IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Честен гражданин

1.Ако няма ”следи” (разбирай документи) не си данъчно уязвим т.е. спи спокойно.
    2.Данъчната ”мрежа” е устроена така, че да улавя средните риби. Най - малките минават през дупките, а най- едрите разкъсват мрежата...
    Останалото си рещавай сам

Коментар

• danacite

Прочетете становището на Делта по въпроса - точно е .А темата е кратка и отговор , при това достатъчно прецизен е даден от тях .Какво повече...
      D.Y.F-091066

Коментар

• данъчен-Доиде време за данъци.

А пък имам едни 10000 долара, скътани за зелена карта.
        Понеже съм умен и хитър, а и чета форума на инвестора, реших да си купя левове при 1,63 - общо 16300 лв. По нова година видях по БиТиВи-то, че курса стигнал 1,43 и аз реших че по-надолу няма накъде и взех та си купих обратно доларите - общо 11398.
        Откакто отворихте тая тема, не мога да спя спокойно. Кажете ми, да подавам ли декларация за тези 1398 долара ???

Коментар

• Данъчен

Съжалявам - нещо с интервалите не се получи, но редовете са в две групи - първо за Варчев, после за СТС.

Коментар

• Данъчен

С голямо закъснение имам един съвсем хипотетичен въпрос към данъчен, надявам се на компетентен и точен отговор. Но ще съм благодарен и ако други могат да ми обяснят как точно да постъпя.
            Като повечето и аз съм ФЛ (физическо лице), но имам и друга работа, от която получавам заплата и съм напълно осгурен. FOREX ми е допълнително занимание, поради което играя на големи интервали. Ето въпроса ми:
            На 7.01.2004г. съм открил сметки с по $5000 към Варчев и СТС.
            Варчев СТС
            дата P/L Остатък дата P/L Остатък
            07.01.2004 +5000 +5000 07.01.2004 +5000 +5000
            10.04.2004 +3000 +8000 10.04.2004 -3000 +2000
            10.04.2004 -5000 +3000 10.04.2004 -1000 +1000
            10.04.2004 -2000 +1000 10.04.2004 +500 +1500
            Ако правилно съм разбрал, при Варчев трябва да платя 20% от 3000, т.е. 600, а при СТС - 20% от 500, т.е. 100?
            Освен това трябва да добавя двете печалби (3000+500) към сумата от годишната ми заплата и върху тях да направя допълнително облагане съгласно закона за подоходното облагане ли?
            Предварително благодаря за разбирането и помощта.

Коментар

• system

Chasing shadows
              Take a system, it doesn't matter where it comes from or what it does. Now test it with a stop equal to its profit (ie 20 profit or 20 loss). If your system makes a loss, reverse the code to sell rather than buy, test it again. In theory your system should now make gains rather than a loss. What if your system makes a loss? What if all systems do this, woudln't that mean we're all wasting our time?

"If a 1000 monkeys typed for 1000 years they would produce the complete works of William Shakespeare." If this is true then surely "If a 1000 traders created a 1000 systems they would find a system that produces profit." Yet people still come to this forum looking for 'that' system. So, does 'that' system even exist, or are we all chasing shadows?

Коментар

• супертрадер

задавал ли си си въпроса след като наи - големите играчи са си ритнали казанчето какво ни очаква нас неуките

Коментар

• супертрадер

засега не е , но може и да стане - иначе купона си тече - лично аз съм решил на моите ип да им измъквам на ден по един безплатен обяд -тях бълха ги охапала

Коментар

• Иво

Това е проблема нали .А не че в декларацията няма графа разходи , и какъв е смисъла само нея да попълваш ???
                    D.Y.F-091066

Коментар

• то да имаше печалба ...

както виждам досега нито един от участниците и един лев печалба няма ... за платени данъци въобще и дума не става ... само коко проучва въпроса хипотетично

Коментар

• то да имаше печалба ...

Коментар

• Жана

Между другото , нямам и намерение да не си платя данъците..
                          D.Y.F-091066

Коментар

• Жана

Спокойно, едва ли данъчните ще тръгнат да се занимават с глупости . А законите са си закони . А и едва ли някой тук има доходи , на които да не си е платил данъците...И това ,че не се приспадат разходите не е вярно , приспадат се..
                            D.Y.F-091066

Коментар

• Данъчен

Супертрейдър като физическо лице не можеш да имаш разходи така че каквото получиш плащаш данък.
                              При ФОРЕКСА ситуацията е следната.Данък печалба се дължи а загубата не може да ти мине като разход.Всичко това е на годишна база.Но и със загубата не е лесно.Ако губите много ще трябва да доказвате от къде имате тези пари и дали сте си платили данъците върху тях.
                              Така че кротко и тихо докато не са ви усетили данъчните че ще роните крокодилски сълзи май.

Коментар

• GGG

Не се тормози , има си закони и това че някой не ги спазва и иска да го прави се наказва от закона , а нежеланието и отричането са проблем за цялата ни нация в момента . А това , че не ги спазват е публична тайна , а го правят големите пари ..Ще се промени , когато спрат хитреците да подкарват стадото , а то се е поразбягало вече а и в Европа няма да ги търпят - те вече им казват - да слушат за да .... иначе глад за тях , те ще дават парите.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X