Златари, използвате ли трезори за съхранение на инвестициите?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не (2) ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Плажът Разгледай мнениеСпоред мен златото го очаква спад в цената.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мечкан_Бикоядов Разгледай мнениеЗа 3¬4 % ръст голямо квичене, голямо нещопрепоръка е
- 2 Харесвания
Коментар
-
еее, новите монети по унция са далече - далече и има да залежават следващите 10-15 години…
виж невски си е топ оферта , ако каса 1 ми беше наблизо , е ся щях да скоча да си зема 5-6 унции, за леко спание
хахаха
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнение
Да прав си, аз говорех за монети от една унция. За 1/4 унция наистина по-добре 10000 лв Александър Невски. Поне е с определен тираж.
Коментар
-
Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнението и в момента няма шанс да купиш 1/4 на монета на такава цена като в бнб…,
малко под обратното изупуване за “инвестиционна”
Коментар
-
то и в момента няма шанс да купиш 1/4 на монета на такава цена като в бнб…,
малко под обратното изупуване за “инвестиционна”
Първоначално изпратено от БОНВИВАН1 Разгледай мнениеМного скоро БНБ пак ще проспи момента и ще продава злато под борсата:-)))
Не и е за сефте:-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от antani Разгледай мнение
Това, по какъв механизам се случва ?
ФЕД налива ликвидност, чрез краткосрочни заеми в банковият сектор за да ги държи ликвидни пази ги от (нереализираните загуби), но тази краткосрочна ликвидност пак си е форма на прикрито печатане на пари, уж с добри намерения.Last edited by KalinG; 04.03.2024, 22:43.
Коментар
-
Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнение
П.с. за рецесия, преди избори е много лош вариант. По-скоро ще пуснат печатницата, през механизма за обратното REPO. Наливайки колкото им потрябва за да отложат рецесията тази година.
Рано е още, но да видим
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнение
Аз мисля че ще ги държат така до лятото, за да може на есен/зима да обявят рецесията, но да видим.
Икономиката е нагоре, акциите бележат нови върхове, безработица ниска, финансовите пазари са свръх ликвидни. Защо да свалят?
Инфлацията само това чака да се отприщи.
П.с. даже някой анализатори отново сложиха на масата сценарий за допълнително покачване на лихвата. Това разбира се е много малко вероятно, на този етап, но щом се прокрадва, значи другите показатели са твърде добри, за лихвени понижения.
П.с. за рецесия, преди избори е много лош вариант. По-скоро ще пуснат печатницата, през механизма за обратното REPO. Наливайки колкото им потрябва за да отложат рецесията тази година.
Рано е още, но да видимLast edited by KalinG; 04.03.2024, 21:14.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от ratten Разгледай мнение
архитекта е хоспитализиран
петрогъсчо, се кълнеше, че тренда върви към 1400$
...не се сещам за други капацитети,
които да обяснят движението
Жив и здрав да е, нищо че не го слуша главата.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от KalinG Разгледай мнение
Вероятно очакванията за намаляване на лихвите. Джером ще говори в сряда.
Само че мойто усещане е за задържане, а не за сваляне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от pwise Разгледай мнениеБез да искам отворих да погледна колко е преди малко - нещо интересно да е станало че така е подскочило леко?
петрогъсчо, се кълнеше, че тренда върви към 1400$
...не се сещам за други капацитети,
които да обяснят движениетопрепоръка е
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар