If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
При положение, че вече знаем ЕЦБ как щяха да свалят лихви преди не повече от година , а вместо това тръгнаха да ги качват и тогава не се усетиха на момента , дали сега ще се досетят как едно двойно дъно до към 1.1750 -1.1660 ще ги устрои и няма да им се наложи да влязат в ожесточена надпревара с фед , кои повече лихви дава. защото съвсем реалистично на тях им трябва и време да догонват , а също и икономиката в зоната не е прегряла , все пак ифото от Мюнхен бе много добро , а не търговския баланс на зоната.Дали ще бъдат адекватни на ситуацията или ще правят куци изпълнения?
Но пък може да се окаже,че боят по НЗД е свършил за сега и да почне корекция за 4-та вълна.Това ни гарантира 10 фигури надолу от тези нива,на които сме сега.Това би станало,ако еврото пада както мисля че ще става и ако е свършил края на падането на НЗД/Долар,което е под съмнение.
Тук може много да се спечели от изчакване и къса,ама не е за хора с тънки сметки,а и такава волатилност аз не познавам.
Докато пиша,моята двойка падна с близо фигура,а твоята с близо 1,5.Кеф!
Kolegi ima li niakoi mnenie za GBP/NZD, dali zapocva da korigira ili ima oste hod nagore. Blagodaria
Колега,аз съм къс на Е/НЗД и за първи път влязох там,без да погледна седмична графика.Ръководех се от суапа,който е хубав,по-голям от П/НЗД и вместо да влизам дълъг на НЗД/Долар,влязох къс тук.
Вече съм с 5-6 фиг назад(от 1,94).Като поразгледах и поразмислих,виждам,че съм се намъкнал в трета вълна против тренда,който е обърнал на 4.12.2005,тъй като е направил над 61,8 % корекция на 5 годишен тренд надолу,а това си е обръщане като по учебник.Направих и изчисления,според които , ако трета вълна е = първа * 1,618 то края на трета е 2.0382 за Е/НЗД,и съответно 2.9139 за П/НЗД.Май според това има още да ядем дървото.Вариант е ,ако продължи след тези цифри,а даже и за сега,ако се усети движение нагоре да се хеджира,т.е да се купи в противната посока нещо,което да те защитава от по-голяма загуба.В твоя вариант е или да пуснеш П/НЗД дълга,или Е/НЗД дълга.Ще се губи от суапа,ама това е нищо в сравнение със загубите от входа против тренда.
Това е от мене.Не се предавай!
коко, тук ли си... да те питам, преди говореше за един плугин който се закрепял към Метатрейдъра и дава сигнали за купува/продава, кво стана с него??? Прати ми го да го разгледам и може да го дам да ми направят подебен, ако нещо е неверен...
Колега ivajlo_d, така като гледам графиката няма НИКАКЪВ сигнал за начало на корекция. Това, което виждам е един невероятен импулс.
Виждам, че си пропуснал да прочетеш един от последните ми постове, където горе-долу идеята е да се търгува в посока на тренда и да се ползват стопчета. Съдейки по питането ти ти най-вероятно правиш обратното на това, в което много хора са се убедили, че е правилно. Много спорове е имало около въпроса дали да се ползват стопове или не, като в повечето случаи хората ги смятат за вредни. Не желая да се правя на велик или на някакъв голям трейдър казвайки тези неща, просто за пореден път натяквам, че най-лесният път към фалита е търговията с/у тренда и неползването на стопове. Такива импулси не се виждат всеки ден и затова повечето начинаещи трейдъри си мислят, че могат да излязат винаги сухи от водата и така си създават грешни навици. И така в един прекрасен ден започва движение, на което не можем да се противопоставим и нашата сметка си отива за броени дни или седмици. Съжалявам, че поста ми не е особено обнадеждаващ, но това е реалността и всеки от нас трябва винаги да има едно наум, че всеки сигнал може да даде начало на импулси от вида на този при GBP/NZD.
С две думи, това че на човек му се разминава 99 от 100 пъти и излиза на печалба не означава, че от стотния път не може да фалира с една единствена грешна позиция.
Успех на всички и помнете: ТЪРГУВАЙТЕ ПО ТРЕНДА И ПОЛЗВАЙТЕ СТОПОВЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Всичко зависи от фундамента и от решението на ЕЦБ , дали ще вдигнат лихвения процент както обещаха ???? А паунда вече е с много ниска лихва май...още не са го забелязали но дойдат ли по-големи обеми на размяна ще стане ясно.
USD/CAD забави възходящото си движение през изминалтаа седмица. Вероятно ще станем свидетели на повторен тест в зоната около 1,4230, като при евентуален неуспех може да се опита short с първа цел около 1,3860. Твърде вероятен е и false breakout при 1,4230.
Кучето те гледа с уважение, котката - с презрение, а прасето - като равен
Коментар