IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не (2) ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
    Франция, Италия, Германия и Швейцария изобщо не ги мисли.
    Това са евентуални количества във населението на страните.

India 24,500 tonnes.

China 20,398 tonnes.

Germany 8,918 tonnes.

Italy 5,707 tonnes.

France 4,605 tonnes.

Switzerland 920 tonnes
    Това злато е нищо!

Лесно може да се сметне само за Германия, които уж са от големите притежатели като частни лица.

8,918 тона са 8,918 000 кг. едно кило има 33 унции приблизително, 294,294,000. Всичко това като разделим на 81 милиона ще видим, че на човек се падат по 3,6 унции злато.

Това е абсолютно нищо, на фона на богатството на страната. Демек по никакъв начин не може да им помогне.

Личното ми мнение, че дори и обявеното злато го няма, защото то винаги е завишено и загубите на последното винаги са в повече от нелегалния внос, който пък не е в статистиката.

Така, че я има 3 унции на човек, я има 2.
    Last edited by Mike Florida; 18.08.2020, 14:48.

Коментар

• Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
      Франция, Италия, Германия и Швейцария изобщо не ги мисли.

India 24,500 tonnes.

China 20,398 tonnes.

Germany 8,918 tonnes.

Italy 5,707 tonnes.

France 4,605 tonnes.

Switzerland 920 tonnes
      Може и да е така евентуално, но 90% от това са бижута.
      В магазините в Германия масово ще видиш бижута от 8К злато, от 14К нагоре е лукс. При нас масово е 14К. В Индия казват 22К, 18К или 14К, но интересно, чак от догодина златните бижута ще се маркират с официални марки (както е при нас отдавна). Демек, не е много ясно какъв е карата на масовата бижутерия там.
      Говоря само за инвестиционно.
      Last edited by Kildirim_Bei; 18.08.2020, 13:34.
      Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
      ~ Enfant Sanssouci de Monde ~

Коментар

• Франция, Италия, Германия и Швейцария изобщо не ги мисли.

India 24,500 tonnes.

China 20,398 tonnes.

Germany 8,918 tonnes.

Italy 5,707 tonnes.

France 4,605 tonnes.

Switzerland 920 tonnes
        Last edited by hazard; 18.08.2020, 13:09.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение

Не бачка така живота!
          Примерите ти са тотално нерелевантни.

Същото би било като да отидеш в банката и да ти откажат трансфер и теглене и да ти кажат: "ние ще ти ги дадем ама да видим кога... ". Това са неща със сериозни последствия!

Със сигурност не съм от хората, които смятат, че след гръмване на COMEXa, златото на другия ден по азиятски борси и тн. ще е Х2, но това ще бъде поредното парче от деструкцията на финансовата система каквато я познаваме и ще приближи златните буби с една крачка по-близко до това, което те очакват.
          Реално много хора, включително и аз чакам гръмване на ДБ, със сигурност няма да ги оставят и да кажат на всички, "пичове, това беше няма нищо останало пийте студената вода!". Ще ги спасяват, както ще спасяват и COMEXa, въпроса е, че всички тези неща са с огромни последствия и малко по-малко се извършват крачки, които са в позитив на златото и в негатив на всички, които залагат срещу него, в спот са или ЕТФи на същото.

Така, че няма никаква драматизация, просто поредно парче от пъзела ще се отчупи някой ден, а всичко малко по-малко се нарежда спрямо това, златото да намери една много по-висока стойност в бъдеще!

Инвестицията в злато при днешната ситуация е като колода от домино, само че падането на отделните елементи понякога се забавя, защото едно или друго парче за залюлява, преди да направи неминуемото си падане над следващото. Гравитацията към фалшивата и изкривена финансова система обаче е безмилостна, така, че с времето цялата колода ще извърви и своя път!
          В тоя форум няма човек , който да не е убеден , че златото съхранява стойност ...............
          Всеки 10 - класник , да не говорим за Първокурсник в УНСС , знае , че по идиотско нещо , да си държал 10 000 $ като такива , от началото на 20 век до сега - Няма .
          Тогава са били състояние , сега са месечна заплата на майор от армията ..................
          На всички е ясно , че след 10 - 20 -50 години , сегашните пари , няма да са това , което са в момента , а ако си ги обърнал в злато , до тогава , Евентуално , би могъл да запазиш донякъде стойноста им .................

Но ....
          1 . Това са неща , който касаят не съвсем много близкото бъдеще ...

2. Казах , общоизвести са нещата .... дори и за шведите от Столипиново ...... и в този контекст ............ колко пъти е нормално да се пишат азбучни истини от живота ?

