IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение
    Втората, третата и четвъртата по големина позиции (SPGI, UNP и HD) са ми също на all time high. Това не говори много в полза на златото. И трите бият златото много яко за последните 5 години
    Е хайде да не сравняваме домати с портокали. Индекси се сравняват с индекси, а акции с акции.
    Така като гледам нито една от тия 3 не е успяла да бие Барик и Нюмонт, да не говорим за ПанАм през последната петилетка.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение

Aмчи големите, още на Q1 се включиха здраво

In a roller-coasting first quarter, a look at the portfolios of George Soros, John Paulson, Carl Icahn, Steve Cohen, Jim Simons , David Tepper, and Warren Buffett shows that gold was a big investment theme, along with banks, tech, and energy
      Туй за дедо ти и да го видя не мога го повярвам...

Коментар

• За тези, които са в индекси, по-специално S&P 500, реално няма загуби. Индексът е на милиметър от предния all time high

Ако ли пък си в QQQ там си по-нагоре сега отколкото преди кризата и си на 2.6х за последните пет години или 6х за последните 10 години

Иначе от акциите има неща, които са ми по-надолу от преди кризата, има и по-нагоре. Имам и нови покупки по време на кризата, включително през март.

Ама какво от това. Значи най-голямата ми позиция остава Адидас и въпреки "загубите" аз дори и сега с Адидас съм направил едни 3.4х нагоре от 2012-2014 насам

Втората, третата и четвъртата по големина позиции (SPGI, UNP и HD) са ми също на all time high. Това не говори много в полза на златото. И трите бият златото много яко за последните 5 години

Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

да разбираме ли, че всички играчи с акции са почнали да инвестират март месец на дъното и нямат загуби по позиции отпреди коронота?
        щото аз например имам
        Last edited by Money; 15.08.2020, 13:36.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

Бай Рей миналия месец като го проверявах беше някъде 15-16% в злато. Явно е купувал здраво и през 2ро трим и сега е май около 20% в жълто.
          Тоя изглежда доста по голяма голдибъг и от мене, налага ми се да хеджвам и валутния риск от което той няма нужда.
          Aмчи големите, още на Q1 се включиха здраво
          Buffett quiet in Q1, Paulson, Cohen, Simons buy gold
          In a roller-coasting first quarter, a look at the portfolios of George Soros, John Paulson, Carl Icahn, Steve Cohen, Jim Simons , David Tepper, and Warren Buffett shows that gold was a big investment theme, along with banks, tech, and energy.
          Лошото е когато бакшиши и строители почнат да говорят за златото със захлас.

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

да разбираме ли, че всички играчи с акции са почнали да инвестират март месец на дъното и нямат загуби по позиции отпреди коронота?
            щото аз например имам
            Кое те мотивира да пишеш тук?

Коментар

• Първоначално изпратено от arbeitmachtfrei Разгледай мнение

щото аз например имам
              И аз това се питам, ама аз съм си лаик .

Коментар

• Първоначално изпратено от intint Разгледай мнение

Billionaire Ray Dalio's hedge fund invested more than $400 million in gold in Q2.
                13F filings show his Bridgewater Associates firm piled into two of the world's largest gold-back ETFs: The iShares Gold Trust and the SPDR Gold Trust.
                Bridgewater's holding in the SPDR Gold Trust alone is now worth $914.3 million, up from closer to $600 million in Q1.
                Gold prices have risen 26% since the start of the year, and hit record highs.
                Bridgewater raised its holdings in the SPDR Gold Trust from $600.6 million to $914.3 million, making it one of the largest investors in the fund, according to data from Bloomberg. The fund's holding in SPDR is now its second-most valuable.
                The company increased its holding in the iShares Gold Trust from $176 million to $268.4 million. This investment is now Bridgewater's sixth biggest stake, up from ninth the previous quarter.
                Бай Рей миналия месец като го проверявах беше някъде 15-16% в злато. Явно е купувал здраво и през 2ро трим и сега е май около 20% в жълто.
                Тоя изглежда доста по голяма голдибъг и от мене, налага ми се да хеджвам и валутния риск от което той няма нужда.

https://whalewisdom.com/filer/bridge...dings_tab_link

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Демек купи наполеона на връх .
                  Не,не е на връх,а и не ме интересува,който е купил за десетки хиляди левове ,да му мисли той.

Коментар

• Billionaire Ray Dalio's hedge fund invested more than $400 million in gold in Q2.
                    13F filings show his Bridgewater Associates firm piled into two of the world's largest gold-back ETFs: The iShares Gold Trust and the SPDR Gold Trust.
                    Bridgewater's holding in the SPDR Gold Trust alone is now worth $914.3 million, up from closer to $600 million in Q1.
                    Gold prices have risen 26% since the start of the year, and hit record highs.
                    Bridgewater raised its holdings in the SPDR Gold Trust from $600.6 million to $914.3 million, making it one of the largest investors in the fund, according to data from Bloomberg. The fund's holding in SPDR is now its second-most valuable.
                    The company increased its holding in the iShares Gold Trust from $176 million to $268.4 million. This investment is now Bridgewater's sixth biggest stake, up from ninth the previous quarter.

Коментар

Жадува за признание, а става обект на присмех и закачки. За 10 години в злато направил има няма 20-30% доходност, колкото хората в акции само за тази година, затова му се привиждат цени от 10000 долара за унция.
                      Той толкова време и усилия отделя за четене и писане а накрая някви смешни резултати за десетилетие. Ама не иска да приеме че може би той греши.
                      "Колега", какво признание? От теб ли?

За да жадува някой признание, той трябва да има респект и уважение към субекта, от който го очаква?
                      Според теб аз към колко хора във форума имам респек и уважение?

Относно присмеха и закачките бих казал следното:

Предпочитам 25 часа в деня да ми се присмиват банда глупаци, отколкото сред умници никой да не ми се присмива, а да ме съжаляват мълчаливо!

п.п.
                      Ташак
                      Last edited by Mike Florida; 15.08.2020, 13:22.

Коментар

Жадува за признание, а става обект на присмех и закачки. За 10 години в злато направил има няма 20-30% доходност, колкото хората в акции само за тази година, затова му се привиждат цени от 10000 долара за унция.
                        Той толкова време и усилия отделя за четене и писане а накрая някви смешни резултати за десетилетие. Ама не иска да приеме че може би той греши.
                        щото аз например имам

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Точно.Много се напряга и става смешен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Да, личи си че разбира от злато човека.

Коментар

• Първоначално изпратено от nkavrakov1982 Разгледай мнение

Казаха ли ти го,че само разтягаш локуми???
                              Един тон приказки и нищо,на финала.Ми то си има ценови движения на това злато за 100 години назад,и всичко е ясно и се вижда.Така,че колкото и да се пънеш,златото няма да посъпва повече,от колкото е предвидено от Централните банки,а както е видно ,след скоковете цената е надолу,и това ниво ще си остане.Най много до 2300 да стигне,но с много ,много уточнения,и то само ако американците не си вдигнат икономиката до една година.Като гледам обаче,доста по скоро ще живнат,и златото ще си остане на ниски нива

Коментар

• Click image for larger version

Name:	389.JPG
Views:	1
Size:	68.1 КБ
ID:	3639059

Злото има връзка със трежъритата, ама не със официалната, а със реалната им стойност.
                                Счита се, че когато реалните лихвени проценти спадат, става по-привлекателно притежаването на злато, тъй като е по-малко рисков актив от държавните облигации (златото няма риск от контрагента)

Коментар

Working...
                                X