IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среброто - суровина или нещо повече?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
    Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
    факт, но пък е относително доста по-евтино от златото 1:100 , което го прави интересно за хора с ограничени средства.
    едно скромно хайпче се случва периодично на няколко години и излита
    тогава е добре да се отиграе през акции на сребродобивни

отделно че би могло да се счита и за технически важен метал за хай-тек индустрията

това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
      моят съвет беше да се купува 2017-2018-та тогава ми се подигравахте и за злато и за сребро

преди да има свободно от ДДС (само ддс на маржа) питай го ратко, че му дадох насоки от къде да купува

най-обичам, когато някой ми слага думи в устата

по тема на твоите 'инвестиции' - типичен ... много приказки, а накрая някакви смешни(!) бройки...
      спирам, че не си струват приказките
      лайк от мен
      точно така си беше
      купуваше се сребро на 14-17Е по онова време
      от онова място
      препоръка е

Коментар

• Първоначално изпратено от stanislavivanov Разгледай мнение
        Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.
        Дори и така да е, има сериозни причини за ръст в цените му:
        1.Залежите НЕ СА безгранични.
        2.Търсенето е устойчиво.
        3.За всичките хартийки в обръщение, ПРОСТО, НЯМА ДОСТАТЪЧНО ЗЛАТО...
        Last edited by Pyramid; 29.04.2025, 14:24.

Коментар

• Първоначално изпратено от SlonN Разгледай мнение
          При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
          Вече може.

Коментар

• Среброто никога няма да е същото, защото банките преди доста време са го махнали от резервите си и вече не се счита за ценен "актив" цената зависи от индостриалното търсене, не е като златото банките да изкупуват.

Коментар

• Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение

Слагаш тубуса в пликче с цип и силика гел и забравяш за влага и проблеми.
              Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.

Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.
              НЕ, среброто, почернява НЕ от влагата, амимот сероводород във въздуха. Трябва да се съхранява в чист въздух и няма.потъмняване.

Коментар

Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
                Слагаш тубуса в пликче с цип и силика гел и забравяш за влага и проблеми.
                Има и друго, това е инвестиционно сребро, а не нумизматика и млечни петна и патина не са болка за умиране. Имам хора, които купуват унции дори и надрни или с удари 30-50 ст под цената на перфектна унция.

Не купувам от Крум и не мога да отговоря на въпроса ти.

Коментар

Да, това може и да е елементарно да ги затвориш в шкафа или сейфа, и да не ги пипаш (защо ли ти трябва и да ги пипаш изощо), но аз нито съм разпечатвал тубуси, нито нищо и имах почернели, а не съм ги държал в мазета, гаражи, землянки, градини и прочее, а вкъщи, в стая с нормална влажност, която се проветрява ужким редовно, но явно са взели влага от някъде... При Крум може ли да се пазарува с дебитна карта или само кеш като в Тавекса?
                  В тавекс може и по банка

Коментар

Последните две седмици имаше липса на наличности при физическото сребро в Бг. Явно се оценява като подценено и народа инвестира.
                    В момента в Тавекса има само филхармонни, а в айголд има и филхармонии и кленови листа по 72,74лв.
                    Кенгуро, кругеранди и британии няма. Като цяло британии и кругерандите изчезнаха и няма предлагане от началото на годината.

Относно съхраннието....елементарно е за човек, който знае какво прави и не ги пипа с голи ръце.

Коментар

Имаха някакви бройки, вече няма нито в иголд ниво в тавекс, продават в момента на 80+лв. Среброто е по-кофти за съхранение! Ако влажността и температурата нещо не му харесат целия тубус може да замине и да се окисли гадно и да не искат да го купят после, така че внимавайте къде ги държите! Наполеонките са устойчиви, може да си ги зашиете в дънките ако искате и да си ходите така с тях и да си ги перете - нищо не им става. Иначе и аз имах сребро тубуси и килограмови кюлчета ама го разпродадох преди да си купя апарта, че ми трябваше кеш, а и не виждах голям смисъл от него. За тогава си спомням цена 56-60лв някъде, така че дори и среброто е нагоре приличен процент, дали реално е над инфлацията - не мисля, и малко се обезмисля, може след години, ако го изчерпат за батерии и платки, ама сега и в близкото бъдеще, не знам.
                      при сребото са интересни миньорите, при един спайк на цените миньорите правят в пъти
                      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Имаха някакви бройки, вече няма нито в иголд ниво в тавекс, продават в момента на 80+лв. Среброто е по-кофти за съхранение! Ако влажността и температурата нещо не му харесат целия тубус може да замине и да се окисли гадно и да не искат да го купят после, така че внимавайте къде ги държите! Наполеонките са устойчиви, може да си ги зашиете в дънките ако искате и да си ходите така с тях и да си ги перете - нищо не им става. Иначе и аз имах сребро тубуси и килограмови кюлчета ама го разпродадох преди да си купя апарта, че ми трябваше кеш, а и не виждах голям смисъл от него. За тогава си спомням цена 56-60лв някъде, така че дори и среброто е нагоре приличен процент, дали реално е над инфлацията - не мисля, и малко се обезмисля, може след години, ако го изчерпат за батерии и платки, ама сега и в близкото бъдеще, не знам.
                        Последните две седмици имаше липса на наличности при физическото сребро в Бг. Явно се оценява като подценено и народа инвестира.
                        В момента в Тавекса има само филхармонни, а в айголд има и филхармонии и кленови листа по 72,74лв.
                        Кенгуро, кругеранди и британии няма. Като цяло британии и кругерандите изчезнаха и няма предлагане от началото на годината.

Относно съхраннието....елементарно е за човек, който знае какво прави и не ги пипа с голи ръце.

Коментар

Това, че някой няма физически наличности и е надул цената на курс продава над 90 лв, не означава, че цената е такава.
                          Кленови листа се продават на 73 лв и се купуват на 70-71.
                          https://igold.bg/srebarna-moneta-1-oz-klenov-list

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Свидетел си явно, на локална флуктуация. Трендът е като цяло нагоре и то кратно.
                            Колко си прав колега. Човекът, който инвестира основно благородни метали, не забелязва основния тренд, сигурно е някакъв прост разследващ полицай, като една безкрайно тъпа колежка, която ми каза, че не гледала новини, за да не се стресирала, ало ти в плод и зеленчук ли работиш? Ами, отивай лелка в детска градина, какво правиш в полицията!!!!
                            Last edited by Bailor; 27.04.2025, 19:47.

Коментар

Това, че някой няма физически наличности и е надул цената на курс продава над 90 лв, не означава, че цената е такава.
                              Свидетел си явно, на локална флуктуация. Трендът е като цяло нагоре и то кратно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bailor Разгледай мнение

Сега се продава на тази цена във флоринус. Купих го на 67. Нищо не съм се объркал бе, аз ти пиша за цена купува бе брат, айде купи го сега на 67

Коментар

Working...
                                X