If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
То, с тия нашите малки акаунтчета, за друга стратегия не можем и да мечтаем - и аз играя като теб, брат.
Коментар
stefan11
Добро Утро
та в тази връзка реших: играя със символични количества и дълбоки стопове: резултат-определено добър! съображения : големите "анализатори" определено манипулират с анализите си доста народ. Не че ги използвам анализите им, но много ги използват, и сигурно това е добре за "анализаторите" .
айде успех на всички!
Коментар
stefan11
Добро Утро
та в тази връзка реших: играя със символични количества и дълбоки стопове: резултат-определено добър! съображения : големите "анализатори" определено манипулират с анализите си доста народ. Не че ги използвам анализите им, но много ги използват, и сигурно това е добре за "анализаторите" .
айде успех на всички!
Коментар
stefan11
Добро Утро
добро утро ! във връзка с наблюденията ми напоследък за доста двойки, забелязвам "лоши" тенденции: почти винаги се нарушават добре "скълъпени" трендове-тоест очаква се да достигне определена съпротива, но винаги тя се преодолява с цел да се оберат стоповете на такива като нас и след това се влиза в тренда и нещо повече.... забележете !!!
neviarvasht pro4etoh kakvo si pisal sno6ti.hubavo,saglasen sam ,no ti ,iskam da mi pokaje6 edim igra4 ot toq forum koito 6te sloji stop figura i polovina nadolo?e nqma takav povqrvai mi.kakto v4era pisah tuka se igrae sas malki pozicii-mnogo nabroi.tova e za6toto akauntite sa ni mani4ki.ako imam 100 000$ sigurno i az 6te pravq po
1-2 zdelki na mesec no tova koeto 6te izkaram ot tiq dve zdelki 6te mi stigne da jiveq polovin godina i pove4e.
Моето убеждение е, че тези дни, особено днес, тази двойка не е за игра - уж на всички са им ясни индикациите, а курсът си описва някакви негови си криви, дето, ако проследиш вчерашните прогнози на големите играчи, както и снощните постове тук, явно нямат особена връзка ни с елиътовите вълни, ни с някакви други вълни, а най-имат връзка с вълната на баба ми на хурката.
Лично аз имам една къса от 1.2288 и хич не ми се иска да минава над 1.23.
Коментар
Lubom
Добро Утро
Добро утро на всички
MitkoZ какво е твоето мнение за eur/usd - ще пробие ли над 1.2300?
Моите уважения, мисля, че подобни постинги са нужни, споделянето на личен и изстрадан опит е полезно за всички. Ако не, за да го "имплантираме" в главите си, то поне за да се замислим.
Искам само да изразя скептицизма си по отношение на изказвания от рода на "с огромна вероятност над 99%". Те такова животно нема :-) По-приемливо звучи "имам огромна, над 99% увереност ..."
Коментар
neviarvasht
Боко
Боко друго имах в предвид не да се копират определени правила. Нещата според мен са твърде индивидуални трябва да имаш правила които отговарят на твойте расъждения и твоя стил на търгуване. Трейдърите са различни, едни търгуват дългосрочно други средносрочно, а трети си падат по дневните залози. Най губещите са третия тип, защото рискът там е най-голям, а познаваемоста е най-малка същевременно ако се замислиш къде са най-големите манипулации на този пазар ами именно в дневните движения. Там е лесно на големите инвестиционни фондове и банки да обърнат едно движение с техния капитал, но не могат да го направят в средносрочен или дългосрочен план. Поради тази причина аз избягвам дневните залози въпреки че имам сравнително добра познаваемост.
Няма спор че има правила които отговаярят и на трите типа трейдъри, но номера е ти да успееш да прецениш от кой тип си, какъв човек си спокоен или импулсивен как реагираш на определените ситуации, как търгуваш на аналитичен или механичен принцип и тогава да си направиш правила които ще те предпазват от нелепите грешки които всички допускаме въпреки че ги знаеме.
Ето например знам стратегиите на повечето хора записани с златни букви на тези пазари, а не мога да кажа че мога да търгувам успешно с тях. Това е защото аз знам метода, но не расъждавам като тях и от там вече реагирам по различен от тях начин на определена ситуация, а хората си имат техни си правила които са си създали и си тъгуват успешно с тях. Затова смятам че всеки сам трябва да си направи правила.
Като четеш книгите на големите на този пазар не е нужно да приемаш всичко, по важното според мене е друго, да се опиташ да вникнеш в начините му на расъждения как е стигнал до там как се е сетил за това, как е расаждавал за да стигне до там. Аз лично съм търсил общото между такива хора, защото там според мене е разковничето което ги тласка към успеха. Замисли се всичките имат перфектен MONEY MANAGEMENT същевременно повечето са слаби аналитици, значи ето ти първия извод не е нужно да си перфектния анализатор за да си печеливш играч. Това последното го осъзнах доста късно. Навремето изучих какви ли не методи за анализиране на пазара, имах в последствие доста добра познаваемост около 80%, а по едно време станах губещ играч, сигурно ще си кажете това е невъзможно, но повярвайте ми напълно е възможно и не само е възможно но си загубих тогава и първия акаунт. Просто добрия анализ и начина на отиграване са две съвсем различни неща ще си кажете сигурно, абе аз да имам такава познаваемост пък да видиме как ще загубя, но не е така, повярвайте ми, няма нужда да откривате топлата вода щом един път е открита. Затова ако се замислите има гурота на този пазар перфектни анализатори, а като играчи са гола вода, ето защо банките са решили този проблем с различни отдели, там дилъра си е дилър анализатора анализатор мениджмънта си е мениджмънт. Различни хора определят тези неща и така психическата обремененост е по-малка, а от там и вероятноста за грешки също.
Затова създай си собствени правила след като порасъждаваш над всичките тези и други неща и се опитай да обедениш колкото се може повече фактори в няколко точки.
Алекс ако аз издържа примерно с 10% от сметката си без проблем движение обратно на това което съм очаквал с 1-1.5 фигури то ти със същия % с десет пъти примерно по-малка сметка за същото движение ще имаш същата загуба в % състояние като мойта така че проблемът е никакъв ако спазваш някакви правила. Друг е въпроса че като е малка сметката на всеки печалбата му се вижда малка и от там си позволява залози които някой път водят до лош край, а и не позволяват по тоя начин да се направи добър мениджмънт, а това е груба грешка. Принципно повечето си викат, абе аз да направя някой лев пък после може да спазвам някакви правила, но не е така просто сами се заблуждавате за ваше спокойствие, и това съм го изпитал.
Алекс в случая това е удобна позиция заради това че рискът за пробив над 1.2460 е съвсем малък. Големия спад от там е регистрирало това ниво за средносрочен връх с огромна вероятност над 99%.
Марио наистина има техническа възможност да продължиме този широк рейндж още няколко месеца, но като цяло и така да стане посоката няма да се промени, но лично аз не мога да кажа дали така ще стане. Прочетох статията и напълно те разбирам защо така мислиш. Интересна е.
Лека вечер на всички
Коментар
Шопо
NZD
vijdam 4e ne sa se izmenili to4no zatova pitam za dannite sigurno ne sa izneseni o6te
Коментар