3 . Всички хора работят , харчат , спестяват за неща в най близко бъдеще ( кола , колело ,почивка , обучение ........) и пак работят , харчат , спестяват ....................и т.н т.н................. Колко от тук пишещите и четящите им ОСТАВАТ по 10 000 лева на месец , които няма къде ,как и защо да наместят като банкноти , и това всеки месец и ВСЕКИ месец да купуват монети , за да запазят стойноста им за след години .....Може и да има такива ....но според мен е хубаво да си харчиш парите , щом изкарваш ...... Иначе , става ''чичо Скруч ''

4. Много по интересно и полезно е със знанията които притежава всеки , да се стреми да Предположи и Предугади ПЪТЯ по който Златото ще стигне ТАМ КЪДЕТО ВСИЧКИ ЗНАЯТ ОТ ВЕКОВЕ , ЧЕ ОТИВА .......... И за такива места като форуми и за самия него си ..............
          Иначе , във форумите , например , се получава сборище на сектанти , повтарящи едно и също като мантра да захлас ..............
          Другият вариант е ......комерс изгода ............

5. Всеки , които се отнася с насмешка съм предположенията и желанието да се долови трасето по което златото ще иде там , където ВСИЧКИ ЗНАЯТ че ще иде .............е добре всеки месец да си купува със парите , които може да отдели по една люспа или монета или кюлче ....... НО е смахнато да го описва или повтаря Великата Истина за златото всеки ден , по 5 пъти ............... от години

И така .....

Айде , че окъснях за пляжжжжж .............. По натам ще бистря графиката .... Щото за мене е по интересно и доходоносно да се движа със Златото по пътя му И ДА КУПИШ КОГАТО ТРЯБВА , отколкото да купиш КОГАТО МОЖЕШ или още по лошо , когато СИ ИЗПЛАШЕН , че всичко пропада ............

Коментар

Много хора си казват какво би станало ако златото скочи Х20 пъти? Има ли толкова желаещи трилиони на пзара да са там?

Ми то вече е скочило 20 пъти, на базата на това, че в Лондон 95% от златото е хартиено, а само 5% действително.
            ...............
            Разбира се това са бакалски сметки и не може да се приемат 1:1! Въпроса е, че по никакъв начин една цена от Х10-Х15 не изглежда шокираща, на фона на това, каква прашинка би била на фона на общия обем инвестиции в злато, дори и ДНЕС, дори и при днешната финансова рамка и текущата цена на златото!
            Ако златото скочи Х20 пъти ще покрие само около половината от М0 в световен мащаб. Правя сметката само за инвестиционно злато, и то да е около 25% от всичкото добито през историята до сега (около 40 000т инвестиционно). Може и малко отгоре да е, защото мисля, че никоя държава няма да каже точно колко злато има. Сметката е $51.5 трлн при $40 000/oz.

Top 20 according to World Gold Council's latest rankings (as of August 2020)
            Click image for larger version

Name:	Gold reserves.jpg
Views:	1
Size:	40.8 КБ
ID:	3639989

Интересно, че Италия и Франция, дето ги мислим яко закъсали, имат едни от най-големите златни резерви. Дали пък затова нямат особени грижи като си поискат кинти? А ЕЦБ, горките, много назад в класацията.
            P.S. Само от 1ви до 6ти август имаше реални заявки за 128 т. на КОМЕКС (данни от сайта на СМЕ, около 410 000 унции).
            Last edited by Kildirim_Bei; 18.08.2020, 13:43.

Коментар

• По някое време златото пак ще направи корекция и тогава мишките отново ще изкочат от дупките!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение

Съгласен съм. Може да се направи аналогия между КОМЕКСа и една банка например.
                Ако мнозинството играчи на КОМЕКСа заявят физическо злато за доставка, това е еквивалентно на bank run в една банка.
                Няма спасение и в двата случая. Но докато за една банка ЦБ може да реши да напечата кинти и да спаси положението в краен случай (виждали сме го много пъти), то златото няма откъде да дойде, имайки предвид обемите на търговия с "хартиено". Видя се в края на март за КОМЕКСа. Няма да се учудя, ако са издали неква непублична директива да запрат реалните доставки, или поне да не се напъват толкова.
                Много хора си казват какво би станало ако златото скочи Х20 пъти? Има ли толкова желаещи трилиони на пзара да са там?

Ми то вече е скочило 20 пъти, на базата на това, че в Лондон 95% от златото е хартиено, а само 5% действително.
                Ако елеминираме хартиеното, цената на златото още днес би следвало да е Х20. И това Х20 е преди гръмването на финансовата система, преди краха на централните банки, това Х20 е буквално ДНЕС!
                Сега някой може да каже, ама не всички искат физика. ДА, няма лошо стига там където има ЕТФи и трезори на злато, да са само с реално такова, а не с презаписано, и океан от хартия. Иначе няма лошо, не всяка позиция в злато да е с реално физическа доставка до врата!

