Аман от оракули!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнениеда де, знам, за това го качих, от сериозност се стресира човек, требе си малко разтуха
Гложди ме да питам, в края на април беше ли видял на графиките, че на гюллето ще пораснат крила и ще мине 2000 ??
[ATTACH=CONFIG]n3639777[/ATTACH]
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение
Дръжката трябва да е от дясно за да имаш къп енд хендъл. И тя ще дойде.
Това не е .... ''така ми се види '' ........... Има си правила , съотношения , размери . Ако е така - опаааа, чашка - чекай да пусна една дълга , нема да има Никарагуа и Зимбабве , бе ..... приятелчета
Старта на ''дръжката '' не трябва да започва от по високо ниво на върха на чашата ...... И води до ....обръщане на тренда , краткосрочно , по принцип....
Та , защо , бъговете се ловят за нея - не знам ................
Всъщност ..знам ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениепп. Тцтцтцтцтцт.............. това е несериозно , което си качил ........................
Гложди ме да питам, в края на април беше ли видял на графиките, че на гюллето ще пораснат крила и ще мине 2000 ??
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
Верно че лети, бързо одъртяваме
Верно и че тая бе графиката, веднага я познах. Ама и след 2 години пак не мога да я смеля, т.е. повярвам за 1:1 с дау, дори и за 2. Ма пак без да се споря де....то има ли и смисъл, като гледам по графиката за след 30-40г...дотогава я камилата я камиларя, я съм жив да видя дали с Майкито сте прави я не.
А с бъговете по отнощение на златото , мога да съм в комбина до към 2800 -3200 (разбира се , не сега , а в рамките на 2-3 години)
Сега или близо до ''сега '' - малко ще послизаме..................
Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнениеМа пък за тренда в другия ти пост не съм съвсем съгласен и по ми се спори. Често има периоди на консолидация когато не може се пробие дадена съпротива ( това става на по късен етап), ала това не отменя тренда, важното е че е нямало нови дъна в това време.
Но на всички по малки ( M W D .. ) за мен е корекция ( теория на Дау) и тренда започва в чист вид миналата година - май ....
Сега .... ако приемем че Тренд /Корекция / Тренд = ТРЕНД ........... ок
Ама аз ги разглеждам , малко по дисекционно нещата ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнение
Преди две Пипчо , преди две .................... Времето лети неусетно .....
И не сме спорили ........ Ти само каза че не вярваш .... Спор нямаше ....
Верно че лети, бързо одъртяваме
Верно и че тая бе графиката, веднага я познах. Ама и след 2 години пак не мога да я смеля, т.е. повярвам за 1:1 с дау, дори и за 2. Ма пак без да се споря де....то има ли и смисъл, като гледам по графиката за след 30-40г...дотогава я камилата я камиларя, я съм жив да видя дали с Майкито сте прави я не.
Ма пък за тренда в другия ти пост не съм съвсем съгласен и по ми се спори. Често има периоди на консолидация когато не може се пробие дадена съпротива ( това става на по късен етап), ала това не отменя тренда, важното е че е нямало нови дъна в това време.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Сложи една чаена чаша със дръжка в лявата си страна и виж пак графиката, после виж пак чашата
[ATTACH=CONFIG]n3639722[/ATTACH]
Коментар
-
Първоначално изпратено от hazard Разгледай мнение
Сложи една чаена чаша със дръжка в лявата си страна и виж пак графиката, после виж пак чашата
[ATTACH=CONFIG]n3639722[/ATTACH]
От всички модела в Техническия анализ (който сам по себе си , без другите видове анализи е за WC ) , модела ''чаша с дръжка" е най -тъпия и идиотския .....
Ако мислиш да вложиш ПАРИТЕ си , на база една овална линиика ..................Прави го ...........
Аз не бих .............. Още повече , че в оригинала на ''модела'' ти ..... трябва да се образува дръжката ,, а според ''картинката '' , която си качил - тя , тепърва предстои ...........
'Дръжката '' (не на теслата ) , на чашата се образува с движение ОБРАТНО на основното , формирало ''чашата '' ..........
А сега , ти взЕми една чаена чаша ...сИпи си един чай , и дълго и внимателно разучавай докъде може да падне долната част на ''дръжката'' от ръба на ЧАШАТА ...........
.................................................. .................................................. .............................
