IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Stefan11

То, с тия нашите малки акаунтчета, за друга стратегия не можем и да мечтаем - и аз играя като теб, брат.

Коментар

• Добро Утро

та в тази връзка реших: играя със символични количества и дълбоки стопове: резултат-определено добър! съображения : големите "анализатори" определено манипулират с анализите си доста народ. Не че ги използвам анализите им, но много ги използват, и сигурно това е добре за "анализаторите" .
      айде успех на всички!

Коментар

• Добро Утро

та в тази връзка реших: играя със символични количества и дълбоки стопове: резултат-определено добър! съображения : големите "анализатори" определено манипулират с анализите си доста народ. Не че ги използвам анализите им, но много ги използват, и сигурно това е добре за "анализаторите" .
        айде успех на всички!

Коментар

• Добро Утро

добро утро ! във връзка с наблюденията ми напоследък за доста двойки, забелязвам "лоши" тенденции: почти винаги се нарушават добре "скълъпени" трендове-тоест очаква се да достигне определена съпротива, но винаги тя се преодолява с цел да се оберат стоповете на такива като нас и след това се влиза в тренда и нещо повече.... забележете !!!

Коментар

• Добро Утро

neviarvasht pro4etoh kakvo si pisal sno6ti.hubavo,saglasen sam ,no ti ,iskam da mi pokaje6 edim igra4 ot toq forum koito 6te sloji stop figura i polovina nadolo?e nqma takav povqrvai mi.kakto v4era pisah tuka se igrae sas malki pozicii-mnogo nabroi.tova e za6toto akauntite sa ni mani4ki.ako imam 100 000$ sigurno i az 6te pravq po
            1-2 zdelki na mesec no tova koeto 6te izkaram ot tiq dve zdelki 6te mi stigne da jiveq polovin godina i pove4e.

Коментар

• Lubom

ААА, забравих, желая ти успешен ден

Коментар

• Добро Утро

Моето убеждение е, че тези дни, особено днес, тази двойка не е за игра - уж на всички са им ясни индикациите, а курсът си описва някакви негови си криви, дето, ако проследиш вчерашните прогнози на големите играчи, както и снощните постове тук, явно нямат особена връзка ни с елиътовите вълни, ни с някакви други вълни, а най-имат връзка с вълната на баба ми на хурката.
                Лично аз имам една къса от 1.2288 и хич не ми се иска да минава над 1.23.

Коментар

• Добро Утро

Добро утро на всички
                  MitkoZ какво е твоето мнение за eur/usd - ще пробие ли над 1.2300?

Коментар

• Добро Утро

То, май аз съм единствения в тоя форум, като гледам снощи какви сериозни полемики са се водили, явно героите са уморени.

Коментар

• Добро Утро

Добро утро и успешен ден на всички.

Коментар

• Невярващ

Моите уважения, мисля, че подобни постинги са нужни, споделянето на личен и изстрадан опит е полезно за всички. Ако не, за да го "имплантираме" в главите си, то поне за да се замислим.
                        Искам само да изразя скептицизма си по отношение на изказвания от рода на "с огромна вероятност над 99%". Те такова животно нема :-) По-приемливо звучи "имам огромна, над 99% увереност ..."

Коментар

• Боко

Боко друго имах в предвид не да се копират определени правила. Нещата според мен са твърде индивидуални трябва да имаш правила които отговарят на твойте расъждения и твоя стил на търгуване. Трейдърите са различни, едни търгуват дългосрочно други средносрочно, а трети си падат по дневните залози. Най губещите са третия тип, защото рискът там е най-голям, а познаваемоста е най-малка същевременно ако се замислиш къде са най-големите манипулации на този пазар ами именно в дневните движения. Там е лесно на големите инвестиционни фондове и банки да обърнат едно движение с техния капитал, но не могат да го направят в средносрочен или дългосрочен план. Поради тази причина аз избягвам дневните залози въпреки че имам сравнително добра познаваемост.

