупки и тази разходка нагоре сега която се случи ще изтегля вече цената към 1.29.С други думи в тази теория няма нищо ново под слънцето и е хубава ,защото ако погледнем ексън мобил те са пред корекция обаче до тренд линията на възходящия си тренд , мисля че е неизбежна там това значи петрола малко на юг , но после все нагоре пак.Ами долара трябва да падне здраво и да не се ядосваме после че сме излезли прави , че при този петрол долара няма да го бъде , ама той поскъпваше лудо с машинации и ни стресна.Идеята за много здраво двойно дъно не е лоша мисля.
Като че ли отново имаме разминаваме между техника и фундамент.
Погледнато технически-
Имаме потвърден обратен главоч с рамене на дневна, това ще рече цел вма 200 на дневна, в момента някъде 1.2600, малко по-краткосрочно нагоре 1.2395-2410 е като че ли по-здраво от колкото изглежда възможно е да ни спре замалко за нови сили от ЕМА 144 на 30м която е 2315-2295, тя дали ще държи тоя път божа работа, дори да не издържи то 2250 ще държи тъкмо ще можем да купим от около 2260 че да приберем стопа на БНИГХТ който ще продава там, по-голяма почивка би трябвало да има на 2450-65 където евентоално да чакаме лихвите но не се знае
Фундаментално лихвите че ще ги вдигнат ще ги вдигнат но ако употребят тая меасуред прайс отново, а им трябва още едно вдигане до края на годината, то техниката може би ще се промени
Коментар