If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Тегли си 100 процента плюс от малката сметка и я върни към първоначалния и размер , и после смело по същия начин пак я удвои и чак след като , го направиш номера няколко пъти а той ще се получи си оставяй това което е в плюс и го вкарвай в позицията.Не е вярно че не е добър менижмънт , най-добрия е този и добавянето с голяма сметка с малък вход също е желязна система , но тази е по-добрата и на твоите години дори и с голяма сметка , ако можеш да го правиш е добра стратегия.Щади си нервите и избягваи многото входове , времевото скалпиране е много добро .Успех
Нека и аз ви кажа кво е положението при мене и що и как играя на форекса.
Имам стабилна професия и работа като наемен работник от 9.00 до 18.00. Печеля чисто около 10-12 пъти средната заплата в страната. Живея в собствено жилище в София, карам кола за 12000 лева. Лятото ходя на море в Испания. Естественно имам доста спестени пари. Плащам си като поп всички данъци, така че мога да докажа произхода им. От държа пари в банка на лихва махимум 8,5 процента. Обаче от година-две усетих, че на практиктика съм на загуба от този престой на парите ми в банката. Следя интензивно българската борса и СОФИКСа от както беше 130 ( сега наближава 700 ). Е така и не събрах куража да вляза и сега си скубя косите. От една година играя на демо-форекс с надеждата да не се набутвам после с мои пари а с наградата. Обаче ядец, така и не успях за един месец да направя от 10000 да станат 600000. Както и да е в началото на декември открих реална сметка, малка 300 лева. В началото естественно потръгна - 6 поредни седмици с печалба 50-60% седмично. Обаче последните 2 седмици нещо се закучи и само храня брокера. Все още съм 2 демо-печалби за 1-во място напред върху моите 300, така че няма да се отказвам. Бях направил 14 последователни сделки на плюс. Това май някой от гурутата дето е влезнал в историята го беше правил. Ама 15-стата ме удари. И беше къс кабел и плащах сума ти лихви 5 нощи. Както и да е от вчера пак потръгна. За тия 2 месеца кво разбрах:
- стоп и лимит поръчките повече пречат отколкото помагат. Това при положение че имаш здрави нерви де. Иначе ако в състояние на паника затвориш или отвориш позиция, това в повечето случаи е по-лошо отколкото стопа да ти я затвори.
-часта от парите с която трябва да се играе. 100% си е много рисковано без съмнение. Ефекта е все едно имаш стоп поръчка. 5% пък е страшно много консервативно за малки суми и като направиш 100 пипса и после много те е яд че не е било с по-голяма сума. Истината е някъде по средата.
Последният подобен рейндж, за който се сещам, беше около 1,20, преди да поемем към 1,36. Две седмици скука бяха завършени с НФП, които изстреля курса с 2 фигури за няколко секунди.
Струва ми се, че и сега ни чака нещо подобно.
Няма, малки или големи сметки. Ако залагаш дори 50% няма да издържиш повече от месец. Бг брокерите(ако си при такъв предлагат малки лотове по 10 единици маржин), там дори с 200 евро сметка можеш да имаш ММ. Е верно за заплата няма да стигне, но все е нещо и най-важното опит. Като почнах докарах първата си сметка от 100е на 1600е и ги затрих в рамките на 1 ден. Рано или късно правиш грешка. Добре е да го научиш колкото се може по-скоро.
bnight - seriozno si pomisli zasto sistemata ti bez stopove dava takiva rezultati imenno v poslednite 2 sedmici!!!
a ti psihologiqta mai q razbira6 kato Dona - dryj go dupka pyk da stava kvoto ste!!!! samo 4e mai ne si dava6 smetka 4e Dona vliza s 1%!!!!
kysmet i dano nameri6 strategiq s koqto ste ima6 regulqrni pe4albi, pyk bili i te na mesec i ne po 50, a po 20% - togava s udovolstvie bih ti dal i sobstveni resursi koito da upravlqva6 srestu vyznagrajdenie!!! )))
uspehi na vsi4ki!
Коментар
spec00
мъни мениджмънт /история на зануляването/
от 14.12.2004 с реална сметка
открит акаунт за сума Х - и занулен
добавени 25% Х - и занулени
добавени 20% Х - и занулени наполовина
добавени 50% Х
текуща наличност - Х
краткосрочна цел - печалба по Х / месечно
това означава за следващия един месец - 100% от акаунта
за по-следващия 50% от акаунта
за още по-следващия 33% от акаунта
xxx аз съм обеден че тази система не е добра но просто нямам избор казах че сметката е смешно малка мисля Колкото до системите на демо тествам игра с 30% от сметката и стоп на 5% загуба за сега съм направил 50% възвращаемост за 8 дена. И парите продължават да растът.
Id2 - 20поредни губещи , не е възможно , защото всички които отигравам за малко пипсове са губещи и грешни входове , и при теб е имало много от тези 20 излизали по на 2-5 п печалба , но си ги затварял на загуба , ако тези ми позиции които съм ги затворил с по няколко пипса плюс ги бях държал за по примерно 50 пипса и имаха и някакви стопове по на 20 , равносметката щеше да е печална дори да бяха с по 3 процента от сметката.Та управление на капитала по този начин е адски трудно , много е лесно да се каже изцеждай печелившите си позиции , т.е. отигравай добре изхода , но ми е трудно да го правя аз не се справям там.Често дългосрочната ми ориентация е вярна , особено ако нямам някаква дългосрочна позиция , която да ме прави пристрастен , но се отказвам да я ползам , защото ще ми донесе загуба , точно от невъзможността да я отиграя прецизно.А загубите ми винаги са били такива- 10 примерно печеливши и 1 губеща , но много губеща за 30 печеливши.
D.Y.F-091066
Коментар
Нов трейдър
мъни мениджмънт
ИД2, имаше един пост за теория на вероятностите преди 4-5 дена от ТТТ.
Иди го погледни моля те, за да си изясниш малко как пада монетата.
Коментар