Златото ДНЕС е Х20 на текущата му цена, дори бих казал Х100, защото голяма част от златото в ЕТФите също го няма. Така, че тези които днес имат някаква позиция в злато са толкова много като обем, че ние не трябва да гледаме само 95% процента хартия в Лондон, ние трябва да гледаме и всичките тези пари, които са в ЕТФи, където също няма реално злато. Така, че цена от Х20, е абсолютно нерелевантна на общия обем инвестиции в "злато", срещу това какво реално злато има на пазара.

Това Х100, е отново ДНЕС, ако говорим само за физика, ако говорим за нещо което реално го има. Какво остава, когато някой ден наистина се спука финансовия балон и цената тръгне да се измества, вече и съобразно това, колко много хартиите не струват нищо, както и активите обезпечени с тях!
                Каква би била тогава цената Х500?

Разбира се това са бакалски сметки и не може да се приемат 1:1! Въпроса е, че по никакъв начин една цена от Х10-Х15 не изглежда шокираща, на фона на това, каква прашинка би била на фона на общия обем инвестиции в злато, дори и ДНЕС, дори и при днешната финансова рамка и текущата цена на златото!

Коментар

Не бачка така живота!

Същото би било като да отидеш в банката и да ти откажат трансфер и теглене и да ти кажат: "ние ще ти ги дадем ама да видим кога... ". Това са неща със сериозни последствия!
                  Съгласен съм. Може да се направи аналогия между КОМЕКСа и една банка например.
                  Ако мнозинството играчи на КОМЕКСа заявят физическо злато за доставка, това е еквивалентно на bank run в една банка. Няма спасение и в двата случая.
                  Но докато за една банка ЦБ може да реши да напечата кинти и да спаси положението в краен случай (виждали сме го много пъти), то златото няма откъде да дойде, имайки предвид обемите на търговия с "хартиено". Видя се в края на март за КОМЕКСа, като изникна една сериозна заявка. Няма да се учудя, ако са издали неква непублична директива да запрат малко реалните доставки, или поне да не се напъват толкова.
                  Last edited by Kildirim_Bei; 18.08.2020, 12:16.

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

А Майки ми се чини прекалено много драматизирва това с комекса.
                    Като не могат да доставят физически ще се откажат от това и така - живота продължава.
                    Аз примерно като имам ябълка, майкрософт, мастерК и 2 рафинерии да не би да искам всяка година да ми доставят по 1 смартфон, компютър, карта и нам си колко туби безинъ у дома ?
                    И тенеке не ми требе та да се чудя де да го крия
                    Не бачка така живота!

Със сигурност не съм от хората, които смятат, че след гръмване на COMEXa, златото на другия ден по азиятски борси и тн. ще е Х2, но това ще бъде поредното парче от деструкцията на финансовата система каквато я познаваме и ще приближи златните буби с една крачка по-близко до това, което те очакват.
                    Реално много хора, включително и аз чакам гръмване на ДБ, със сигурност няма да ги оставят и да кажат на всички, "пичове, това беше няма нищо останало пийте студената вода!". Ще ги спасяват, както ще спасяват и COMEXa, въпроса е, че всички тези неща са с огромни последствия и малко по-малко се извършват крачки, които са в позитив на златото и в негатив на всички, които залагат срещу него, в спот са или ЕТФи на същото.

Така, че няма никаква драматизация, просто поредно парче от пъзела ще се отчупи някой ден, а всичко малко по-малко се нарежда спрямо това, златото да намери една много по-висока стойност в бъдеще!

Инвестицията в злато при днешната ситуация е като колода от домино, само че падането на отделните елементи понякога се забавя, защото едно или друго парче за залюлява, преди да направи неминуемото си падане над следващото. Гравитацията към фалшивата и изкривена финансова система обаче е безмилостна, така, че с времето цялата колода ще извърви и своя път!

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Добре е да ме уважаваш , но не е задължително ....... ''Нефт на 300 $ '' , а ????

Същото ще ти го пиша и догодина .................................................. . '' Злато на 3000 $ '' , а ?????

'' Инвеститор '' - можеш само да го напишеш без грешка , Мулерчо ......... .. Мента не пия , нито мастика ............ . Ако на теб са ти на душата и по джоба - сипи си ...........

