IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX - АРХИВ

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• DON DARADON

И един безплатен съвет от мене. Нека основната ти цел в живота за следващите няколко месеца
    бъде да гледаш да не ме ядосаш. Използвай момента, че засега съм в добро настроение, просто
    изчезни и не ми се пречкай в краката

Коментар

• Пореден

Имаш няколко неточности. Най-ниския курс беше в средата на януари, около 101.70,
      доколкото си спомням. А не 101.84, както пишеш. Второ, не си позволявам сметка,
      по-малка от 20 К. Трето, винаги съм казвал, че влизам максимум с 1%. Но обикновено
      е 10 К. Рядко влизам с повече, само при особени случаи. Например, когато 50 млн.
      души останаха без ток в САЩ. Това беше посред нощ, аз научих новината на 15 секунда
      и моментално отворих дълга EUR/USD с много стотин К. После хванах и обратното
      движение, когато се разбра, че не е терористичен акт, но с двойно по-голяма позиция.
      Надявам се, досещаш се какъв беше профита.
      Що се касае до довнасяне, винаги съм имал готовност да довнасям и съм го правил.
      Но не и при толкова елементарна позиция като тази. Просто би било цяло чудо, ако
      йената падне под 100.
      А постнах разбивката, защото имаше много желаещи за това - можеш да ги преброиш.

Що се отнася до квалификациите, не е зле да се въздържаш от тях, особено когато
      говориш наизуст. Нали знаеш приказката за лисицата и гроздето?
      А и никак не е необходимо да "предпазваш" колегите, аз сам се стремя да го направя.
      Това обаче не е причина да не отговоря на коректно зададени въпроси.
      Желая ти успех!

Коментар

• USD/JPY

Нека да направя допълнение към коментара на Пореден. Но от гледна точка на друга математика:

1. Системата е дала 220п печалба, но за 4м (от момента, в който удвояването е спряло). За месец печалбата е 55п. За човек, който всеки ден търгува, това е съвсем нищо. Замислете се колко пропуснати възможности е имало през тези 4м, които тези 480к можеха да обърнат във доста по-солиден резултат.

2. Ако проследите движението от 25.11 до сега, системата е пропуснала 2 възможности за затваряне на същата печалба. За каква продуктивност тогава говорим?

Има и други забележки, но нека се ограничим до тук.

Коментар

• USD/JPY

Дон Карлос: GBP/NZD

отговор
          Удвоявам ушесторената дълга от 2.8258, със ср. цена 2.8013 на 2.7497,
          нова ср цена 2.7755.

dali ima nujda ot le4enie tozi akaunt ??????????????????????????????????????????????

Коментар

• USD/JPY

отговор
            Удвоявам ушесторената дълга от 2.8258, със ср. цена 2.8013 на 2.7497,
            нова ср цена 2.7755.

e taka se pe4eli, vie kvo si mislite

Коментар

• Пореден - излез от заблудата си!!!

Слаб си и като математик и като анализатор и като психолог.

Тъжно ми е да те чета, а си далече от истината, но ще те оставя в тъмнината, понеже не е мой проблем, нито на Дона, а си е твой. Освен това, на теб и на подобни, може да им помогне само времето, а може и то да не успее.

Успех все пак и бъди малко по-наблюдателен, когато решиш да коментираш други хора!

Коментар

• USD/JPY

12.08
                21:54
                Дон Карлос: АСТОР/ХАМЛЕТ, ЖАРКО, ХХХ И ПР./

отговор
                Ти май си нямаш друга работа, освен да се заяждаш с мене. Какви дълги, какви 2.90 бълнуваш
                Дългата позиция е СЕГА със средна цена 2.8013.
                То твоето не беше завист, не беше чудо. Ако имаш желание и ти да се научиш да печелиш,
                събери още 9 шарана като тебе и пригответе по 999 евро. Курсът е 2 часа и ще станете
                факири ))))).
                И един безплатен съвет от мене. Нека основната ти цел в живота за следващите няколко месеца
                бъде да гледаш да не ме ядосаш. Използвай момента, че засега съм в добро настроение, просто
                изчезни и не ми се пречкай в краката

