Вход

Потребителско име:

 Запомни ме на това устройство
Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо повечето трейдъри губят?

Collapse
X
 • Филтър
 • Време
 • Покажи
Clear All
new posts

 • В тази тема има два вида хора - такива, които искат да се похвалят с постиженията си, и такива, които няма с какво да се похвалят. Първите създават дискусията, защото покрай хвалбите си споделят и информация, която е полезна за останалите хвалещи се. Това е и основата на взаимния обмен на знания и опит, който е полезен за всички участници в дискусията.

  Вторите драскачи са тези, които няма с какво да се похвалят. За да се почувстват значими, не им остава нищо друго, освен да започнат да омаловажават постиженията на хвалещите се. За тази цел те използват лъжи, дезинформация, личностни нападки, обиди и прочее други подли и долнопробни номера. Тяхната основна цел е да провалят дискусията и да дискредитират знаещите и можещите.

  Няма да цитирам имена, защото всеки вижда кой от пишещите в коя група се намира.

  Този психилогически проблем на незнаещите и неможещите е превзел цялото публично пространство. Те са хората, които провалят всяка една полезна дискусия. Те са хората, които си доставят удовлствие не със споделяне на знания, защото те нямат такива, а с умишлено осиране на всяка една тема и с умишлено създаване на конфликти, в които те се изживяват като победители.

  А сега ще ви кажа защо според мене ХВАЛБАТА е в основата на всички публични дискусии и изяви. Ами защото това е генетично заложено във всеки един от нас. Важи както за мъжете, така и за жените, само където различните полове се хвалят с различни неща. Жените с красота, цици и сексапилност, а мъжете с мускули, мечове, коне, коли, а напоследък и със знания и пари.

  Имам и доказателства за това мое твърдение. Ако наистина знаещите искаха просто да си обменят опит един с друг, щяха да се отделят на някое тихо и спокойно място, и да го правят това без да им пречат разните тролове и комплексари. И понеже аз дълбоко вярвах в тази моя самозаблуда, създадох такова тихо и спокойно местенце, където знаещите да си обменяме опит. И след това поканих всички знаещи. И сами видяхте какво се получи - знаещите не дойдоха там, а продължиха да се изявяват по всички останали форуми, и този в това число. Както виждате същото го правя и аз.

  Следователно колкото и да ми е тъжно, ще трябва да направя един неприятен извод, с който всъщност си правя и самокритика:
  Знаещите обикалят по форумите с една единственна цел - ДА СЕ ХВАЛЯТ било то със знания, или пък с някакви финансови или други успехи. Хвалбата е под формата на даване на някакви полезни съвети, които наистина са полезни, но зад тях винаги стои и витае неизказаното, което е от типа "видяхте ли ме колко много знам и колко много съм постигнал". Тъпо е, но това стои в основата на успеха на всички социални медии - ХВАЛБАТА за личните успехи и постижения. Това стои и в основата на бума на целия интернет - ХВАЛБАТА, ХВАЛБАТА и пак ХВАЛБАТА.

  Не казвам че това е лошо, защото все пак покрай хвалбата научаваме и нови знания, но трябва да знаем как да ги открием тези знания, защото те обикновено са затрупани под тонове лъжи, измами и дезинформация. Това пък е така защото незнаещите понеже няма с какво да се похвалят, започват да лъжат, мамят, обиждат, оплюват и въобще принизяват знанията и успехите на знаещите и можещите. И понеже незнаещите са мнозинство, то и тоновете боклук и плява са много повече от зрънцето чиста и полезна информация.

  Начинът да се разпознаят знаещи от незнаещи е именно по начина, по който се хвалят за постиженията си. Ако тези хвалби са съпроводени с конкретика и с даване на доказателства, явно говорим за знание. Ако са само празни приказки, не по темата и извън контекста на дискусията, явно говорим за незнание. Колкото до троловете и комплексарите без знания, но с опит да си припишат такива - тях всеки лесно ги разпознава без никакви проблеми.
  Last edited by Mateev; 26.01.2020, 10:17.

  Коментар


  • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
   Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
   Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
   Има да, но те си личат. Троловете не се задълбочават, повърхностни са им темите, много бързо се изчерпват, а от тях се иска да има обем и да са постоянни. Един трол, няма да седне да учи статистика, програмиране или да разработва експерти. Него го интересува да си вземе 50-те стотинки за поста и да изчезва. Тролове има не само за форекс. Тези които бектестват и пишат експерти са истинските ентусиасти.