Няма спор че има правила които отговаярят и на трите типа трейдъри, но номера е ти да успееш да прецениш от кой тип си, какъв човек си спокоен или импулсивен как реагираш на определените ситуации, как търгуваш на аналитичен или механичен принцип и тогава да си направиш правила които ще те предпазват от нелепите грешки които всички допускаме въпреки че ги знаеме.

Ето например знам стратегиите на повечето хора записани с златни букви на тези пазари, а не мога да кажа че мога да търгувам успешно с тях. Това е защото аз знам метода, но не расъждавам като тях и от там вече реагирам по различен от тях начин на определена ситуация, а хората си имат техни си правила които са си създали и си тъгуват успешно с тях. Затова смятам че всеки сам трябва да си направи правила.

Като четеш книгите на големите на този пазар не е нужно да приемаш всичко, по важното според мене е друго, да се опиташ да вникнеш в начините му на расъждения как е стигнал до там как се е сетил за това, как е расаждавал за да стигне до там. Аз лично съм търсил общото между такива хора, защото там според мене е разковничето което ги тласка към успеха. Замисли се всичките имат перфектен MONEY MANAGEMENT същевременно повечето са слаби аналитици, значи ето ти първия извод не е нужно да си перфектния анализатор за да си печеливш играч. Това последното го осъзнах доста късно. Навремето изучих какви ли не методи за анализиране на пазара, имах в последствие доста добра познаваемост около 80%, а по едно време станах губещ играч, сигурно ще си кажете това е невъзможно, но повярвайте ми напълно е възможно и не само е възможно но си загубих тогава и първия акаунт. Просто добрия анализ и начина на отиграване са две съвсем различни неща ще си кажете сигурно, абе аз да имам такава познаваемост пък да видиме как ще загубя, но не е така, повярвайте ми, няма нужда да откривате топлата вода щом един път е открита. Затова ако се замислите има гурота на този пазар перфектни анализатори, а като играчи са гола вода, ето защо банките са решили този проблем с различни отдели, там дилъра си е дилър анализатора анализатор мениджмънта си е мениджмънт. Различни хора определят тези неща и така психическата обремененост е по-малка, а от там и вероятноста за грешки също.

Затова създай си собствени правила след като порасъждаваш над всичките тези и други неща и се опитай да обедениш колкото се може повече фактори в няколко точки.

Алекс ако аз издържа примерно с 10% от сметката си без проблем движение обратно на това което съм очаквал с 1-1.5 фигури то ти със същия % с десет пъти примерно по-малка сметка за същото движение ще имаш същата загуба в % състояние като мойта така че проблемът е никакъв ако спазваш някакви правила. Друг е въпроса че като е малка сметката на всеки печалбата му се вижда малка и от там си позволява залози които някой път водят до лош край, а и не позволяват по тоя начин да се направи добър мениджмънт, а това е груба грешка. Принципно повечето си викат, абе аз да направя някой лев пък после може да спазвам някакви правила, но не е така просто сами се заблуждавате за ваше спокойствие, и това съм го изпитал.
                          Алекс в случая това е удобна позиция заради това че рискът за пробив над 1.2460 е съвсем малък. Големия спад от там е регистрирало това ниво за средносрочен връх с огромна вероятност над 99%.

Марио наистина има техническа възможност да продължиме този широк рейндж още няколко месеца, но като цяло и така да стане посоката няма да се промени, но лично аз не мога да кажа дали така ще стане. Прочетох статията и напълно те разбирам защо така мислиш. Интересна е.

Лека вечер на всички

Коментар

• NZD

vijdam 4e ne sa se izmenili to4no zatova pitam za dannite sigurno ne sa izneseni o6te

Коментар

• NZD

neznam dannite no kotirovkite po4ti na sa se izmanili.

Коментар

• NZD

Karlos kaji be priateliu ti sas sigurnost gi sledi6

Коментар

Working...
                                X