IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Валутна тътговия - FOREX

Какво да ти кажа.Видяхме рали до 4,52/54,после сел оф.Лично аз бих купил на 4,42/3 20000 унции (около 100000$). До 2 седмици ще реализирам чудесна печалба от 5 до цента на унция.Същото се отнася за златото ще купя на 259,00/50 (385 унции = 100000$).Нищо не казваш за Aud и Nzd.Що се отнася до канадския долар,щом го видя на
    1,5505 ще го купя.Все пак от 1,5410/20 отиде първо до 1,5240/50
    нали?Когато $ пада срещу основните валути,се покачва спрямо канадеца
    и после (след 2-3дни)започва обратното движение спрямо канадския долар.Само гледай и ще видиш,че точно така ще стане.Чао

Коментар

Kakvo shte kazhesh za vcherashnija reaction na silver? Dazhe ima key reversal down.

Коментар

Здравейте !!!
        Ако може да дам и моето скромно мнение за евро/долар .
        За мен преди провив на 0,9458/60 еврото се намира в падащ тренд.
        За утре предполагам , че ще има малка корекция на днешното покачване , което ще удари около 0,9200/10

ЖЕЛАЯ УСПЕХ НА ВСИЧКИ

Коментар

След моята прогноза от 27/2/2001 ,че среброто ще последва златото, то вчера това мое очакване се превърна в реалност.Среброто направи
          много хубаво "рали" от 4,42/3 до 4,52/4.Това води и до плавно но стабилно покачване на AUD и NZD срещу USD(за сега).
          За днес 1/03/2001 аз ще направя следното:

Buy eur/usd at 0,9218 S/L 0,9188 amt 0,2
          Sell eur/gbp at 0,6401 S/L 0,6431 amt 0,1
          Buy nzd/usd at 0,4307 S/L 0,4277 amt 0,2

Коментар

Това е чисто технически анализ. Все пак всички знаят, че два пъти в годината от 1978 насам (ако не греша) Председателят на FRB има Humphrey Hawkins Testimony. Признавам, че са много интересни всички изказвания на Грийнспан, но при тази икономическа ситуация в САЩ, освен по-ниски лихви, едва ли има много голям набор от опции пре Фед-а. Според мен през последните години пазарите не реагират, както пишеше в старите учебници.
            Що се отнася до Humphrey Hawkins Testimony, американските парламентаристи не изглеждат много адекватни в разговорите си с Грийнспан. Това ме успокоява донякъде. Не само у нас е така. Сега нямаме ЦБ, но говоря по принцип.

Коментар

Приателю,съгласен съм с теб,но освен техн.анализ има и политически и икономически фактори,които рязко могат да обърнат пазара.Нека чуем г-н. Гринспан какво ще каже след 10 мин.Лично аз смятам че си прав но нека видим дали няма да има изненади.
              Движението евро/йена се очертава много сериозно в полза на еврото с таргети 109,20/50,110,80/111,10,130,50/80 и сле това 115,40/70, 117,10/40, 120 +

Коментар

Еврото се опитва да пробие downtrend линията. Да видим дали ще успее този път. Атаката е подкрепена от bullish zero-line cross на 14 дневния Momentum. MACD (13, 26) е все още под 0, но се покачва. Този тренд е от началото на годината, а два месеца не са малко време. Трябва пазара да затвори на тренд линията за да има потвърждение на пробива.

Коментар

След като на 23/2/2001 златото тръгна на горе,то на вчерашната сесия,то направи чудесно "рали" от "само" 10 фигури.Това движение ще продължи като следващият таргет е 275$.Сега е ред на среброто да направи същото.Въпреки,че Aud и Nzd още са на ниските нива защото чакат новините от САЩ,то те теминуемо ще направят чудесно движение.Канадският долар достигна посоченият таргет от 1,5250/70.

За днес не препоръчвам влизане в пазара докъто не излязът фигурите,но ако все пак се изкушавате,то стратегията която препоръчвам за Eur/usd е buy on dips за по 10-20 пипса.

Коментар

На графиката на jpy/usd се откроява един wedge, който би трябвало да е bullish. Пробивът за нагоре трябва да е около 116.60-80, а за надолу - 115.50-60. Много е рисково да се продава на 116.50. Успех.

Коментар

За 26/02/2001 аз ще направя следното:

Sell eur/usd at 0,9090 S/L 0,9112 amt 0,2
                      Sell usd/jpy at 116,50 S/L 116,85 amt 0,1
                      Sell eur/jpy at 106,05 S/L 106,35 amt 0,1

Коментар

Слухове....По пазара продължава да се говори, че Bank of Greece и днес е продавала на пазара евро при текущия отскок на EUR/USD малко над 0.9100 долара. Това е аналогично на вчерашните продажби на банката също около и малко над 0.9100 долара. Говори се, че продажбите от страна на Bank of Greece през тези дни са били за около 5 млрд.евро, което е сериозна сума с оглед днешния тънък петъчен пазар. Все още се предполага, че тези продажби са свързани с преоценка на валутните резерви на банката, въпреки че това преди дни беше отречено от нейни официални представители. Според други слухове, тези продажби на евро от Bank of Greece са свързани с покупките от гръцка страна на 60 изстребителя на стойност около 5 млрд.евро. Nice Weekend...

Коментар

Вида на графиката няма съществено значение. Важен е плана за търгуване. Аз гледам винаги графики за поне 2 периода, а в повечето случаи и за 3. NZD консолидира в нещо подобно по-скоро на bearish flag. Важните нива отгоре са 4315-30 (таргет 4400; 4500), а отдолу 4270-90 (таргет 4200). Аз лично не виждам нищо оптимстично за златото, защото то не е дори технологичен метал. След изпълненията му от 9, 10/1999 досега има много хубав downtrend, с леки прекъсвания (на седмична графика). CAD е много по-интересен. Тяхната ЦБ по принцип следва Федералния Резерв, но понякога има различно мнение и тогава става интересно.

Коментар

Да в дневната графика,но моляте посочвай периода на графиката за която говориш.
                            Освен NZD същото важи и за AUD.И двете валути са много чувствителни
                            към цената на златото и среброто.Те са големи производители и износът на тези метали заема голяма част при формирането на техният
                            БВП.Същото се отнася и за Южноафриканският Ранд.

Коментар

Това с NZD е много интересно. Не се бях сещал, че има такава валута. Моят любим канадец може да направи нещо интересно. На фючърса е направил едно doji и може да обърне ако пробие high от онзи ден. Ако пробие low от същия ден, продължава надолу. Преполагам, че на спота е същото само че обратно.

Коментар

Buy NZD/Usd at 0,4290 S/L at 0,4265 amt 0,2
                                Златото се покачва,а това неизбежно ще даде подкрепа на NZD

Коментар

Working...
                                X