   Коментар


   • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
    Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
    Да, има такива брокери, но това са брокерите-мошеници като Инстафорекс например. Те лесно се разпознават от един километър разстояние. Моето мнение обаче за тези брокери го знаете - бягайте от тях през девет планини в десета. Дори и да не те ограбят с живи пари, защото няма да им ги дадеш, ще ти ограбят личното време да киснеш във форума им и да пишеш простотиии по цял ден за да получиш някоя друга стотинка бонус.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
     Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
     Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....
     Ако има някой такъв той ще пише за конкретен брокер и ще даде линк за да му се отчете дейността, не е ли така?
     Ние тук си обсъждаме концепции за печеливша търговия и изобщо подход в живота. Какъв точно е този глобален заговор?

     Троловете се включват с разни опити за контраизказвания които или са чисто заяждане или се разбиват на пух и прах с един линк и гоогъл сърч. После пък се бият в гърдите как добре са се справили. Жалко, че нивото на форума е толкова ниско. Можеше да се получи и нещо смислено от което да се възползват хората, но уви.

     Ясно е от къде идва тази злоба, по успелите и можещи се мразят. Същевременно провалилите се в трейдинга, че и в живота имат специфичен начин на мислене. Те всячески се опитват да те принизят до нивото си, защото са здраво закотвени там, и само там уверено могат да те замерят с кал, лъжи и клевети и да извъртат фактите, мислейки си че хората около тях не ги виждат. Но това явно не е само БГ черта
     Цитатът от Джак Ма за мисленето на бедните е точно място.
     ​​​​​
     Last edited by k_v_v_; 26.01.2020, 09:03.
     FinancialMarkets.Zone

     Коментар


     • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
      Нямам идея дали повечето форекс-трейдъри печелят,или губят...Не ме и интересува...
      Хвърляйки един поглед на темата установих следното:
      Два-трима участници в темата твърдят,че са намерили печеливши системи в форекс търговията и печелят добре...Дотук добре...
      По някакви причини са решили да споделят своите печеливши знания с останалите участници във форума...Останалите участници пък нещо не им вярват....
      Въпросите ми към успешните трейдъри са :
      Защо не си правите пачките и не оставите непросветените да си тънат в заблуди?
      Защо с някакви неистови усилия се опитвате да им отваряте очите - за десет дни - 350 мнения?
      С филантропска цел ли го правите,или имате някакъв финасов интерес?

      Питам ,щото , ако аз съм открил някаква печеливша "схема" или стратегия,ще си правя кинтите и ще си ги харча наволя,без да си давам много зор да убеждавам,когото и да било в каквото и да било...Мога да споделя с някой приятел или познат,но при първата проява на скептицизъм и недоверие ,няма да настоявам,ще махна с ръка и ще продължа да си действам....
      Малко подозрителна ми изглежда вашата упоритост...!?
      За да печелят "системните" играчи трябва да има несистемни, случайни рибки.
      Да дойдат да си дадат парите, да ги загубят няколко пъти и след 10 години може и да намериш светия грааал.
      А той е че печелиш в 50% от случаите за разлика от балъците които зануляват 100% т.е печелят от тях.
      В която и да е област да отделиш 10 години ти гарантирам че ще успееш достатъчно и най-важното 100% сигурно
      Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

      Коментар


      • За Матеев.... той изписа 50 страници по темата с Инстата как го изиграли... Как на стария краставичар му пробутали краставици.
       И то не бил правил депозит по сметка, а играел с бонусите и орева света за едни 8000, и то без депозит.
       Някак си не ми се връзва с теориите му за светия граал, който е открил.
       Превърнал е печеленето на пари в самоцел. Явно и габровския ген си казва думата.
       И това, че има IQ над средното му изиграва много лоша шега. Изглежда се е вкарал до уши във филма "Колкото повече пари имам, толкова значи съм по-умен". Само го чакам да изтърве и фразата "Който е по-умен от мен, да ми покаже повече от моите пари."... За да е окончателна диагнозата.

       Коментар


       • Хедж фондовете много яко underperform-ват. Всяка година излиза брутална статистика за тях. Това ако не си разбрал... По-добре с нищо не се занимавай, защото явно има някакъв сериозен когнитивен проблем при тебе

        Има няколко изкючения и те потвърждават правилото. И линковете, които пуснах го показват.

