IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнение

Не съм живял в смисъла в който ме питаш пази Боже.И нямам никакво намерение да живея.Тук съм се родил тука ше ме опее попът.Никога не съм се отнасял неуважително към България.Написах БГ за да си спестя писане а не от неуважение.В този форум всички са милионери и всички работят висококвалифициран труд навън.Тука има даже един смешник дет не знае немски работи в Германия и взема повече от Меркел..Има и един смешник пенсионер у Франция с 6000 евро пенция.А тва как на Запад давали път на кадърния го разправявай в графата вицове и хуморески.. Половината ми род е на Запад вуйчо ми е от 1948г в Белгия та много добре знам кво представляава западняка...А наште собственици на почистващи фирми не желая изобщо да им слушам лъжите.А пък какви къщи си купуват мани мани..Ходил съм достатъчно нямам желание да ходя повече никъде.За толкова години не видях един забогатял гастарбайтер.А машите лекари и зъболекари такива требе ги скубят яко щот са мионери изкарват 600 евро за три часа
    Възползвам се от съвета на 69 и се оттеглям уважително от черно-белия ти свят. Честит Еньовден.
    Гастарбайтер по дефиниция не е квалифициран труд.
    Last edited by Selena; 24.06.2017, 21:54.

Коментар

• Първоначално изпратено от Selena Разгледай мнение

Извинявай, че те питам така директно, но ти въобще живял ли си навън извън България? Бг, както неуважително наричаш родината ни не е единственото мерило. Аз работя вече около 13 години квалифициран труд извън родината си. Навсякъде ако си кадърен вървиш нагоре, пак нагоре и пак нагоре. По отношение на САЩ всяко лято се виждам със съседа си, който у нас беше мозък и в момента работи в САЩ нещо много по-важно от работата на Хоумер Симпсон. Момче, съветвам те да попътуваш.

Отварям и една скоба, поклон пред нашите лекари и зъболекари. Не е въпрос на цена. Просто са мнооого добри. Затова, когато се връщаме ползваме с радост услугите им. Най-вече по частни кабинети без да ощетим здравната каса. Това не означава, както ти се струва, че сме умрели от глад навън. Просто в някои аспекти България е добра и конкурентноспособна.
      Не съм живял в смисъла в който ме питаш пази Боже.И нямам никакво намерение да живея.Тук съм се родил тука ше ме опее попът.Никога не съм се отнасял неуважително към България.Написах БГ за да си спестя писане а не от неуважение.В този форум всички са милионери и всички работят висококвалифициран труд навън.Тука има даже един смешник дет не знае немски работи в Германия и взема повече от Меркел..Има и един смешник пенсионер у Франция с 6000 евро пенция.А тва как на Запад давали път на кадърния го разправявай в графата вицове и хуморески.. Половината ми род е на Запад вуйчо ми е от 1948г в Белгия та много добре знам кво представляава западняка...А наште собственици на почистващи фирми не желая изобщо да им слушам лъжите.А пък какви къщи си купуват мани мани..Ходил съм достатъчно нямам желание да ходя повече никъде.За толкова години не видях един забогатял гастарбайтер.А машите лекари и зъболекари такива требе ги скубят яко щот са мионери изкарват 600 евро за три часа

Коментар

А как беше лафа... кучето скача според тоягата пък ганю знае две и двеста. Ти трупай напальоните и гледай сеир. Ха наздарве, че е Еньовден!
        Дупе знае 2 и 200, ама да не вземе при 200 да се спори!

Коментар

To aко ставаше така кучето щеше да е най добрият касапин
          Мой познат се заинати след разправии с кофти строителни фирми. Не е българин и случката не става в България, не че има значение. Наследи терен в провинцията, а беше градско чедо. Купи си книги и сам си построи стъпка по стъпка къщата. Добра къща стана. Вяра, желание и акъл чудеса правят.

Ти трупай напальоните и гледай сеир. Голям безплатен сеир.

Коментар

• Винаги съм се чудил на един парадокс!
            Хората са чували, че диверсификацията изисква да не се набиват много пари в един актив, че не било добре, в частност злато, но ако държат активите си 90% във някаква валута, демек КЕШ, това е ОК!
            Сякаш не са се набил в един единствен актив!

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение

Ти вече си сред победителите, ако приемането на подобно стечение е допустимо за теб! И имаш подобна психологична нагласа!
              Въпросът е, че 95% от гастарбайтерите са с нагласата, че са капитани на някакъв собствен кораб, а не бели роби на фалирал плантатор!
              Много хора ще изпаднат в страхотна психологична дупка!
              А как беше лафа... кучето скача според тоягата пък ганю знае две и двеста. Ти трупай напальоните и гледай сеир. Ха наздарве, че е Еньовден!

Коментар

Нищо напротив. Ако требе да се копа ще се копа.Тчк. Голем праз. Баба ми още е жива ще ме научи и ще ми припомни. Изгорели пеперуди от копане не се боят. Току виж и некой нъджет изкопали.
                To aко ставаше така кучето щеше да е най добрият касапин

Коментар

Нищо напротив. Ако требе да се копа ще се копа.Тчк. Голем праз. Баба ми още е жива ще ме научи и ще ми припомни.
                  Ти вече си сред победителите, ако приемането на подобно стечение е допустимо за теб! И имаш подобна психологична нагласа!
                  Въпросът е, че 95% от гастарбайтерите са с нагласата, че са капитани на някакъв собствен кораб, а не бели роби на фалирал плантатор!
                  Много хора ще изпаднат в страхотна психологична дупка!

