IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Много бързо възстанови. Изненадан съм.

Коментар

• Вчера писах точно по този въпрос. Още едно потвърждение на думите ми.

Коментар

• https://blitz.bg/svyat/reshenie-rusi...ews682468.html

Май ще трябва да заменя зеленото за жълто

Коментар

• Първоначално изпратено от Hermes73 Разгледай мнение

Не съм на това мнение.САЩ и англо-саксонския елит държат много козове.Цялата световна платежна система е все още в ръцете им .Опитите на Китай и Русия да изградят нещо смислено в тази насока са още в зародиш.На САЩ им трябват няколко десетилетия да протакат докато стигнат до технологии позволяващи им да добиват ресурси от близкия космос.Оттам насетне долара ще е непоклатим-негов гарант ще бъдат ресурсите на близкия космос.Там ще е надпреварата и аз мисля че САЩ са на крачка пред конкурентите им.
          Никакви козове не държат.Следващата криза ще видиш какви козове държат.Ше се избият помежду си.Запомни тия са обречени.Съвсем скоро Господ ше ги направи бежанци не емигранти бежанци.Ще платят за всичко което направиха на народите на света.

Коментар

• За Руснаците не е проблем разплащане в евро. Важното да не е долари.

Коментар

.На САЩ им трябват няколко десетилетия да протакат докато стигнат до технологии позволяващи им да добиват ресурси от близкия космос.Оттам насетне долара ще е непоклатим-негов гарант ще бъдат ресурсите на близкия космос..
              Те не могат да припарят и на Луната

Коментар

И какъв процент от световната търговия е това??
                Ще стане интересно когато руснаците поискат на Европа да им плаща суровините в рубли.

Коментар

• Мисля, че около 18% достигна. Което е в пъти повече в сравнение с предходните.

Коментар

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
                    Гледам последните сделки между Русия и Турция е съответно в рубли и турски лири. Де доларизацията започна, Търговията с Китай също мина в местни валути. А за ресурсите от космоса ще трябват поне две десетилетия и пак не е сигурно.
                    И какъв процент от световната търговия е това??

Коментар

• Гледам последните сделки между Русия и Турция е съответно в рубли и турски лири. Де доларизацията започна, Търговията с Китай също мина в местни валути. А за ресурсите от космоса ще трябват поне две десетилетия и пак не е сигурно.

Коментар

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Както и колкото да се борят мачът свърши.Опиянени от мнимото си могъщество и повярвали се отиват в небитието...Освен това вече никой не ги взема насериозно.
                        Не съм на това мнение.САЩ и англо-саксонския елит държат много козове.Цялата световна платежна система е все още в ръцете им .Опитите на Китай и Русия да изградят нещо смислено в тази насока са още в зародиш.На САЩ им трябват няколко десетилетия да протакат докато стигнат до технологии позволяващи им да добиват ресурси от близкия космос.Оттам насетне долара ще е непоклатим-негов гарант ще бъдат ресурсите на близкия космос.Там ще е надпреварата и аз мисля че САЩ са на крачка пред конкурентите им.

Коментар

Със санкциите си срещу Китай американците ги изнудваха за нещо........По същия начин САЩ изнудват целия свят с възможната ескалация на конфликта в Персийския Залив и последиците от него.Аз мисля че със зъби и нокти те се борят да спрат дедоларизацията .Шантажа е много силно оръжие.Златото като алтернатива на долара е враг номер едно и е логично ако всички клекнат на Чичо Сам поне за момента то да се кротне.
                          Както и колкото да се борят мачът свърши.Опиянени от мнимото си могъщество и повярвали се отиват в небитието...Освен това вече никой не ги взема насериозно.

Коментар

• Първоначално изпратено от petergenov Разгледай мнение
                            След срещата на Г20 прогнозата ми за следващата седмица спад може би до 1370. Някой да има друга прогнозна
                            Със санкциите си срещу Китай американците ги изнудваха за нещо........По същия начин САЩ изнудват целия свят с възможната ескалация на конфликта в Персийския Залив и последиците от него.Аз мисля че със зъби и нокти те се борят да спрат дедоларизацията .Шантажа е много силно оръжие.Златото като алтернатива на долара е враг номер едно и е логично ако всички клекнат на Чичо Сам поне за момента то да се кротне.

Коментар

• След срещата на Г20 прогнозата ми за следващата седмица спад може би до 1370. Някой да има друга прогнозна

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Ако 8918-те тона злато на германското население се прибавят към 3370-те тона злато на германската централна банка, се получават общо 12,228 тона злато, държани в частния и централния банков сектор в Германия. Това са близо 7% от всички надземни запаси от злато в света.
                                Освен това, 72% от тях живеят под наем, не че нямат пари за жилище да си купят.
                                Аз разсъждавах за тях, как ти ще коментираш действията на една ТРЕТА от германците.
                                Тоя дето си ми го цитирал, е немалък спекулант, обичащ да получава държавни поръчки, и какво, ТОЙ се прави на моралист, значи да затворим борсите щото нищо не произвеждат ли ?
                                Времевата извадка не е случайна, след спада на Доткома, златото е било $250 (а колко са му разходите тогава за добиване) .... през 1980год е било $2000 ...
                                Разходите за добив на ЮАР най-големият производител на злато 99-2000 г. са над 250 usd за този период, когато сарафските банки смъкнаха цените до безумна ниска стойност. Това доведе до масови фалити дори на големи проезводители. Цената 80 та е 850 долара връх номинал, но за изключително кратко време. Последва период около 2004-5 та, който изигра невероятно лоша шега на булион банките, факт който е доказателство, че колкото и силен да се мислиш, колкото и кординирано да играеш златото винаги ще те победи.

Коментар

Working...
                                X