        Ако ти си от изкюченията, стой си кротко и си търгувай

        Виж сега, аз пазара на акции не съм го бил, а съм го пребил. Обаче никой това не го интересува и аз си седя кротко, поглеждам си порфейла и се усмихвам под мустак . Прерови NYSE и виж какво съм писал, че имам и взимам. Виж и какво е станало с тези акции. Документирано е. Но няма да тръгна да убеждавам хората, пък и се съмнявам те да могат да го направят. Защо при тебе не се получава? Какво те яде отвътре? Сподели. Може така да ти олекне.        Първоначално изпратено от k_v_v_ Разгледай мнение

        Раздела виждал ли си как се казва, "валутна търговия", знаеш ли какво е?

        Хубаво нека са акции.

        Аз не видях от теб нищо освен заяждане и разни линкове които нямат нищо общо с трейдинга. Последните ти постове неуспешно без да си проучил нещата се опита да ни убедиш как и фондовете които търгуват с ценни книжа не печелят.

        Каква теза реално защитаваш?

        Какъв точно е този бизнес да "зарибяваме хора за форекс"?
        Как точно се печели от него?
        Нещо линкове за ИБ да е давал някой, да продаваме някое курсче, книга, роботче, кажи как да спечелим?
        Last edited by Money; 26.01.2020, 09:05.

        Коментар


        • Ами КВВ да ти кажа.... има разни брокерчета търсят тролове да зарибяват за форекс.
         Или мислиш, че няма такива... не си чувал сигурно такива неща, нали?....

         Коментар


         • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
          Не си прав. Тръгнах да обяснявам нещо за EMH, защото темата е интересна.

          Колегите от бъкетите тръгнаха да атакуват инвеститорите в акции с не много умни аргументи... А и тази тема поначало не беше за форекс, но те само това си знаят, защото бизнеса им е да зарибяват хора за форекс

          Раздела виждал ли си как се казва, "валутна търговия", знаеш ли какво е?

          Хубаво нека са акции.

          Аз не видях от теб нищо освен заяждане и разни линкове които нямат нищо общо с трейдинга. Последните ти постове неуспешно без да си проучил нещата се опита да ни убедиш как и фондовете които търгуват с ценни книжа не печелят.

          Каква теза реално защитаваш?

          Какъв точно е този бизнес да "зарибяваме хора за форекс"?
          Как точно се печели от него?
          Нещо линкове за ИБ да е давал някой, да продаваме някое курсче, книга, роботче, кажи как да спечелим?
          FinancialMarkets.Zone

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
           Не си прав. Тръгнах да обяснявам нещо за EMH, защото темата е интересна.

           Колегите от бъкетите тръгнаха да атакуват инвеститорите в акции с не много умни аргументи... А и тази тема поначало не беше за форекс, но те само това си знаят, защото бизнеса им е да зарибяват хора за форекс

           ще ми е интересно да прочета нещо повече по темата за ЕМН

           Коментар


           • Не си прав. Тръгнах да обяснявам нещо за EMH, защото темата е интересна.

            Колегите от бъкетите тръгнаха да атакуват инвеститорите в акции с не много умни аргументи... А и тази тема поначало не беше за форекс, но те само това си знаят, защото бизнеса им е да зарибяват хора за форекс

            Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение

            Да де . па са ти виждаш конспирация. Темата е за трейдъри а не за инвеститори. Колегите си обменят мнения и не ходят по другите теми да убеждават. и наричат. глупаци А ситуацията е точно обратната от другите теми ги налазват и спорят с тях. емоциите се покачват и чак се стига до обиди. Аз пък тук не видех един трейдър да пише само роботизирана търговия или отричането и.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от bvg Разгледай мнение
             Откриването на печеливша стратегия е дълъг процес. Дори Нютон не е измислил диференциалните уравнения за 3 месеца. Ще ти кажа моята гледна точка. Печелившите стратегии не са устойчиви и не работят вечно, непрекъснато се иска оптимизация, тестове, търсене на брокери с добри показатели, с възможно най-точно изпълнение на котировки, без непочтенни номера и т.н. Ако можех да имам доверие на брокерите, поне колкото на една държавно регулирана банка, нямаше да ми е проблем да внеса 20к депозит и да вадя по 20к на година, но понеже си имам едно наум, предпочитам да намеря стратегия, която да изкарва от порядъка на 300-400% + колкото и да си ибеден в правотата си, разумно е поне първата година да стартираш с някаква по-малка сума за да тестваш в реални условия системата си. Виждаш някакви недостаъци връщаш се няколко месеца над чертожната да дъска и дооправяш. Специално при мен това не ми е основно занимание. Подобен тип дейност изисква мнохо висока концентрация, както и отпочинал ум. Ако прекарваш по 8 часа работейки за някого и си заобиколен от 50 души които по цял ден те дърпат за ръкавите, а вечер имаш жена и две деца които като се прибереш и тр почват, обели ми лук за кюфтетата, или изродчетата врещят около теб и се замерят с възглавници, след работа псуваш в задръстванията нагли селяндури с благоевградска регистрация които правят задръствания като се предреждат на светофарите, ходиш да взимаш децата от детската градина и спориш с нагли учителки че не трябва да даваш 100 лв за нови играчки, защото преди месец сте дали и децата са ги счупили защото учителките въобще не ги е6е какво се случва около тях, ттябва да се занимаваш със съседи които пак искат пари за ремонт на входната врата, с топлофикация която пак ти е надписла сметките, техем, ВиК, чистачките които веднъж седмично ти мокраяд пода, банката пак ти е вдигнала вноската по кредита и няма пуйка в 300-те и клона която може да ти обясни защо, а за капак от А1 са ти добавили 5лв месечна към медечната такса за услуга китайски хороскоп. След всички тези ежемесечни и безкрайни премеждия, някой те пита ама ти след 10 години защо не си направил милиарди. Преди 3 години си купих апартамент който ми гълташе в продължение на 3 години всяка свободна секунда, отначало с огледи, адвокати, строителни компании, с ремонти, преустройства, мебели, някъде към края пък съдбата реши да ми се усмихне с ново предложение за работа, в която трябваше да науча всичките им формуляри за отчети, разходи и всевъзможните тъпизми на НR-и счетоводители и мениджъри по качеството. След всички тези закачки колко време му остава за хобито на един средно статистически човек? Не забравяй, че трябва и да си физически и емоционално отпочинал за да можеш да се концентрираш над подобен тип работа, а ако поради някаква причина не си се занимавал седмица две, се налага да вникнеш отново в идеите и кода, задачите от предходния път.

             Посещавам форума за да обменя някакви интересни идеи с малкото хора имащи някакъв проблясък в тази област, за да си светя часовника или да спестя време. Виждал съм сметките на Матеев и КVV и до някаква степен им имам доверие, аргументите които използват също ги считам за добре обосновани. Методите по статистика не са направени с цел да ти покажат коя е най-печелившата стратегия за търговия, с тяхна помощ евентуално може да се види някакво нетипично отклонение или закономерност, от там на татък работата тепърва предстои. Статистиката неможе да открие, че ако предходния ден, 5 дена по-рано и 8 и 9 дена преди това, цената се е покачила има добри шансове и днес да се случи, трзи неща човек трябва да ги забележи сам. Или да разработи невронна мрежа.

             Задай си въпроса защо от толкова много лекоатлети, само 0.05 се издържат от лека атлетика. Останалите се отказват и стават полицаи, пожарникари или бодигардове. Всеки сам си избира дали да заложи всичко на добра ръка или цял живот да е посредствен.

             За институционалните инвеститори и хедж фондовете.
             Опасявам се, че може би поне 50%-95% от парите се източват под формата на разходи, по познатите начина с подизпълнители за счетоводство, IT, ненужно скъп хардуер през роднински фирми. Допълнително към това не е същото като да ти изпълнят ордер за 10к и 10 миларда. Аз правя 300% годишно като влагам 30 пъти над капитала си в една единствена сделка, помиследе един фонд с милиарди дали би намерил кой да му изпълни ордер 30 пъти мад капитала му. Затова и перформънса при тях е по-нисък. Няма как да бият s&p500 защото наличните за продажба/покупка ордери на борсата са под капитала с който биха искали да търгуват. Повечето фондове така или иначе притежават по 3-5 или 10% от топ 500 компаниите. Но продажбата на 2% от епъл не става с едик клик като в инста форекс, в същото време във фонда се вливат ежедневно пари срещу които се очакват 8-20% годишна доходност.
             Благодаря ,bvg!Темата наистина е доста комплицирана,изисква доста задълбочени знания и както казваш непрекъснати оптимизации ,тестове,много свободно време и т.н.Пожелавам успех!

