IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• въпрос

1.Арабските и Израелските банки работят ли в събота ? Това оказва ли влияние на пазара ?
    2.На ДЕЛТА СТОК котировките още се движат.Откъде идват ?

Коментар

• Форумът на лъжците

Тома, знаех си аз, че си от моята кръвна група /тоя с по-голямо съдържание на алкохол /
      Аз съм много, ма МНОГО пасивен в писането, но за сметка на това много, ама МНОГО активен в посещаването и четенето. Не за друго, а защото нямам самочувствие да разбирам от тоя пазар. Разбирам от други пазари, при това добре според последните резултати, но замълчи, сърце... 1. да се не обърнат нещата; 2. много съм скромен ))
      То всъщност от многото писане няма и смисъл, ей-на - преди седмица попитах съвсем невинно г-н Караиванов по един негов пост, той тръгна с рогата и ме направи на пестил... И пак спрях, няма как...
      Не само по кръвната група си пасваме, мнението ми ,че цялата тая магия седи на психология е същото..
      Наздраве!

Коментар

• Don Juan

А какво стана с нашия другар Don Juan? Отдавна не съм го мяркал?!?
        Keep walking ...

Коментар

• кумчо вълчо

Дон Карлос, именно това искам да бъде променено.

Да участват не анализатори , а истински трейдери.

Коментар

• За PPP, Удвояването и Форумът на лъжците

OK PPP, така да бъде! Наздраве и на теб и дано не си си вдигнал много кръвното с мен. Ако е така, ще имаш да ми връщаш))

Коментар

• кумчо вълчо

Това, което не ми допада в предложението на СТС, е че става дума за анализатори,
              а не за търговци. Май разликата между тях е доста съществена.

Коментар

• Форумът на лъжците

Здравейте колеги Интересен дебат сте направили ама и аз си мисля, че е време за едно банкетче, така че ае наздраве и живи и здрави да сме.
                А иначе ММ-а си е голяма работа. Като вкара и малко фундамент човек, че и анализ ми се струва че ще нацели правилният път.
                А наздраве!
                Keep walking ...

Коментар

• Форумът на лъжците

Очакваме предложението на СТС с какво ще привлече професионалистите да отворят публични сметки с което на живо всичко ще е видно, а не само догадки и прочие изхвърляния.

Не искам да предизвиквам никого, но подобно начинание ще даде реалната картинката
                  кой колко го може и как го може.

Коментар

• Форумът на лъжците

Нарочно припомням предложението на СТС:

03.03
                    06:12
                    Mateev: Предложение от СТС Финанс за публични сделки

отговор
                    СТС Финанс предлага на Петър Караиванов и на всички други анализатори, които постват прогнози в този форум следното:
                    1. Предоставяне на специални DEMO акаунти, в които анализаторите ще сключват сделки съгласно собствените си прогнози
                    2. Публикуване в реално време на страниците на сайта си движението по тези акаунти, както и тяхната история, баланс и т.н.
                    3. Създаване на техническата възможност всеки да може да наблюдава играта на професионалистите директно в терминала на собствения си MetaTrader (чрез публични Login и Password и акаунт в режим Read Only).
                    4. Предоставяне на безплатен експерт, който може автоматично да повтаря сделките на професионалистите в произволен друг акаунт (респективно може да ги мащабира или инвертира).

По този начин всички, които желаят, ще могат в реално време да наблюдават търговията на професионалистите и евентуално ще могат да повтарят сделките им (или да играят с противоположни сделки). Също така много лесно ще може да бъде проверена историята на прогнозите им. Ще има и класация на анализаторите по прогнозируемост.

Очакваме мнението на участниците във форума. При явно изявено желание можем да реализираме идеята в много кратки срокове (естествено ако Петър Караиванов и другите анализатори са съгласни да публикуват сделките си в реално време). СТС ще предостави тази услуга безплатно. Надяваме се и анализаторите да направят същото.

Коментар

• Форумът на лъжците

ОК
                      Ха наздраве, аз си сипах сега заради това, че не ме оставихте да гледам "Монахът". Кайсиева))
                      За коректността, не си прав. Тук във форума, като излезе нещо миризливо и започваме да се обиждаме и да се намразваме един друг. За форума и за това, че е изграден на основата на една голяма лъжа FOREX-а мисля няма какво повече да спорим. Щом в основата си имаш един пазар пълен с лъжи и мошенничества, защо да се поддаваме и ние на това и да се прави на по-велики отколкото някога въобще ще станем на реал. Ти Rossen пишеш толкова често, колкото и аз, поне с този си ник. Мисля, че се знаем добре и знаем за какво става въпрос. Не можеш да ставаш адвокат на никого, защото аз никого не съм обвинил. Това, което съм написал са факти, не обвинения. Хванах се с PPP тази вечер, понеже така се получи, но ако прочетеш добре какво стана последната седмица, ще видиш само едно дежа-вю на истории, които са се повтаряли тук вече десетки пъти. И НИКОЙ НЕ СИ ДАВА СМЕТКА, ЧЕ ПЕТЪР ПРЕДИЗВИКВАЙКИ ТАКА, МОЖЕ БИ БЕЗ САМ ДА ОСЪЗНАВА, ТИ ПРАВИ НАЙ-ГОЛЯМАТА УСЛУГА - АМБИЦИРА ТЕ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА СЕ САМОДОКАЖЕШ. Аз Петър го ценя много. Особено, като бърка, а той бърка много. Обаче сам PPP каза, че играел обратно на неговите прогнози и печелел. Ами евалла тогава, що го гониш? Мен Петър много ме е нервил, така както и се заяде през седмицата с PPP, докато не осъзнах, че е моят най-добър другар тук. ТОЧНО КАТО БЪРКА... Всичко е въпрос на една много тънка човешка психология и ако се научи трейдъра да извлича полза от тази магия, цена няма да има.
                      Ха пак наздраве!

