If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Никой не може да ти помогне за това, нужно е време. Предполагам че ти е най кофти защото в момента в който правиш грешка, осъзнаваш това и въпреки всичко продължаваш - малко като наркотик мисля.
трябва да имаш здрави нерви за форекса . Не всеки става за тази работа ,много от тези с които почнах се отказаха .Една или две загуби или печалби нищо не значат.Но според мен така или иначе игреш ли вечно обречен си да загубиш.Според мен когато печелиш трябва да касираш и да почваш пак от нула.
Преди време Ала-Бала беше писал тук:
Според мен знанията са важни, но не са най-важни. Прогнозирането е важно, но не е най-важното. Информацията е безусловно необходима, но не е жизнено необходимато нещо във Форекс търговията. Не е необходимо да си гений, за да прецениш посоката на основния тренд и евентуално алтернативен вариант.
Най-важното е да имаш пълен самоконтрол върху емоцииите и нервите си. Да разбереш, че е по-добре да завършиш с +5 пипса на ден, отколкото с -50 пипса. И не само да го разбереш, а и да победиш себе си и да го приложиш на практика.
Пиша това с голяма горчивина, защото аз още не съм го постигнал. Вчера след 15, 30 в един момент бях на 85+ и до вечерта загубих всичко и излязох на минус. Въпреки, че разума ми казваше - спри до тук, ръцете сами посягаха към клавиатурата - ще има корекция, ще има корекция - да ама не !
Една седмица няма да пипна компютъра ! Мола пишете как се справяте с алчността и страха си ??
Според мен това много ясно характеризира днешната ситуация поне при мен
Трики драсни ми един мейл или дай едно ICQ за да обсъдим нещата. Късмет ти желая. И между другото днес скасяването ти беше добро рисково но печелившо. Само че и ти като мен не го извади на плус. Хайде прати ми един мейл.
A и само да успокоя всички имаше малко черен хумор в това с самоубиството. Колкото до грешката която допуснах беше най-малкото детинска. А другото е че не си следвам сам собствените анализи примерно днес входа определено беше 1.2130 Но на не ме е яд за сметката пари винаги се намират яд ме е за това че не си играя собствените позиции и идеи. Ето стигнахме 1.22 а това го знаех от неделя и какво от това позволих си да играя срещу идеята си. Успех на всички и винги ще има утре така че спокоино сега в неделя ще публикувам новите анализи и статията която обещах. Евентуално може да напиша и една статия за психологията на пазара. Което като чели е най-важно в цялата работа. Късмет и приятна почивка на всички.
Всъщност деня ми не е толкова лош.
Дълга евро/долар от 1,2155, затворена на 1,2185 +30 пипса
Къса евро/долар от 1,2178, затворена на 1,2195 -17 пипса
Къса паунд/долар от 1,8252, още е отворена и е с текуща печалба около 20 пипса
Резултата е положителен, но ме е яд за това че играх на новините(честно бях се унесъл и не забелязах, че е 15,30).
Коментар