IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Супертрейдър
    GBP/USD загуби повече от 61.8% от движението 1.7269, и достигна своята цел 1.7679 (66.6%) и цели следваща възможна 1.7559 (76.4%). Много ключово ниво е 1.7615-30 на 60м движението от 1.7704 е нещо a-b-c

Ситуацията е меча и ще остане такава до пробив на 1.7853. Краткосрочно това е нивото което трябва да е по прицил риска надолу засега е ограничен от 1.7559

Успех

Коментар

• Re: коко

Първоначално изпратено от supertrader
      Кабела , как го виждаш?
      При канадеца виждам 1.21 ако 1.19 падне

Кабела съм лонг 46 но се притеснявам и от еврото също много неорентирана история, няколко хеджа имах и няколко лонга и всичко е ок но съм предубеден, много е кофти като си наумиш една посока и разума спира да работи. Мисля че е 300п ъп до края на седмицата ама разума казва друго, след малко ще направя разбивка

Коментар

• kad

Защот о при канадеца такава цел няма , по нагоре може и надолу също може , но до 1.18... само не..
        D.Y.F-091066

Коментар

• коко

Кабела , как го виждаш?
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от 1anti
            как е компанията. смятам да качвам малко инфо в един меил - antidolar@mail.bg паролата може да я видите от тук ./viewtopic.php?t=65 ))))) които издържа на канадските напъни да е жив и здрав. аз съм пак дълъг там, но с малка позиция цел 1.186+
            Не думай и аз съ още лонги в када за точно тая цел, тъкмо се притесних че няма да я бъде

Коментар

• как е компанията. смятам да качвам малко инфо в един меил - antidolar@mail.bg паролата може да я видите от тук ))))) които издържа на канадските напъни да е жив и здрав. аз съм пак дълъг там, но с малка позиция цел 1.186+

Коментар

• Изказването на Дедо Грийн , не оказа май особенно влияние ...но май япончетата ще вземат всичко в свои ръце ...Според мен посоката е на север - 1.2150/60 , след това можем да се гмуркаме до 1.1860.

Коментар

• iwo

Момента е много подходящ за влизане в дълга , но много малка позиция , а дори и в къса но също много малка позиция.Къде го виждат това дъно ей това не можах да го засека загадка .Струва ми се че всеки гледа да се изтегли сега от пазара , защото през ноща сигурно се изнервят и тогава бутат съпротивите и си е рисковано.А при рейндж , цели пък и трудно се маркират изобщо труден пазар.
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Ивчо,отдавна не съм те ял.
                    Преди време ти препоръчах да прочетеш Бил Уилямс,виж там какво е казал човека за фракталните пробиви.
                    Наздраве и успехи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Пореден
                      Наздраве,компанийката. Първа обиколка.
                      при е/д маи е същото
                      как се отиграва това на практика ?
                      обиколки за нови минимуми
                      някакви идеи ? прилича ми като ходене по върха на бръснача , но все ще има някаква техника

Коментар

• уф ,
                        за 3 пипа уцелен стоп (1.1808) на къси усд/кад - как да не ме е яд - е поне беше плитък стопа!

за триенето : излагате се колеги модератори - като кифладжии! За справка - вижте какво стана с форума на Делтасток ( защото бяха велики ) - умря.

те не триеха нищо и бяха над всички - вие прекалено ! За мене(и не само) няма голяма разлика
                        Едното съдържание беше пълно с трици,другото орязано....все е кофти!

Гледам златото е върнало малко - може екзотиките да живнат!
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• att много благодаря. Може да видиш резултата в сайт-а http://bnight.sytes.net
                          http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Bnight,
                            можеш да публикуваш поста ми. Но все пак е добре да се уточни, че това едногодишен опит. След време, ако още съм на пазара, може вижданията ми да са други. Поздрави и успех!

Коментар

• Та още едно нещо за изтгритият пост към сайта с постингите на Радо.
                              Кофти ама много кофти защото Радо позна и е много прав както е доказал и други пъти, аз лично бях на обратно мнение че нагоре ще тръгне по-рано, отиграх го добре но сгреших а Радо позна евала за това, ама не това е идеята нали целта на тоя форум е хората да си бъдат полезни. И аз преди време постнах тук линк за записване за сигнали по мейл от един от световно доказалите се трейдъри и учители и него го изтриха, както и да е.
                              Аз съм вече много лонг това би следвало да е края стоп под 1950 и успех