На мен , не ми е мъчно за теб , и в знак на това , след малко , една Мюлерка ( дойчланд юбер алес ) , ще се срещне отблизо с най - златния Дукат
                      Да малките деца не би трябвало да употребяват мента и мастика. Веднъж казва, че това му е любимото питие после отрича. Знам че си превъзбудено и зле възпитано дете поради тази причина те оставям да спиш. Недоспалите деца са ужасни Утре очакваме да качиш нови копипейснати графики и преводи от Гугъл. Никога не съм вярвал че NSA ще предоставят подобно оръжие на прецените. Ама от друга страна те са коварни целят затъмняване на народа населението уж улеснявайки му живота.
                      Лекинка гълъбче и да сънуваш ДукатоДуката
                      Поздрав

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Тигре не се ядосвай. Ние те уважаваме като велик оракул плагиат. Добре че тук не важи авторското право иначе отдавна да са те подгонили тъй като не си дори цитирал източника. Да. Пий една ментичка за мое здраве с мастичка и се успокой. Дишай дълбоко. Никой не ти се сърди, че не ставаш за инвеститор и въобще не разбираш от златния пазар. Мъчно ми е малко за тебе, но ако си послушен някой ден ще ти позволя да се докоснеш до златен дукат. Честна дума. А сега си почивай гълъбче
                        ​​​​
                        Добре е да ме уважаваш , но не е задължително ....... ''Нефт на 300 $ '' , а ????

Същото ще ти го пиша и догодина .................................................. . '' Злато на 3000 $ '' , а ?????

'' Инвеститор '' - можеш само да го напишеш без грешка , Мулерчо ......... .. Мента не пия , нито мастика ............ . Ако на теб са ти на душата и по джоба - сипи си ...........

На мен , не ми е мъчно за теб , и в знак на това , след малко , една Мюлерка ( дойчланд юбер алес ) , ще се срещне отблизо с най - златния Дукат

Коментар

• Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение

Всички имаме памет .................

Да те изцитирам ли '' НЕФТ на 300 $ '' ..............

А графиките ги ''крАдна'' от опонента на този от който ти преписваш .................. ''Нефт на 300 '' се оказа МНОГО грешна прогноза на твоя пъпеш ..... ,
                          Виж , моя позна - Ново Дъно ..............

Аре , бегай почешай коня , че с тия глупости за '' преписване '' на графики ми приличаш на един дебил с 4 ДЕЙСТВАЩИ профила ...
                          А тука сме седнали да си говорим сериозно ....................

пп Сега се сетих ...... Ма преписвай и ти бе , пич..... Или ти преписваш , ама си обръщаш монитора на обратно .................
                          ''Нефт на 300 $ '' за 2020 ..................

пп ДАУ , няма '' графики '' , тъпчо ..............има ''Теория''
                          Тигре не се ядосвай. Ние те уважаваме като велик оракул плагиат. Добре че тук не важи авторското право иначе отдавна да са те подгонили тъй като не си дори цитирал източника. Да. Пий една ментичка за мое здраве с мастичка и се успокой. Дишай дълбоко. Никой не ти се сърди, че не ставаш за инвеститор и въобще не разбираш от златния пазар. Мъчно ми е малко за тебе, но ако си послушен някой ден ще ти позволя да се докоснеш до златен дукат. Честна дума. А сега си почивай гълъбче
                          ​​​​

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение

Тигърът е експерт той е прав и когато греши. Като партията. Член първи. Тази година тигърът се оа..са и с откраднати незнайно откъде графики на Дау. Ама пак беше прав. Хаххххх Тигърът разчита на къса памет, но ние имаме дълга такава.
                            Всички имаме памет .................

Да те изцитирам ли '' НЕФТ на 300 $ '' ..............

А графиките ги ''крАдна'' от опонента на този от който ти преписваш .................. ''Нефт на 300 '' се оказа МНОГО грешна прогноза на твоя пъпеш ..... ,
                            Виж , моя позна - Ново Дъно ..............

Аре , бегай почешай коня , че с тия глупости за '' преписване '' на графики ми приличаш на един дебил с 4 ДЕЙСТВАЩИ профила ...
                            А тука сме седнали да си говорим сериозно ....................

пп Сега се сетих ...... Ма преписвай и ти бе , пич..... Или ти преписваш , ама си обръщаш монитора на обратно .................
                            ''Нефт на 300 $ '' за 2020 ..................

пп ДАУ , няма '' графики '' , тъпчо ..............има ''Теория''
                            Last edited by Correctively objective; 17.08.2020, 22:21.

Коментар

• Първоначално изпратено от cactusa Разгледай мнение
                              Аман от оракули!
                              Ама, наобратно.

Коментар

• Навремето HERBALIFE беше като Тесла сега, непридвидима.
                                Никакви анализи и кристални топки не можеха да я предвидят.
                                Според мен, Фундамента е войната, а ТА е битката.
                                ТА е добър за ден до месец - два, макс, според мен, може и да бъркам, но за държане дългосрочно на нещо се облягам на ФА.

Коментар

Working...
                                X