If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
чек да го редактирам тва че некой ше го разбере грешно .... т.е. поне да не е покупката на върхара да го ева а да поспадне малко ... те тва исках да кажа ...
не че иска, но се панира....а панира ли се...работата е ясна
Иска.Това преливане от празно в кухо трябва да престане.Финансовия капитализъм е рак за световната икономика и златото е добро средство за лечение на това злокачествено заболяване.
Боят, дето го отнесе златото днес, е типичен за това, което господарите са подготвили на дребосъка, дето чака 10К за тройунция. Същото се случи и при избора на Тръмплина, и при вота за Шотландия, и т.н. Затова и шитни като биткойна ги пускат да правят балони, щото са измислица на самото ЦРУ за финансиране на мръсни операции, но златото - не и винаги ще е така. Докато доларът е господар, златото винаги ще е бита карта
Прав си ако елита е единен.................В момента не е и една част иска златото да поскъпва.
Боят, дето го отнесе златото днес, е типичен за това, което господарите са подготвили на дребосъка, дето чака 10К за тройунция. Същото се случи и при избора на Тръмплина, и при вота за Шотландия, и т.н. Затова и шитни като биткойна ги пускат да правят балони, щото са измислица на самото ЦРУ за финансиране на мръсни операции, но златото - не и винаги ще е така. Докато доларът е господар, златото винаги ще е бита карта
Е, трябва в понеделник да върне от загубите, нали олиото ще става 100$.
Саудитците след 18 год и 3 дена, пак се направиха на умни, олиото било евтино, нали и НПО се задава.
И уволниха войствения Болтън
Дефицита на САЩ за август е 200 млд долара,на годишна база вече са над трилион а до края на годината има още 3,5 месеца .Голям бой отнесе
златото цели 10 долара,че ще скочи спор няма сега си цъкат корекция.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Точно 2011 година имаше неколко коня тръгнали на водопой
Ама незнам защо ги наричаха прасета. PIGS
Сигурно щот са преяли с дългове
Това е твоя , лична интерпретация , и обяснение на въпроса . И то в сегашния момент , гледайки назад .
Но не питах за избор на фундаментална причина ! Подтекста на написалия
Изтърват ли го златото...'ойде коня у реката'
е , че ще се затрудни живота на всички ни .
Именно за това го питам - 2011 , при злато 1920 $ , ''изтървал ли е конете''
И ако тогава не е , то на каква цена на златото ще му '' ойдат конете у ряката '' в личен план ?
Знам ,че няма да отговори , защото изначало , поста му е несмислен , не дава отговор на нищо и дори грешен .
мен ако питаш между 1200 и 1300 му е идеално, защото успеят ли да го задържат там още известно време - ще имаме относително спокойна среда и няма да има колеми катаклизми. Изтърват ли го златото...'ойде коня у реката'
2011 г. - на 1920 $ - ти , лично , колко коня виде да ''ойдат у реката'' ?
Тоест - какво означава <изтърват> ?
Добре де тези опции не мож ли ги раздроби и и да можеш да затваряш част от позиицята. Отделно вместо ръчно да затваряш да ползваш нещо като стоп и да го сложиш на нулата ако пазара тръгне срещу теб да излезеш без загуби. Ако тръгне в твойта посока да можеш да си прибереш пълния потенцял по откритата позиция.
Само хеджираш или понякога затваряш ръчно губещи позииции.
можеш бе, можеш да затваряш и отваряш квот искаш там, не стопове не се ползват при тях, "стоповете" в моя случай бяха тия допълнителни които бях пуснал отдолу за да омекотяват като подскача там да не ти дърпа повече марджин ... Аз затворих и на малка печалба не само златото, но и газта а тя беше ебаси лотарията и ТОТОто излезе с неккъв шушумигав шанс, дори сега щеше да е на 15К печалбица, а аз прибрах само 1500$ от там е да, но отде да знам дали ше стигне там ако не стигне 4К$ ресто ....
Ем така е аз от лакомия се бях разпищолил и имах позиции на златото на TLT на газта, индекса и педалския Paypal и особено е готино като всички вървят срещу тебе, а не би треабало да е така ама става и се налага при най малкия шанс да затваряш на малки печалби че иначе ако стане нещо щи дръпнат още за марджин от продажбата на голите опции и може да ти ликвидират позициите ако нямаш достатъчно да покриеш. За тва златото и газта заминаха рано рано, остана само TLTто и индекса, на PYPL му теглих една майна ше ги изкарам от другаде и тва е не ми се занимава с тях ....
А за затварянето на губещи/печеливши позиции се правят при Rollover като на позицията ти изтича времето и си на моментна печалба/загуба затваряш текущата позиция прибираш загуба/печалба и преместваш същото с нова дата на падеж. Това са затваряне на ръчно губещи/печеливши позиции. Но как и да е до сега губеща сделка единствено съм имал на PYPL и то защото ми писна да ги чакам и само щях да си плащам за Rollover докато излезе и след като излезе теглиш чертата и гледаш това което си дал като дебит за Rollover и печалбата от кредита накрая каква ти е и дали си на далавера или ньет ...
P.S. тоя проблем с марджина го няма при тези комбинации с фиксирана печалба / загуба, само при продажба на голи опции е плаващ
мдаааа излезе шорта много ясно, но дедо ви напусна кораба много по-рано с нема и 25% печалба вместо с почти пълната ама такъв е живота, марджин треаше да го ева ..... В Момента цена на Call 1650 Okt 28 е 2.30$ средна моя вход с усредняване беше на 9.40 и напуснах кораба на 7 и нещо ....
Добре де тези опции не мож ли ги раздроби и и да можеш да затваряш част от позиицята. Отделно вместо ръчно да затваряш да ползваш нещо като стоп и да го сложиш на нулата ако пазара тръгне срещу теб да излезеш без загуби. Ако тръгне в твойта посока да можеш да си прибереш пълния потенцял по откритата позиция.
Само хеджираш или понякога затваряш ръчно губещи позииции.
Коментар