If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Другия вариант е да не пробие 1,2500- тренда от септември 2003- май 2004- септември 2004, и тука да оформи дъното и след това някакъв рейндж лятото и после нагоре.
И последния вариант- тука прави спайк лоу и се изстрелва нагоре и отново си минава над200МА- не го вижда никак вероятно
В момента според мен сме в проста зиг-заг корекция или в началото на нов низходящ тренд . Още от начало имах големи съмнения че триъгълник няма да има .
След 4 месеца е възможно да сме на 1.18. Там се пресичат низходящия тренд от
тази година, и възходящия тренд март-септември 2003.
Освен това ако приемем че от началото на тази година сме направили низходящ
правоъгълен триъгълник с пробив, и ако таргета на триъгълника ако е равен на
височината- пак се получава 1,18
Това е и 100% ритрейсмънт на възходящото движение от май 2004
200 МА вече я тества на 2860 и после продължи здраво надолу, като не можа да
направи дори и 38%корекция.
Ако достигне 1.18, оттам вече го виждам само нагоре за еврото
За следващата седмица плана ми за търговия - Предната седмица се оформи ХШ
на едночасова, който в петък си проби неклайна на 1,2580. Търгуването на
корекциите нагоре при това положение ми се струва доста рисковано. Таргета
на ХШ е 2470 където е имало и миналогодишни върхове.
Ясно е че оформи двойно дъно на 1,2530, където опря в възходящата трендлиня
от май 2004. Последните минути преди да затвори в петък проби и неклайна на
2560 така че двойното дъно е почти сигурно. Добри ниво за скъсяване ми се
вижда неклайна на ХШ- 2580, или 50% корекция 2595.
Незнам дали това че днес има само един пост е добро или е лошо. От положителна гледна точка тва че няма постове значи че всички разпускат някаде (надявам се да е така ) от лошата гледна точа обаче означава че интереса към форума е намалял (дано не е така ). Приятно копунясване на всички. ))
seafoam аз от другата седмица се включвам на ADSL защото локалния доставчик в Плевен на нищо не прилича. Не съм сагласен че техниката тая седмица не игра роля даже напротив. А за петрола на есен ще видим. Късмет на всички.
bgnight, вярно е, че ценаната на петрола пада, но $25 ще стане друг път;
Лихвите са инструмент /слуга/ на FED, но добрите слуги са лоши господари;
Безработицата си е факт - за там дума нема - така си е;
Търговския баланс на САЩ би 2 пъти рекорда тази година, но беше покрит от външни инвестиции, за последния месец е рекордно малък за годината, но не е покрит /това последното може и да е важно/;
Колкото по-висок е курса на долара, толко по-волни са износителите от Еврозоната;
Индустриалното производство е ~20% от БВП на САЩ - не ги разбирам тия работи, но това ми се струва, че такава икономика е малко куха:
Техническия анализ не свърши много работа тази седмица.
Това е лично мое мнение и не е предпоставка за изграждане на позиция,
Честито на спечелилите и приятно икарване не почивните дни.
като говорим за доставчици без да звучи като реклама от миналата есен съм на едното РС
с БТК ADSL и това напълно ме удовлетворява постоянна скорост почти без сривове.
Другото РС е с wireless доставчика непрекъснато го подобрява, но все нещо се случва
поне един път дневно да се прецака.
Бинайт, САЩ може да искат петрола 25$, но есента ще го видим 60$ (повишаващо се търсене, което не може да бъде осигурено - няма нови мощности за преработка, а не се строят за ден), помни ми думата.
Увеличаването на лихвата не пречи на европейската икономика, напротив в началото това води до покачване на $(намаляване на еврото) и прави евро износа по-конкурентен, но високи лихви са следствие на висока инфлация, а кой би инвестирал в страна с висока инфлация (САЩ)
Просто макро зависимостите ти куцат.
supertrader дано седмицата при теб е успешна надявам се в края на другата седмица най-после да си реша проблемите с доставчиците на интернет и да се включа в отбора на редовно търгуващите.
А сега ето двете неща които виждам аз за пазара първо по-очевидното възходящият тренд за долара. Нещата които го подкрепят и ще го подкрепят:
1.Понижаващата се цена на петрола.За това свидетелства изказаването на Белия дом че искат цената да е на полвина тоест около 25 долара.
2.Покачването на лихвите.Което продължава и ако се развива така все повече ще затормозява европеиската икономика.
3.Все по-голямата безработица в еврозоната и по-спецялно в Германия.
4.Технически погледнато тренда има доста добра обосновка.Както отбелязах на дневна имаше флагче на което целта е 1,2350. От друга страна Остава под въпрос пробива на възходящият тренд.
Ето и нещата в полза на еврото:
1.Разтящият търговски дефицит на щатите които продължава да е рекорден.
2.Изтеглянето на инвестиции от щатите и обръщането на спестяванията от долари в евро.
3.От техническа гледна точка еврото изглежда доста слабо но ако погледнем движението от предишни години по това време на годината винаги еврото е било по-слабото.
Все пак интересно ще е развитието в следващите две до три седмици. Ако видим 1,2350 няма да има съмнения, че тази година долара ще е водещата валута.
Ако видим нива над 1,28 това ще означава, че еврото все още има потенциал за нови върхове.
Късмет на всички и за сега не играйте срещу тренда опита за хващане на дъна и върхове винаги е много трудно опражнение.
Лека нощ на всички и успешна нова седмица.
Коментар