В момента е20:46 23 август и ни спира само Н1 на еур/усд но и там върви към добра подготовка за голяма пързалка до 1.27.На М15 има обратен сигнал,но е динствен срещу всичко останало което е готово да отприщи слизането и да продължи силния сигнал на Н4.Не знам утре преди обяд има ли новини,но не слезе ли дотогава,хода на сигнала от Н4 е приключил и вече само новините ще определят посоката,която също може да е надоло.в момента е 1.2783
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Системи за търговия, които наистина работят
Collapse
X
-
Мдааа,знаех си че зарежда ентусиазъм
Уфффф,Стамбе,ако знаеш как ме бива в коментарите,ще предпочетеш да не се влючвам.Вие коментираите,аз ще гледам да не се отклонявате от насоката и ор време на време ще правя опити да обяснявам.Само да кажа,че няма определен таймфрейм-просто ги преглеждаме и гледаме каде има,после надничаме в съседните да видим дали и там скоро няма да се покаже сигналче и впредвид че скоро няма да има важна новина,и малко справка с Болинджър бандс (е тука не мога да го обясня),отскоро се зазяпвам и в RSI и отваряме позиция в посока която показва стрелката(а дали точно това-2xMA osscillator ползвате или онова с пунктираната линия-MA_50_200).Да не забравяте че за мен най-важни са МА50 и МА200 - с тях също има едни трикове,съчетани с BB,ама ми е трудно да ги формулирам,че да ви ги представя в разбираем език(проблема на гениите
-не могат да се изразяват хехехе
Хайде успехи и ще се чуем в петък по обяд(на work съмдотогава и ще изтърва да затворя-ако стигнем 1.27 де - една къса позиция от 1 август )
Страхът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Първоначално изпратено от katilariumАко някои има въпроси ще се опитвам да отговарям.
Коментар
-
Здравейте, гледам че се подлъгвате от първи впечатления.
Длъжен съм да предупредя че е само едно помагало и не трябва да се доверявате много много.Има особенни моменти на пазара когато индикатора си дава сигналите,а цената си ходи кадето поиска.То тези моменти,човек трябва да не отбира нищо от форекс,за да не види че не е за игра по сигнал от индикатора.Иска се малко време за да се свикне и да се комбинира с фактора "човешко осмисляне на ситуацията на пазара" и чак тогава ще го превърнете в първостепенна причина за откриване на позиция.
Ако някои има въпроси ще се опитвам да отговарям.Добра щеше да е и помощта на fxmio но някаде се загуби.Надявам се да почива активно и да се завърне с свежи сили
УспехСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Сега виждам как е замислен индикаторът "katilarium", но малко се учудвам защо трябва да се използва противотрендовата му фаза? Или само тя. Тествах го на графики и ми се струва, че при вход през червената линия и тейк при зелената пунктирна работи още по-добре. Респективно зелената и червената пунктирна при мечи тренд. Хубаво индикаторче е, поздравления за fxmio и за теб.
Първоначално изпратено от marriamброкерът е само посредник и не може да се разполага с парите ти по различен начин от ордера, който си му задал (за което той получава комисионна)
Коментар
-
Добре дене можах да се справя с качването.Все с едно качество излизат ..... предавам се
Та поне да кажа как играя:имам едно правило което за мен е повече от важно - НИКОГА НЕ ИГРАЯ ПО ВРЕМЕ НА ВАЖНИ НОВИНИ и не отварям позиции преди тях.Чакам да отминат поне 20-30 мин,може и повече(то си личи,колко да се изчака) и тогава се почва.При първи сигнал може и да се замисля дали да отворя.Обикновено цената мърда още малко и чак тогава отварям,като цел ми е нивото на ма50 в момента на отварянето на позицията или поне доближаването и.В много от случаите се отчита добре,като даже достига и половината между ма50 и ма200.Това е за предпочитаната от мен М30 на EUR/USD .Изпробвано е САМО за EUR/USD ,но на пръв поглед си показва че за други не става.
Ако чакането не удовлетворява,предпочитам М5 за интрадей,като се правят съпоставки и сравнения с М1 и М15.Правилото тук е още ПО-ВАЖНО : "НИКАКВИ ВАЖНИ НОВИНИ,САМО СПОКОЕН ПАЗАР"
Пренебрегването на правилото боли многоТърся не повече от 10-15 пипа.На ден има достатъчно моменти за да си правя по 70-80 пипа и да съм спокоен (сутрин при отваряне на борсите към 10:00 ч и късния следобед от 17:30 до ... когато ви се приспи
)
За всички графики ползвам и BB 26,2 - ако цената е близо до горната линия,а BB не се изменя,то цената ще слезе поне до средата
Има едни трикове на комбиниране на ма50:ма200 и BB но са ми трудни да ги обясня
Позволявам си да влагам 50% от капитала.Издържа две фигури и малко,но не би трябвало да се стига до там ако съм спазил всички условия.Обичайно се стига до ситуация,цената да е против мен от порядъка на 30 до 50 пипа но после се коригира.Ето по тази причина не слагам стопове.