             Коментар


             • Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
              Нямам идея дали повечето форекс-трейдъри печелят,или губят...Не ме и интересува...
              Хвърляйки един поглед на темата установих следното:
              Два-трима участници в темата твърдят,че са намерили печеливши системи в форекс търговията и печелят добре...Дотук добре...
              По някакви причини са решили да споделят своите печеливши знания с останалите участници във форума...Останалите участници пък нещо не им вярват....
              Въпросите ми към успешните трейдъри са :
              Защо не си правите пачките и не оставите непросветените да си тънат в заблуди?
              Защо с някакви неистови усилия се опитвате да им отваряте очите - за десет дни - 350 мнения?
              С филантропска цел ли го правите,или имате някакъв финасов интерес?
              Питам ,щото , ако аз съм открил някаква печеливша "схема" или стратегия,ще си правя кинтите и ще си ги харча наволя,без да си давам много зор да убеждавам,когото и да било в каквото и да било...Мога да споделя с някой приятел или познат,но при първата проява на скептицизъм и недоверие ,няма да настоявам,ще махна с ръка и ще продължа да си действам....
              Малко подозрителна ми изглежда вашата упоритост...!?
              Откриването на печеливша стратегия е дълъг процес. Дори Нютон не е измислил диференциалните уравнения за 3 месеца. Ще ти кажа моята гледна точка. Печелившите стратегии не са устойчиви и не работят вечно, непрекъснато се иска оптимизация, тестове, търсене на брокери с добри показатели, с възможно най-точно изпълнение на котировки, без непочтенни номера и т.н. Ако можех да имам доверие на брокерите, поне колкото на една държавно регулирана банка, нямаше да ми е проблем да внеса 20к депозит и да вадя по 20к на година, но понеже си имам едно наум, предпочитам да намеря стратегия, която да изкарва от порядъка на 300-400% + колкото и да си ибеден в правотата си, разумно е поне първата година да стартираш с някаква по-малка сума за да тестваш в реални условия системата си. Виждаш някакви недостаъци връщаш се няколко месеца над чертожната да дъска и дооправяш. Специално при мен това не ми е основно занимание. Подобен тип дейност изисква мнохо висока концентрация, както и отпочинал ум. Ако прекарваш по 8 часа работейки за някого и си заобиколен от 50 души които по цял ден те дърпат за ръкавите, а вечер имаш жена и две деца които като се прибереш и тр почват, обели ми лук за кюфтетата, или изродчетата врещят около теб и се замерят с възглавници, след работа псуваш в задръстванията нагли селяндури с благоевградска регистрация които правят задръствания като се предреждат на светофарите, ходиш да взимаш децата от детската градина и спориш с нагли учителки че не трябва да даваш 100 лв за нови играчки, защото преди месец сте дали и децата са ги счупили защото учителките въобще не ги е6е какво се случва около тях, ттябва да се занимаваш със съседи които пак искат пари за ремонт на входната врата, с топлофикация която пак ти е надписла сметките, техем, ВиК, чистачките които веднъж седмично ти мокраяд пода, банката пак ти е вдигнала вноската по кредита и няма пуйка в 300-те и клона която може да ти обясни защо, а за капак от А1 са ти добавили 5лв месечна към медечната такса за услуга китайски хороскоп. След всички тези ежемесечни и безкрайни премеждия, някой те пита ама ти след 10 години защо не си направил милиарди. Преди 3 години си купих апартамент който ми гълташе в продължение на 3 години всяка свободна секунда, отначало с огледи, адвокати, строителни компании, с ремонти, преустройства, мебели, някъде към края пък съдбата реши да ми се усмихне с ново предложение за работа, в която трябваше да науча всичките им формуляри за отчети, разходи и всевъзможните тъпизми на НR-и счетоводители и мениджъри по качеството. След всички тези закачки колко време му остава за хобито на един средно статистически човек? Не забравяй, че трябва и да си физически и емоционално отпочинал за да можеш да се концентрираш над подобен тип работа, а ако поради някаква причина не си се занимавал седмица две, се налага да вникнеш отново в идеите и кода, задачите от предходния път.

