IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Да СТ
    Аз надявам се не ви досаждам с бъртвежите си, искам дебело да подчертая, нито се правя на Гуру нито се мисля за такъв, така че ако трябва ще млъкна. Това го казвам в смисъл на коментари и плямпания които ръся.

Така пазара в над 70% е в рейндж, всеки трейдър според мен за да е печеливш трябва да има две стратегии - една за рейндж и една за движение.

Когато сме в рейндж е важно да го определим къде е той - тук камарилата със своите сигнали е незаменима, на един трейдър му трябва само една камарила и две МА та примерно - обикновенно в рейндж всички печелят - от тук и схващането че игра без стопове е по-добрата, в рейндж просто и дълги и къси излизат.

Въпросът е да се индикира кога започва движението, от тук насетне на всеки трейдър му трябва един филтър, това може да е МАКД, РСИ Моментум ССИ или каквото и да свикне. Този филтър освен че трябва да филтрира рейнджовите движения той има и едно много важно значение - трябва да му писне - Внимание Дивергенция - първи сигнал за край на рейнджа.

Лично аз, а честно казано и много колеги с които комуникирам отдавна, особено пък българите говоря за хора спечелили доста и доказали се, сме закърмени с една много голяма грешка - опитва ме се да ловим дъна и върхове, аз не мога да се отуча от това но го смятам за грешка.

Та това което исках да кажа е че на един трейдър му трябват много малко неща за да е печеливш или поне да клони към нулата - а и да не забравя на първо място ММ разбира се.

А в последствие за да печели много може да си добави и задълбочи знания в която област си хареса - аз примерно от 3 години се боря с Ганн и още не съм го схванал хехе

Успехи

Коментар

• indikator

http://forum.alpari-idc.ru/thread23673.html това е темата във форума на алпари , в която се обсъжда този индикатор - той не е точно индикатор , но е много по добро средство за анализ от доста други , версия 3-1 може да се свали има я в темата и да се инсталира в папка indikators , подпапка на eksperts в платформата на мт4 , рестартира се и се пуска индикатора , той има и стъпки назад и показва двата пивота на съпротива и подкрепа в динамика.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Re: гбп/усд

Първоначално изпратено от CrazyHorse
        в такъв случай при кабела рейнджа е 8920-8780, нали коко? добро разстояние за осигуряване на манджа
        Точно така, ако сме прави то следващите 5 до 17 свещи на 4ч ще ни покажат какво мисли пазара за следващата седмица. Вариянтите за развитие са около 9 на брой, примерно ако заформим възходящ рейнджов канал, то тогава трябва да сложим лимитиран сел под канала и да търсим импулсно движение надолу с големина равна на предният импулс, тоест формация мечи флаг - това е само един вариянт за пример.

Неее виж в гуугле то camarilla ще намериш много инфо, на тоя комп нямам комплекта си с индикатори но ми пусни ЛС със мейла си и ме подсети утре да ти изпратя набора си от индикатори за интрадей.

ПП аз между другото в момента си скалпирам на 1м графика и съм на плюс 8п от 3 поръчки но просто както казах съм в скалпинг мод

Успехи

Коментар

• гбп/усд

в такъв случай при кабела рейнджа е 8920-8780, нали коко? добро разстояние за осигуряване на манджа

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
            Първоначално изпратено от PLP
            Коко защо именно 1.2820?Какво ниво е то?

След як импулс пазара иска консолидация, обикновенно тая консолидация е между Н3 и L3 на камарилата - един прекрасен индикатор - Успехи
            KOKO може ли да пуснеш линк към тази модификация на камарила за да я разгледам?

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
              Коко защо именно 1.2820?Какво ниво е то?

След як импулс пазара иска консолидация, обикновенно тая консолидация е между Н3 и L3 на камарилата - един прекрасен индикатор - Успехи

Коментар

• Това е виждането ми до края на седмицата и не е предпоставка за търговия.
                Успех

Коментар

• Коко защо именно 1.2820?Какво ниво е то?

Коментар

• Обаче тоя импулс вчера направи доста широка сел зона от 2820 до 2879 тоест за съжаление стопа ми трябва да е поне 60п

Коментар

• О то взе да кълве леко, хайде още малко до 1.2820 че да видим днес ще бъде ли добър ден за българската демокрация, крайно време ми е да се издъня след 3 поредни успешни дни

Коментар

• Абе дайте някакава идея докато клъвне еврото, някоя друга двойка, крос...някой да му се привижда нещо интересно че съм блокирал

Коментар

• Напълно съм съгласен ИД2, просто нахвърлях груби щрихи на едно хрумване, тия нива не са прецизни, ако сме в тоя сценарии, ще можем да прецизираме едва след като видим къде ще е края на 4 - дали 1.2630 или по-горе.
                          Успех

Коментар

• Коко и вълните

добре, но е налице импулс, значи графиката би трябвало да излезе при края на 3 вълна извън канала и следователно върхът (таргетът на вълна 5) ще дойде по-ниско
                            А и импулс след консолидация си е упорит тренд, така че е нормално да има просто корекция, а не обръщане на тренда.
                            Numbers have no respect for humans. They just are. R. Jones-The Trading Game.

Коментар

• Здравейте, ако някой още не е придобил достатъчно опит за да търпи на бой би трябвало да внимава много около тия нива до пробив на 1.2600 2550.
                              Аз лично до някакъв ясен сигнал съм във скалпинг мод.
                              Но това не се отнася за мазохисти те могат спокойно да скъсяват или удължават. ХеХе.

Ето ви един възможен от техническа гледна точка сценарии които би търсил нов връх 1.3235.

Докато той не отпадне - аз ще пиша ако отпадне, внимавайте много, да си прибираме по някоя и друга трохичка и да чакаме май.

Успех

Коментар

• Да видим ще падне ли нещо в капана - AMA dobre kaza
                                Пишете на БЪЛГАРСКИ

Коментар

Working...
                                X