If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Има край. През Май. Началото и е през Септември. Изобщо, приказка. Аз се успокоявам, че има и по-зле. В Минесота в Понеделник беше -45С.
Като падне пък един пръст сняг и идиотите (те по принцип не могат да карат) се гипсирват напълно. Миналата седмица един ми блъсна чисто новата кола ПАРКИРАНА, та още съм леко нервен. И имай в предвид, че пътищата се чистят, за разлика от БГ.
In the state of nature profit is the measure of right.
Мерси, Калрос, аз затова и подхванах разговора, защото знам, че няма да избие в емоции и квалификации, все пак малко те познавам - може да говорим нормално, дори да сме на различни позиции :-)
"Е, тогава трябва да трейдваш само долар - 1 към 1. Мен лично 85-6 цента на пипс от $/Франк"
Не са 85-6 цента, РРР, един пип в тази двойка е един франк (т. е. 85-6 цента) САМО ПРИ ЛОТ ОТ 10К.
А при лот от 125К, а при 1К, 2К? Ти негласно си мислиш на база лот от 10К, но това далеч не е ЕДИНСТВЕНИЯ размер на лот. Така че, точността наистина го изисква.
Няма ли край тая зима при вас! В София не видяхме и сняг дори. Валя една нощ, направи
покривка 2 см. и след няколко часа вече я нямаше. Дори и на Витоша се виждат отделни
бели петънца. От Нова година дните са слънчеви, без облачна минута дори. Последните
няколко са мрачни, но е топло.
Аз лично бих приел единица ПипоЛот за мерене на печалбата, равна на пиповете от движението на двойката, умножена по броя лотове и по желание, уточнена с размера на лота, но това последното, както правилно отбелязваш, не е любимата информация на повечето трейдъри :-))
Използвах ябълки и круши в примера, за да подчертая, че умножаването на две разнородни величини не дава резултат от единия вид. Иначе примера ти го разбрах и казах, че приемам и такава логика. Изобщо всичко е валидно, стига да е точно и ясно дефинирано.
Не съм съвсем съгласен, че ТОЧНАТА мярка за мерене на профит е пип. Защото 100 пипа профит нищо не значат, при положение, че е неизвестна големината на лота.
Коментар