              Посещавам форума за да обменя някакви интересни идеи с малкото хора имащи някакъв проблясък в тази област, за да си светя часовника или да спестя време. Виждал съм сметките на Матеев и КVV и до някаква степен им имам доверие, аргументите които използват също ги считам за добре обосновани. Методите по статистика не са направени с цел да ти покажат коя е най-печелившата стратегия за търговия, с тяхна помощ евентуално може да се види някакво нетипично отклонение или закономерност, от там на татък работата тепърва предстои. Статистиката неможе да открие, че ако предходния ден, 5 дена по-рано и 8 и 9 дена преди това, цената се е покачила има добри шансове и днес да се случи, трзи неща човек трябва да ги забележи сам. Или да разработи невронна мрежа.

              Задай си въпроса защо от толкова много лекоатлети, само 0.05 се издържат от лека атлетика. Останалите се отказват и стават полицаи, пожарникари или бодигардове. Всеки сам си избира дали да заложи всичко на добра ръка или цял живот да е посредствен.

              За институционалните инвеститори и хедж фондовете.
              Опасявам се, че може би поне 50%-95% от парите се източват под формата на разходи, по познатите начина с подизпълнители за счетоводство, IT, ненужно скъп хардуер през роднински фирми. Допълнително към това не е същото като да ти изпълнят ордер за 10к и 10 миларда. Аз правя 300% годишно като влагам 30 пъти над капитала си в една единствена сделка, помиследе един фонд с милиарди дали би намерил кой да му изпълни ордер 30 пъти мад капитала му. Затова и перформънса при тях е по-нисък. Няма как да бият s&p500 защото наличните за продажба/покупка ордери на борсата са под капитала с който биха искали да търгуват. Повечето фондове така или иначе притежават по 3-5 или 10% от топ 500 компаниите. Но продажбата на 2% от епъл не става с едик клик като в инста форекс, в същото време във фонда се вливат ежедневно пари срещу които се очакват 8-20% годишна доходност.

              Коментар
              • "— А що прави светецът в гората? — попита Заратустра.

               Светецът отвърна:

               — Аз съчинявам песни и ги пея, а когато съчинявам песни, аз се смея, плача и мълвя молитви: тъй славословя Бога.

               С песни, плач, смях и мълвене славословя Бога, който е мой Бог. А какво ни носиш ти в дар?

               Като чу тези слова, Заратустра се поклони на светеца и рече:

               — Що бих могъл да ви дам? Оставете ме по-скоро да си вървя по пътя, за да не ви отнема нещо.

               И така те се разделиха един от друг — старецът и Мъжът, — смеейки се, както се смеят две деца.

               Когато остана сам, Заратустра рече тъй на сърцето си:

               — Та мигар е възможно това? Този стар светец в своята гора да не е чул още нищо за това, че Бог е мъртъв?"

               Коментар


               • Защо бедните остават винаги бедни и по какво си приличат?
                Цитат на китайския милиардер Джак Ма, основател на мултимилиардната компания Alibaba.

                Най-трудно се задоволяват бедните. Ако им дадеш нещо безплатно, те си мислят, че е капан. Ако им кажеш, че е малка инвестиция, те ще кажат, че не може да се изкара много. Кажи им да вложат много, ще кажат няма пари. Кажи им да опитат нови неща, ще кажат нямат опит. Кажи им това е традиционен бизнес, ще кажат трудно е да се пробие. Кажи им, че е нов бизнес модел, ще кажат че е пирамида. Кажи им да отворят магазин, ще кажат, че е заробващо. Кажи им да стартират нов бизнес, ще кажат, че нямат познания. Те имат нещо общо: Обичат да се допитват до Гугъл, да слушат приятели, които са също толкова отчаяни като тях. Мислят повече от университетски преподавател и правят по-малко от слепец.
                Просто ги попитай, какво могат да правят и те няма да могат да отговорят. Моето заключение: Вместо сърцата ви да бият по-бързо, защо просто не действате малко по-бързо; вместо да мислиш за нещо, защо не направиш нещо.

                Бедните хора се провалят поради една обща черта: Целия им живот е свързан с Чакане.

                http://mediaplus.bg/djak-ma-nai-trud...iavat-bednite/
                http://webstage.bg/socialni-temi/262...-dzhak-ma.html
                Last edited by Mateev; 25.01.2020, 21:54.

                Коментар

                Working...
                X