Това е стилът ми на игра и ако може да се внесат подобрения,без да се нарушава целостта на идеята ми,ще е добре
Успех
п.п. FXmio мисля че досега не съм влизал в подробности да разясня как играя и дано сега съм се справил с разяснениятаПредполагам ще намериш причините,поради които съм на мнение че няма да успеем да направим нещо автоматизирано.Щеше ми се да можем.но не винаги хубавите неща са лесни
Миииии ..... ЗДРАВЕ ДА Е
ХАИДЕ УСПЕХИСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Здравей,FXmio
Не знам каде съгреших,но ми доидоха гости и не ми оставаше време да ти отговоря
Относно подобренията - лошо нямa,но съм на мнение,че така и не подлежи на автоматизиране тази моя идея и като доказателство ще сложа няколко примера и по надолу ще обясня цялата ситуация
Това за стопа..... казваш,че стопа също се коригира с всеки следващ бар,като стойността му е равна на ЛО в дадения момент.Така ли да го разбирам?Хммммм..... и все си мисля ,че без стоп ще е по добре.Пак от примерите ще се разбере защо е по-добре.
Сега само да се сетя как се качвава графиките)
след малко ще ги лепна и тяхСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
-
Какво представлява един обикновен брокер?
При достатъчен брой клиенти, те могат така да преразпределят покупко-продажбите на валути , че да печелят само от своя, личен оборот на средства, и без да рискуват да ги инвестират...... Те ще се вкопчват в тях, когато това им изнася, за да те убедят, и ще гледат да стоят далеч от тях, за да не попаднат те самите в незавидното положение на клиенти, купили Риск.[/quote]
Нетисан, позволи ми да не се съглася с това изказване. Звучи интересно, но не съвсем коректно. Има разлика между чендж бюрото и брокера и в случая тя е съществена. Ако чендж бюрото купува от мен на определена цена и продава на тебе по-сскъпо, то брокерът е само посредник и не може да се разполага с парите ти по различен начин от ордера, който си му задал (за което той получава комисионна). Поне така би трябвало да е според закона. А всички брокери, за да упражняват посредническа дейност трябва да имат лиценз и подлежат на строг контрол и отчетност (в България от КФН). Ако имаш подозрения към някой конкретен брокер - пусни жалба, за да му бъде направена проверка.
Пожелавам на всички успешнаа търговия!
Коментар
-
Здравей, katilarium.
Ето ти още един "индикатор" с който по-лесно се визуализира идеята ти . Струва ми се, че ще се окаже по - удобен от предходните, защото
направо ти чертае 2-та МА 50 и 200 зелена и червена плътни линии,
отклонението МА50/МА200 когато е отгоре зелена пунктирана , а когато е отдолу червена пунктирана. Има още една линия - жълта - която е обърнатия МА50 спрямо МА200 . Може да се изключва от настройките на индикатора. На мен ми се стори интереснаи затова я сложих.
Сега вече ясно се вижда къде и кога пресича линията на отклонението / пунктираните линии / , в посока МА200 , която от своя страна може да се ползва за цел. За мен пресичането или дори затварянето на поне един бар под/над линията на отклонението(ЛО), ми се струва по убедителен сигнал, отколкото самото изравняване на цената с ЛО.
След смото пресичане на ЛО е удачно тя да се ползва за стоп цена - като с всеки следващ бар е редно този стоп да се мести. Ясно се вижда как този стоп в началото се отдалечава от цената и дава възможност на пазара постепенно да се намести в посоката срещу МА200.
Огледай го , надявам се да ти хареса , а може и нещо друго да ти дойде на ум. Малко по - късно ще добавя и алерти и стрелки за сигналите , само да уточним валидния сигнал)
Ето и графиката , а индикатора е .... знаеш къде
http://www.fxmio.info/mtlive/FREE_INDICATORS/!MA_50_200.mq4
http://www.fxmio.info/mtlive/IBG_Pics/!ma50_200.gif
Коментар
-
Здравей,fxmio.
Mи то май всички си държим и нещо странично,което ни изяжда времето,защото само от форекс за момента маи си е страшничко
"Сигналите които дава хич не са лоши, стига да се съобразяваш и с някой други фактори" -ееееее,аз за това предупреждавам че не всеки може да я ползва,но като гледам си хванал тънкия замисъли на теб разчитам да внесеш подходящите подобрения и да споделиш,разбира се
.А по въпроса кога -амииии когато стане,дотогава -здраве
.Относно времето когато са сигналите -е то не може всичко да ОК.Много хубаво,не е на хубаво хе хе
Щом не си на работа,да ти пожелая ли приятна почивка ?
УспехСтрахът трудно се преодолява само със знания
Коментар
Коментар