Коментар

• USD/JPY

Не е заяждане,уважавам Дон Карлос и дори до скоро смятах,че по този начин бих могъл да правя пари.
                  Искам просто да предпазя наивниците.
                  Ако Дон Карлос каже,че е влязъл с 1% (както казва,че прави и както смятам,че почти никой от последователите му не прави)
                  и че не е добавял към сметката си (това не вярвам да каже),значи лъже.
                  Ето една бърза сметка:
                  Сметка 10000$.
                  480 лота изискват гаранция от 4800$ или 48% от сметката.
                  Ако ще и 1 000 000 000$ да е сметката, с вход от 1% пак ставаме с 48% на 25.11.2004
                  На 04.12.2004 имаме най-ниско 101.84 което е загуба от -229 пипса
                  Дон Карлос има 480 лота * -229 пипса = -10 793,4$ при сметка от 10 000$ .
                  Предполагам,че ще каже ,че е довнасял пари към сметката,защото твърдеше,че има готовност винаги да прави това.
                  Въпроса ми е дали останалите трейдери са готови на това?
                  И на последно място това е много погрешна тактика за игра,която определено пълни джобове,но не и вашите.
                  Желая много здраве и късмет на всички.

Коментар

• USD/JPY

отговор
                    Удвоих утроената дълга от 2.8258 /ср. цена 2.8112/ на 2.7914.
                    нова ср. цена 2.8013.

коментар на

Коментар

• USD/JPY

Дон Карлос,любопитен съм с какъв процент от сумата си по сметката си си влязъл в началото и дали си добавял още пари към сметката си?

Коментар

• USD/JPY

Разбивка на йената:

08.10.2004 - отворена хеджираща на 110.50/53 с 10К. Късата затворена същия ден - +81 п.
                        Дългата:
                        11.10. - удвоена на 109.25, средна цена 109.89. 20 К
                        19.10. - удвоена на 108.39, ср. цена 109.14. 40 К.
                        28.10. - удвоена на 105.96, ср. цена 107.55 80 К.
                        17.11. - утроена на 104.34, ср.цена 105.41 240 К.
                        25.11. - удвоена на 102.85, ср. цена 104.13 480 К.

25.03.2005 - затворена на 106.35, + 222 п., разбира се, умножени по 48.

Нещо като магия - затварям позицията на повече от 4 фигури по-ниско от входа с
                        приличен профит )). На 10.02. можех да затворя на 50 пипса по-високо, но пропуснах
                        този момент. Сега го направих малко компромисно, поради предстоящото репатриране
                        на йената в Япония и отворих къса. Ако се съди по предишни години, курсът би трябвало
                        да падне много и после да навакса с лихвите.
                        Както е видно, няма точни правила за добавка, напр. на всеки 2 фигури. Такъв механичен
                        подход според мене е обречен на неуспех. Съобразявам се главно с фундаментални и
                        политически фактори и не на последно място - търговски нюх. Техническите фактори
                        никога не са ме интересували. Не ми трябва на баир лозе, а и гледам да си спестя разочарования.

За сетен път предупреждавам колегите, особено по-неопитните, да не приагат механично тази
                        система - тя е опасна, а и изисква много правила, за които нееднократно съм писал!
                        Истината е, че създаването на стройна система, подчинена на железни правила ми костваше
                        къртовски, почти денонощен труд в Демо около 6 месеца.. Като резултат, вече повече от 20 месеца нямам позиция затворена на минус.
                        Успех на всички и умната!

Коментар

• Don Carlos

Ако не сме станали много на клона...r900r@abv.bg

Коментар

• Don Carlos

Е,бих искал и аз да я имам разбивката на трейда от 08.10 04 до вчера.E-mail :svetoslav_slav_slav@abv.bg.Thanks in advance

Коментар

• kiwito

sell target 2.53-52

Коментар

• доларът ще продължи покачването си

Малко рано ми се вижда за къси. Може наистина да продължи надолу до МА200, обаче сега точно е момента да се отблъсне от това ниво, да си направи 23,6% корекция и едва тогава да продължи.

Коментар

Working...
                                X