Muchas gracias por tu respuesta ......e da az za tova si govorix s Koko 4e texh analis e mnogo xubava rabota ama e ela val4o izq6 me ne 4e go otri4am naprotiv no kato stopi6 acc s RSI MACD i tn se zamislq6 i to ti bode o4ite ....no xaide da ne zanimavam okolnite.....por cierto hablas castellano .....i si hablas has escuchado esta tarde Ёla tertuliaЁ a las 1630h....poca jente en BG escribe como tu ЁhombreЁ con H....Suerte Leka no6t i be6e udovolstvie za men
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX - АРХИВ
Collapse
Заключена.
X
X
-
Лелеее, Дон Карлос ти мислиш точно като мен или аз като теб-незнам! Абсолютно си прав по всичките точки, които засегна. А за тва, че ти гледат стопчетата е много точно и се целят в тях е вярно. Или трябва да ти е адски дълбок стопа или да го няма. Знам че много хора ще ме упрекнат за стопа, но това ми е мнението и не ангажирам никой с него. Все пак всеки си прави сметката сам и дано търгува с пари които отдавна е отписал в момента в който ги е дал на посредника. Пък ако излезе печалба да си ги харчи с кеф, щтото живота не е само Forex. Успех на всички!
Коментар
-
Аз като неразбиращ много си мисля следното :
Петрол,метали,други суровини поскъпват, пък долара и той поскъпвал, на някой им се струва странно. Ами кой всъщност ги контролира и продава тези суровини ??? Хммм, ами американците основно. И цените им са в долари. А като ги контролират защо да не издоят останалия свят ??? АМИ ДОЯТ ГО
Коментар
-
señorito
Hola hombre!
Не съм казвал, че евро/долар скоро ще потегли на юг, защото двойката си се движи
на юг още от началото на юни, след върха на 1.2975. После нечии интереси бяха
засегнати и с неистови усилия, интервенции, манипулации и пр. я накараха да се качи до
1.2858, ако не се лъжа и силите им стигнаха до там. Или по-вероятно вече интересите
им са други. От 7 юли движението е ясно, категорично и почти отвесно надолу. Близо
4 фигури.
Но за този тренд аз говоря отдавна и много отдавна го прогнозирам. Но изцепката на
Бернанке на 27 юни обърка и задържа нещата и доведе до поредния връх. Всъщност
многократно съм писал и коментирал нещата много подробно, ако имаш добро желание
можеш да ги намериш и прочетеш, никак не е трудно.
Едно от основните неща, на които наблягах, беше лихвения диференциал и че тепърва
предстои инвеститорите да го осъзнаят и приемат реалностите от собствен опит, след
като се опарят. А новите реалности са вече значително променени и в друго - скъпи
метали, петрол, войни, катаклизми, а доларът поскъпва. Това е новата убежищна валута,
доверието в нея расте лавинообразно и не на последно място заради лихвите. И заради
силата на американската икономика, безработицата, която е два пъти по ниска от
европейската. Доказаха го днес и капиталовите потоци. Не че в Америка всичко е цъфнало
и вързало, но Европа е много зле. Тя се задъхва от много неща и не на последно място
от скъп петрол и суровини, безработица.
Отдавна говоря за гравитационните сили, които действат при EUR/USD и това са нивата
1.08 - 1.12. Това е центърът, средата между най-високото и най-ниското ниво за всички
времена. Това е и естественият, нормалният курс. А и курсът при въвеждане на еврото
е наблизо.
Но на първо време очаквам нива 1.18 - 1.20. Струва ми се, че там пазарът ще се поспре,
за да се огледа. Що се касае до нивото на затваряне, което споменаваш - според мене
няма никакво значение. Техн. анализ е бита карта, ама много бита! Всъщност вероятността
да се улучи посоката е 50 %. Което създава измамното впечатление, че някой е улучил
посоката благодарение на техн. анализ. Но все повече търговци не се съобразяват с него,
губят доверие, което го прави да не действа. А и как да му вярват, след станалата вече
масова практика на "обиране на стопове'?! И днес имаше такава акция след добрите данни -
лъжливо движение на Север. А мястото на стоповете е плод на техн. анализ, нали? Само
че откровено си казваш къде са ти паричките. Ела, вълчо, изяж ме! Е, как да вярваш?
Това е накратко. По всички тези и други въпроси съм писал много по-подробно. Ако желаеш,
чети. Успех!
Коментар
-
Да прав си seсorito, аз затова следя точно двойните дъна и върхове при евро/долар, защото се интересувам от обръщането на дългосрочни трендове. А за паунд/йена питах от любопитство защото не съм запознат с тази двойка, но явно е станала по-актуална в сравнение с времето когато следях пазара. Сигурно и тогава си е имала своите фенове, но аз не съм бил сред тях. Мерси за отговора. Успех и на теб!
Коментар
-
Първоначално изпратено от liquidХаха, тоя Toni Plumer не съм го чувал дажеХоска, питах дали тази фигурка има такава тежест при паунд/йена както двойните върхове и дъна при евро/долар? Мерси все пак за отговора.
xaxax a we tam navremeto ima6e edna kniga .....nqma zna4enie ...edno direktor4e trader v edna ban4ica v Cytito London ....nqma zna4enie....neznam Xoskata kakvo 6te ti kage ..dali ima sa6toto zna4enie ili ne ...az koeto znaq e 4e flaga e protrendova formaciq dokato dvoinite formacii formirat support & resistance nai grubo kazano....ako ne se laga estestveno UspexTrade the News
Коментар
-
Първоначално изпратено от Han Krumseсorito ти добре ли си бе човек 1.22 EUR/USDако някой ти е казал че петрола ще е на 100$ не знаеш ли че когато долара се вдига залтото и петрола поевтиняват(не е право пропорционално, но си влияят), а в твойта логика си противоречиш, така че помисли малко
ok saglasen da ama az da ti pod4ertaq 4e i zlatoto i petrola otbelqzaxa ISTORI4ESKI maximumi i nali se se6ta6 4e ponqkoga t.nar. maxsimum se okazva bramka ot ne6to golqmo ....neznam ne sporq na men mie po izgodno ? da e mnogo nagore 6toto ina4e bratko tuka v Eropata s petrola up i ? down maika pla4e ve4e go izpitaxme i gleda6 kolonkata i se puli6 i mnogo ne misli6 za fundamenti....komentara koito citirax go slu6ax dnes po edno radio i be6e na tezi laici ot http://www.morganstanley.com/ ....Uspex ti gelaq
PS nikoga ne tarsq zavisimos bilo petrol zlato bund bond s&P500 i tn Don Carlos go kaza trenda si varvi i kato mu doide vremeto se zavarta....Uspex ti gelaqTrade the News
Коментар
Коментар