Коментар

• Първоначално изпратено от att
                                Здравейте,
                                Не съм любител на многото писане, но днес съм решил да постна разни нахвърляни бележки - става една година откакто съм на real. Едва ли ще са интересни на ветераните. Правя го за тези, които сега започват. Дано да им е полза, въпреки че малко се съмнявам.
                                За стила на търговия: Индикаторите не са най-важното и носят повече загуби, ако човек се води по тях без да държи общ поглед върху пазара. Според мен от всички инструменти за анализ най-мощни са ценовите канали и графичните фигури, но на графика от 4 часа нагоре. Малките графики не са “място за малки деца” и неопитните трейдъри нямат място там.
                                Според мен няма лоша система, а има лошо стиковане между личност и система. Жаждата за победа и страха от загуба ги няма на демо. Затова изпробвах тактики с малка сметка / която естествено “изтъня”/. Надявам се да не съм загубил урока.
                                1. Скалпиране – тактика с променлив успех. Общо взето излизам на нула.
                                Може да се играе, когато човек преодолее два проблема: да затваря при задействие на времевия и ценовия стоп, а не да си казва “ей сега, ей сега ще обърне” и пак да затваря при достигане на таргетната печалба, а не да се чака “поне още един пипс”. Не всеки ден е Великден, не всеки ден става за скалпиране.
                                2. Търгуване на фашиви пробиви – сумарен минус – за да се играе успешно
                                трябва много тънък усет за цена / време в пазарното пространство. Между другото – който твърди, че не се изисква интуиция и въображение за търговия не е прав. Ако беше така, нямаше да има пазар.
                                3. Бъни крос на 15 мин, 30 мин и 1 час – пълен провал. Теоретично изглежда
                                мого добре, но на практика все нещо не става. А човек трябва да се пази от чести загуби, защото духа на трейдъра запада. Стига се до неадекватни решения и още загуби.
                                4. Игра без стоп в бавни двойки - / лакомия за суапа / - много лоши резултати.
                                Вярно е, че всяка позиция рано или късно излиза, но каква е ползата да излезе догодина по това време. А може и след 10 години. То и който е купувал евтино земя непосредствено преди колективизацията, чак сега му излиза позицията, само дето него вече го няма.
                                5. Хеджиране и обратни поръчки – много лоши резултати – блокират марджин
                                и най-важното – блокират съзнанието на трейдъра, защото са перманентен дразнител. После идват грешките и загубите. Придържай се към простотата.
                                6. Интрадей – на печалба излизам в случаите на няколко дневни рейнджове с
                                диапазон не повече от две фигури и ясни подкрепи и съпротиви. Стохастичния осцилатор тогава върши хубава работа. Освен това рейнджа прощава грешки. Интрадей в тренд става като Бъни кроса – пълна скръб. В рейндж всяка печалба над 30 пипса трябва де се прибира.
                                7. Алигатор на 4 часа, сигнал за обръщане от дневна и позиция след фрактален
                                пробив – категоричен плюс. Ако има и добре оформен ценови канал на 4 часова графика нещата стават перфектни. Позицията трябва да е с времева цел не по-малка от една седмица. Трябва да има и елементарна фундаментална обосновка за позицията.
                                Не е задължително всеки ден да си на пазара с открити позиции.
                                8. Пробиви на ценови канал – не съм пробвал, защото са дълбоки стоповете и не става за малка сметка.
                                ММ – всяко нехайство може да е фатално – мисля, че сумарен риск max 2% осигурява спокоен сън. Има голяма мъдрост в твърдението, че първо се избира стоп и после вход, само ако те устройва риска.
                                Прав и обратен Мартингейл – мощен инструмент, но добри резултати ми даде само при рейнджова търговия и никога в тренд от по-висок порядък.
                                Да се търгува без предварително изготвен седмичен план е пълно безумие. Да не се спазва плана – също! Ако се играе интрадей, също трябва да има съставен дневен план с основен, алтернативен вариант, размер на позиции и т.н. Никакви отклонения! Малко досадно, но пък се избива в пари.
                                Като си помисля срещу каква вероятност се играе на пазара, направо ми се завива свят. Първо 4:1 срещу спреда. После още поне 2:1 отгоре между стопа и таргета. Излиза, че рулетката е като благотворително дружество. Затова се замислих върху това от къде произлиза думата цена – от ценност. Обществото /икономиката/ се движи от стремеж за създаване на ценности. Ценностите понякога се изразяват в цени. Ако аз инвестирам и построя напр. жилище - създавам ценност. В даден момент от времето мога да искам най-добрата цена от купувача. Цената е мерило за създадената ценност. Ако инвестирам в покупката на USD срещу CAD напр. също създавам ценност – в даден момент от времето пазара ще има нужда от моите долари и аз ще му ги дам на съответната цена. Смятам, че ако това не се осъзнава, Форекса остава хазарт с много лоши шансове.
                                Е, хайде – догодина пак.
                                att поздравления за направените изводи. Иска ми се да побликувам този твой пост на сайт-а си. За това публично питам ще е ли възможно това. Иначе би ми било приятно да поговоря малко с теб по повод на една друга рубрика в сайт-а. Така че ако те интересува мейл-а ми е bnight@abv.bg. Предварително ти благодаря за отделеното време.
                                http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

Working...
                                X