Първоначално изпратено от Mike Florida
Разгледай мнение
Омръзнало ми е от хора безкрайно влюбени в златото да пълнят темата само с възторжени хвалебствия без да се опитват поне малко да мислят обективно. Най-прекият път към всяка една загуба е фанатичната привързаност към някаква теза.
И аз харесвам златото, но се опитвам да мисля обективно, да обръщам внимание и на някои негативни моменти при притежаването на физическо злато, които изплуват точно в такива форсмажорни ситуации. Мисля, че затварянето на очите за реалността няма да е от полза за никого, точно както и безспирните хвалебствия на нашия бог - жълтия метал!
Естествено, че дилърът цели максимално бързо да реализира стоката, но също така е вярно, че, за да реализира една стока, трябва и да я притежава /в повечето случаи/, точно както автокъщите са инвестирали в коли, а магазините за дрехи - в дрехи. Ясно е, че понастоящем търговците на физическо злато имат трудности със снабдяването. Въпросът е дали все още са на пазара и купуват злато, защото при падащ пазар някои клиенти искат да продадат, а ще дойде време и хора да са принудени да продават, за да си задоволят други нужди. Та би било доста неприятно, ако човек не може да продаде това сигурно убежище на някой търговец или пък търговците стават все по-малко при низходящ пазар поради загуби от поддържането на стокова наличност.
Силно се съмнявам, че човек може да продаде монета на някого по обява или поне аз много трудно бих се навил да купя така дори и при сериозна отстъпка в цената.
Коментар