If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Астор, не стига другото, ами късно разбрах и иронията ти. Какво да ти кажа, уважавам хората във форума, защото поддържат уникално общество с интересни взаимоотношения помежду си. Имам чувството, че никой не завижда на другия, а се опитва да помогне със знанията си.
Аз съм далеч от техните познания, но защо да не кажа нещо видяно тук- там, може да помогне на някого. Ако не- поне няма да навреди.
Още веднъж ти казвам, че ми харесват взаимоотношенията тук, защото мисля, че нямат аналог, браво на Петър с идеята му да създаде този форум.
Ти , Астор, виждал ли си напоследък толкова хора, без някой да им прави организация, да си честитят празник, както неотдавна участниците тук го правиха по случай годишнината си и не само...
Астор, уважавам те, но не зная защо стилът ти много ми прилича на този на Императора. Сигурно е случайно и отново греша. Успехи! ;-)))
Няма да ми е за последен път, не че другите не могат да ме разберат, а аз по- трудно намирам думите, ще опитам пак, май не разбрах добре въпроса и отговорих за причините за възх. тренд.
Но, ако става дума за този момент с изчакване на очертаването, горе се получиха две свещи- с голямо - и с малко тяло. Цветът на първата отговаря на посоката на тренда, на втората е без значение. Казват, че тази конфигурация била много силна /поне докато човек не се опари, според мен/. За да се потвърди следващ сигурен низходящ тренд, следващата свещ /трета по ред, след другите две/, трябва да пробие най- ниската точка /на последната свещ от възходящото движение/.
Японците били кръстили това движение "Haramii"
Малко е завъртяно, но май има смисъл. Извинявайте за забавянето, гадните доставчици или някои други...
Поствих ордери продава на 202,65, 203,20 и 203,40. Стоп 204. Риск 1% от сметката.
Цялото движение от дъното до днес се развива като по учебник. 203,50 не вярвам да бъде пробито, поне не тази нощ.
Ако движението продължи да се развива толкова красиво, пътят надолу е 202,80/202/201/200/198/196,50. Там ще бъде интересно.
За случая със свеща -последната низходяща,не разбирам.Направих справка с литературата,която имам и не мога да разпозная нито един от описаните случаи да е подобен на този,за който ти говориш
Т.е. - 203-200-208?
Като едното шоу може да стане!
Но аз ще си остана шорт- само на нулева цена - при 200...ако го дочакаме.
Разчитам на паунда, а той е доста по-лек в съотношение с долара спрямо йената....
Е, и на изненади от BOJ, дето обещаха, че няма да си променят политиката....
Надеждата за промяна на тренда, поне за сега, е малка. Нарочно изчаках да започне очертаването на последния кендълстик на дневна, за да разбера дали предишният ще пробие най- ниската точка, която наистина е страхотно дълга /имам предвид долната сянка/. Това беше за сега надеждата на повечето тук във форума, за да се обърне тренда. За сега не стана...
За възходящия тренд имаше и друг жокер на дневната, освен веещия се надолу флаг: последният кендълстик от низходящото движение в края на флага, с най- голямо тяло- и следващия го- затваря на ниво, закриващо повече от 50 % от тялото на предходния /големия/ кендълстик /говоря за дневната графика/.
Пламен9,аз все си мисля,че една корекция до към 200 като онзи ден ще ни разтовари от късите,преди да закъсаме юнашки.Като гледам на седмична,постоянно,преди 208 е имало сериозни корекции над 200 п,така че надеждата умира последна.Аз съм решил да играя тук без стоп,а и съм влязъл засега ограничено; среден курс 202,665 но цената вече сериозно ме подминава....
За сега само има желание за изпълнение на следващия ордер - 203,5 - шорт.;-))))
Търпение - щом сме тръгнали за голяма риба!;-)))
Е, стига да не ни скъса кордата......
Коментар