пп. Тцтцтцтцтцт.............. това е несериозно , което си качил ........................
Коментар
-
В правилния момент си смених прогнозата и в двата случая
Реално, тоз път не съм я сменил. Просто прецених, че краткосрочно може да има още нагоре
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Ти мани апокалиптиците, но гледам Мишо пак си е сменил пригнозата и говори за нагоре а Пибел за некво сътношение Дау Голд 3 . Тоя Майк много добър, гледай и тех ги. облъчил..
Last edited by Money; 17.08.2020, 20:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Correctively objective Разгледай мнениеЧекай да си отворя една бирица..
Last edited by hazard; 17.08.2020, 19:08.
- 1 like
Коментар
-
В случая не ставаше дума за дау/голд , а за разликата в печатането при републиканци/демократи и съотв. влиянието в/у тенекето.
А иначе по спомен преди година май с Бацето наистина нещо се спорехме за рейшото, забравих на кой индекс беше към жълтото, та той графично настояваше че ще стане 1 към 1 след ненам си колко години...
Ще да е било наистина май за дау въпроса тогава щото ми бе бая трудно да приема 1:1...тъй като сп500/голд то си е комай написано вече на челото.
А Майки ми се чини прекалено много драматизирва това с комекса.
Като не могат да доставят физически ще се откажат от това и така - живота продължава.
Аз примерно като имам ябълка, майкрософт, мастерК и 2 рафинерии да не би да искам всяка година да ми доставят по 1 смартфон, компютър, карта и нам си колко туби безинъ у дома ?
И тенеке не ми требе та да се чудя де да го крия.
И не сме спорили ........ Ти само каза че не вярваш .... Спор нямаше ....
20 .08 .2018 - ето ти графиката , която бях качил тогава :
Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнениеПървия вариант е ''Черния '' - развива се '' ирегулярен флат'' - тотален крах за индексите поне до 2040 ...........
Втория вариант е ''Червения'' - '' триъгълник '' - кризата ще бъде по поносима но по дълга със променливо съотношение индекси / злато . НО .... и при него до 2030/32 ще наблюдаваме понижение доста на съотношението DOW / GOLD ...............
Тоест ......... и при двата варианта в следващите 10-15 години ни чака ...............
- 1 like
Коментар
-
Жълтото от близо 5г (от дъното по коледа 15та) прави higher lows and higher highs, това за мене е тренд.
Останалите интерпретации може да ги оставим като подробност на царете на ТА като тебе, ние нямаме такива претенции.
'Начи ..... Пипчо , за тебе може ВСИЧКО да е тренд .............
Аз казвам КАКВО е тренд ........... Не е нужно да репликираш , след като не си цар на ТА .......
Техническия Анализ всъщност, е за 4-токласници ...... Ако се използва самостоятелно без ВА (вълнови анализ) и Price Action , си е като и без него ....
Но ... да не навлизаме в подробности .....
'' Връх - по нисък връх - по нисък връх '' .............НЕ е тренд .......... Корекция е !!!!
Но да не гледаме към отминали неща...... Горе , горе е важното , с овалчетата ......
Пак да повторя ..... Така завършва и тренда 2011. Със същия шип и същите коментари и нагласи за 5000 ,10000 .....20000 !!!
.................................................. ...................
Чекай да си отворя една бирица - ''златна гъска'' ...... тематично ,а ?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Money Разгледай мнение“There is growing evidence that long term nominal yields are making a secular trough with several near term catalysts that may extend last week’s rise,” strategists including Michael Wilson wrote in a note on Monday. “Such a development could prove to be very challenging to many equity portfolios that likely embed higher long duration risk than may be appreciated.”
И 1% да стане МАКС, реалната пак ще е отрицателна.
Обаче със тези самосвали от напечатани пари, поне с 20% им се качи дълга тази година, лихвите трудно ще вървят толкова нагоре,
сега само лихвата е $3.8 трил годишно по дълга.
- 1 like
Коментар
-
Моята прогноза е за ниска реална доходност по американските ДЦК. Дали това ще стане с инфлация и Yield curve control или дезинфлация + високи цени на ДЦКтата не знам. Знам, че няма да допуснат дефлация в средносрочен план (1+ години). В тоя ред на мисли идните месеци не са толко важни. 2-3 години напред съм булиш
Коментар
Коментар