Коментар

• За Тома, Удвояването и Форумът на лъжците

С кои двойки играеш ако не е тайна разбира се ?

Коментар

• Rossen

Росене, подхващаш интересна тема. Пустият му технически анализ не може да ми вдъхне достатъчно доверие. Всеки си интерпретира графиките както му изнася, за да потвърди виждането си. Смятат се фибо-нива с точност до пип, като че това е някаква машинка, която се движи с точност до микрон ... Но и това е спор, стар като форекса, че и по-стар :-)

Коментар

• Наблюдаващ

Наблюдаващ ето така се получава като не се изразих правилно.”Край на примера” е идеята.Последно и с това приключвам-въпросната стратегия КАКТО Е ОПИСАНА е чисто механична игнорираща всеки анализ ,книги,чуства и т.н(справка-постът)-затова си позволих коментар в цифри.
                            Още веднъж лека на всички.

Коментар

• За Тома, Удвояването и Форумът на лъжците

Тома, съжалявам за закъснението но бях навън за малко.
                              Та, да си дойдем на думата.
                              Никога не съм казвам че печеля 100%. ПРЕДИМНО печеля, имам понякога и загуби, които ВИНАГИ поствам във форума, наред с печалбите.
                              Във вторият постинг, който си цитирал казвам че това е първата ми голяма загуба в $/Франк, които предимно търгувам, а не изобщо. Също така казвам че загубата ми беше резултат от глупава грешка, а не от недостатък в начина ми на търговия. Просто бях много самонадеян и отворих много голяма позиция (нещо което по принцип не правя) в недостатъчно голяма сметка. Двойката тръгна здраво срещу мен, а тук беше 2:00 през нощта и не можах да добавя пари. Тоест, добавих но им отне няколко часа да се появят в сметката. Повтарям, че това беше глупава грешка и вината си беше изцяло моя. Както и да е, печалбата ми от насрещната поръчка беше над 5к, така че като цяло бях на плюс.

Загубата, за която споменаваш от първият постинг беше (мисля) през Декември и ако ти се занимава и проследиш целият трейд стъпка по стъпка, ще разбереш че системата си работи перфектно, но човешката простотия понякога се намесва и обърква нещата. Тази ми загуба може да служи за открит урок на тема "Защо не трябва да се слагат стопове". Това беше ордер в Кабела, който градих около две седмици, но понеже бях много зает този ден реших да сложа стопове. Познай какво се случи? Стоповете ми бяха ударени и след 30 пипса двойката се обърна. Виж деня в който съм поствал и погледни след това Кабела през същият ден и ще разбереш за какво говоря. Ако не бях сложил стопове, след 3 дни щях да съм около 7к плюс. А можех спокойно да издържа още 2-3 фигури загуба.

Та това е за загубите, мисля че това е което те интересува.

Ще допълня само още малко за начина ми на търговия, понеже виждам че си разпалил оживена дискусия
                              Пак повтарям че трябва да разполагате с висок капитал. Не може да имаш 1000 долара сметка и да тръгнеш да удвояваш и утрояваш, това е дивотия и аз никога не съм призовавал някого да го прави.
                              Аз имам 2 сметки от по 15к, в които правя основните си трейдове, + 2 по 5к които ползвам за "лиготийки", като например 10те к с които в момента съм къс в Е/$ Освен това, винаги съм готов да добавям допълнителни пари, или да прехвърлям от една сметка в друга.
                              Преди малко Росен правилно е предположил една от основните стъпки, които правя, а именно хеджиране. Като казвам че удвоявам губещите, не разбирайте че ще се оставя да бъда на 10 фигури загуба и ще стоя пред екрана без да направя нищо. През цялото това време се хеджирам в другата ми голяма сметка, като хеджирането не е право пропорционално на губещата, но не е и статично (с по един лот). Така че, дори да съм на загуба от 10 фигури, през това време ще съм изкарал поне 7-8 от тях чрез хеджиране (винаги в същата двойка). Отделно, обикновенно правя поне по 4-5 сделки на ден в малките си сметки за по 20-30 пипса, ако следиш форума ще ги видиш всичките.

Та, Тома, аз за разлика от някои хора тук поствам всичко - и печалби и загуби и за разлика от някои хора тук не търгувам с "мил" и "милЯрди". Почвам си винаги като пич с 10к (с редки изключения, като последната ми простотия) и вървя накъдето завее вятъра. Не ме интересуват прогнози, чартове и т.н. Има една поговорка в Америка "Който може го прави, който не може - преподава." Та и с тия чартисти и аналитици е така. Кой нормален човек, ако е сигурен в себе си и прогнозите си, ще седне да пише книга от която я изкара нещо я не, или пък ще се забие в някой офис да чертае и пише анализи, ако е толкова сигурен в анализите си. И не е вярно че е само въпрос на капитал - ако си сигурен в себе си можеш заем да вземеш и пак ще си ок.

Това е засега, че ми отидоха пръстите.
                              Ако има още нещо, питай, ще се радвам да ти отговоря.
                              Успех ти пожелавам
                              In the state of nature profit is the measure of right.

Коментар

• форума на лъжците

Така си и умря идеята на СТС за публични сметки кой как играе и моето предложение
                                ТВЪРДО И ЕДИНСТВЕНО това да бъде на РЕАЛ.

Всеки който се счита за професионалист може да си позволи сметка с 1000 $
                                и тогава ако искате удвоявайте, утроявайте, па ако ще в губещета посока.

Коментар

Working...
                                X