If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тошо, как е насторението? Паунда и франка май влезнаха в правия път :-))
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
h-m . йената е много кофти ) , отдавна трябваше да се е обърнала надолу , ама..... , за eur/jpy , wse si мисля 4е всеки момент може да обърне , ама за usd/jpy - koi znae , гледам че 126.5 Е много силна съпротива. RSI е извън всякакви норми ).
Но кой знае, аз никога не съм играл с йената, а ако някога играя ще е само нагоре.
Коментар
schumi
Валутна търговия - FOREX
Паунда ще обърне тренда,ама йената като всички искат да е слаба- как се забих с нея!? И аз знам,че ще пада но все се надиавам да напрви някаква корекция? Глупак, ти какво ще кажеш?
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
p.s , Ако тук се обръща тренда, няма нищо чудно 1-2 дена да стои без движение . Само да пробие надолу 1.4450 и сме готови )
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
imam някакви надежди , днес при тия добри новиниза UK и лоши за US , щом още не е успял да пробие съпротивата. Ако днес издържи под 1.4500 , утре ще се закриват позиции на дълги паунди и може и да падне по-сериозно. Гледам 4е и еврото се държи засега, ама пробие ли днес 0.9000 , отиваме по дяволите ).
Аз мисля да държа паунда доста време , е ако мина 1.4500 , ще стисна зъби и ше затварям, Докато сме под падашата линия има надежда )
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
Глупак,
какво ще правиме с тоя паунд
Аз си работя със срокове, бях му дал задача днес да пробие 1.4450 и да си остане от долу
Сега ме тресе голямо шубе, ама нямам по добри идеи за игра
Ти какво ще кажеш
Глупак, много ти благодаря за напътствията. )
Ще се възползвам максимално от тях.
Успех и натеб!
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
х-м , аз на демото печелех по десетина хиляди на месец, ама при реална търговия нещата стоят савсем различно ), Едва добутвам 30% годишна печалба (
Най важното е да не се паникьосва човек и да се опиташ да играеш в седмичен план. Не поглеждай друг чарт освен дневния и седмичния / е в редки случаи часови /. Не гони по малко от 70- 100 пипса печалба. Винаги таргет-а по дале4е от стопа. /двойно/.
Прочети това много вномателно и си го закачи над PCto. http://www.investavenue.com/trading.html
УСпех
Много ми се ще да ви питам как сте се чувствали когато за първи път сте минавали от демотата към real trading. Голямо шубе ме е надуло. Мисля да си открия "Супер мини акаунт" при Делтасток.
Коментар
Velikana
Валутна търговия - FOREX
Привет на всички.
Ако някой ми се е доверил след послидните ми коментари от 12.12.01 значи е "пипнал" поне 55b.p ) което не е обидно!
Както вече съм казал всичко е въпрос на време)
А сега на къде? ме питат някой.
Продължавам с нагласата в нива .9086 [((с))=((а))] в .9103(Е=.618 от
D)към .9110(Е=.382 от С)силна "resistance zone".
Когато пазара придвижи в тези високи прогнозни нива трябва да бъдем нащрек за рязък обрат "revers" поради ликвидиране във вълна(5).
Коментар
schumi
Валутна търговия - FOREX
И аз мисля,че е по-изгодно да се остава по-дълго отворен, но ако имаш достатъчно пари, за да можеш да усредниш курса.Аз така купувам JPY и срещу USD от 125 и срещу EUR от 111.6 , но ако не направи поне една по-дълбока корекция,ще фалирам.
Коментар
schumi
Валутна търговия - FOREX
И аз мисля,
Коментар
glupak
Валутна търговия - FOREX
abe не е все едно ) , щото имам няколко хиляди на разположение за форекса , а брокера взима лихва за тия дето той ги е дал /или rollover такса - все тая/. А аз обичам да държа позиции даже по 1-2 месеца, и да добавям при удобен случай /корекции/. Много е успешно. Винги когато съм играл дневно съм бил на загуба (.
засега оанда ми харесаха, там се плашат лихви +/- за всяка секунда , освен това лота е колкото то си поискаш - 10 , 100 ,1к , 1М, колкото $$$ имаш x20 .Няма такси , само лихви. и ако играеш buy eur например, освен от позицията, ти плашат и лихва /на eur e по голяма/
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
Трейдър, при форкса е малко по различно с маржина
Тука щеш нещеш те карат да търгуваш с 100 000$ , въпросът е колко ти искат като обезпечение - обикновенно от 1% до 5% - сиреч 1% - 1000$ за да си откриеш позиция и нещо от горе което да можеш да загубиш.
От по скоро излезнаха мини акаунтите с лотове от 10 000$ и марржин 0.5% сиреч 50$ обезпечение - трябва да ти кажа че е лудница как сметките ти летят на горе и на долу и това не е за всеки - за мене не е се убедих вече за няколко месеца, надявам се да изкарам обаче някой лев и да се върна на фондовия пазар. Там търговията е доста по елегантна,а и няма да ми повчрваш но - спокойна. :-)
Коментар
Тошо
Валутна търговия - FOREX
И аз си лягам
Никъде няма да сложа стоп - издържам на 45 пипса падане на всяка от позициите ми преди мажин кол
Глупак, не е ли все едно дали ще търгуваш 1:20 с 10 000$ лот или 1:200 с лот 2000$ на супер мини
Ако идваш насам драсни един маил, ще пиеме по бира, пък може и аз да стана клиент на Делта сток.
поздрави и лека нощ
Коментар