Коментар

• Първоначално изпратено от DELCHO SMOKA Разгледай мнение
                    Споко, те сега 90% от българите в чужбина ще се завърнат като дойде голямото изрутване!
                    Връщане на зад няма да има! Много хора ще научат по трудния начин, че когато ти самия не си изградил нещо, а го ползваш на готово, няма как да имаш и амбицията то да ти се полага и да може да го задържиш!

Ще трябва да се хващат мотиките и да се набиват колци с домати, че трябва да се яде!
                    Нищо напротив. Ако требе да се копа ще се копа.Тчк. Голем праз. Баба ми още е жива ще ме научи и ще ми припомни. Изгорели пеперуди от копане не се боят. Току виж и некой нъджет изкопали.
                    Last edited by Selena; 24.06.2017, 20:57.

Коментар

• Споко, те сега 90% от българите в чужбина ще се завърнат като дойде голямото изрутване!
                      Връщане на зад няма да има! Много хора ще научат по трудния начин, че когато ти самия не си изградил нещо, а го ползваш на готово, няма как да имаш и амбицията то да ти се полага и да може да го задържиш!

Ще трябва да се хващат мотиките и да се набиват колци с домати, че трябва да се яде!

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение

Един съвет от мен : Никога,ама наистина никога,недей да спориш и да разяснаваш на българин,който не е живял в чужбина,как стоят нещата там....Независимо дали коментара ти е в отрицателна,или положителна посока...Ако тръгнеш да обясняваш за труднастите и да си свалят розовите очила,ще те гледат с насмешка и недоверие...Ако тръгнеш да разказваш за твои или чужди успехи,ще последва :Тоя па,к"во ми се прави на голямата работта...Дори и да си живал 20 години в чужбина,почти всеки българин,който не си е показвал носа навън,или се разходил само на някаква екскурзия,ще ти "докаже",че той много по-добре ги разбира нещата от теб...

П.С. Иначе много харесвам постовете на Бате Пешо,допада ми в голямата си част начина му на мислене...И за чужбина има много налучквания на база разкази от роднини и приятели,но има и крайно грешни тези,и аз си мисля,че те са плод,пак на разказите на същите приятели и роднини ....
                        Ха,Наздраве за всички българи,където и да са по света!
                        Наздраве и от мен! Пък август може и присъствено

Ама щом е в златен форум човека, явно му щрака манерката. Иначе си прав. Някои неща трябва са се изживеят. Но си мислех и нещо друго, не е ли време да се поотърсим от тези комплекси вътре вън и трезво да премерим плюсовете и минусите? Защото няма пълно съвършенство.

Три пеперуди гледали една свещ. Първата се приближила леко и казала, че свещта носи светлина.
                        Втората се приближила повече и казала, че свещта носи топлина.
                        Третата се приближила прекалено и ... изгоряла. Тя е научила най-много...

Така, че Пешо, обърни внимание на изгорелите пеперуди, те знаят доста.
                        Last edited by Selena; 24.06.2017, 20:43.

Коментар

Извинявай, че те питам така директно, но ти въобще живял ли си навън извън България? Бг, както неуважително наричаш родината ни не е единственото мерило. Аз работя вече около 13 години квалифициран труд извън родината си. Навсякъде ако си кадърен вървиш нагоре, пак нагоре и пак нагоре. По отношение на САЩ всяко лято се виждам със съседа си, който у нас беше мозък и в момента работи в САЩ нещо много по-важно от работата на Хоумер Симпсон. Момче, съветвам те да попътуваш.

Отварям и една скоба, поклон пред нашите лекари и зъболекари. Не е въпрос на цена. Просто са мнооого добри. Затова, когато се връщаме ползваме с радост услугите им. Най-вече по частни кабинети без да ощетим здравната каса. Това не означава, както ти се струва, че сме умрели от глад навън. Просто в някои аспекти България е добра и конкурентноспособна.
                          Един съвет от мен : Никога,ама наистина никога,недей да спориш и да разяснаваш на българин,който не е живял в чужбина,как стоят нещата там....Независимо дали коментара ти е в отрицателна,или положителна посока...Ако тръгнеш да обясняваш за труднастите и да си свалят розовите очила,ще те гледат с насмешка и недоверие...Ако тръгнеш да разказваш за твои или чужди успехи,ще последва :Тоя па,к"во ми се прави на голямата работта...Дори и да си живал 20 години в чужбина,почти всеки българин,който не си е показвал носа навън,или се разходил само на някаква екскурзия,ще ти "докаже",че той много по-добре ги разбира нещата от теб...

П.С. Иначе много харесвам постовете на Бате Пешо,допада ми в голямата си част начина му на мислене...И за чужбина има много налучквания на база разкази от роднини и приятели,но има и крайно грешни тези,и аз си мисля,че те са плод,пак на разказите на същите приятели и роднини ....
                          Ха,Наздраве за всички българи,където и да са по света!

Коментар

Въпроса е да се добереш до квалифицираният труд....Кога у САЩ се добереш до АЕЦ ТЕЦ ВЕЦ или системна подстанция ела ми се обади....Не допускат емигранти ако ще факир да си.Да си видела у БГ африканец банков служител учител примерно или на квалифицирана работа.За тях ние сме по долнопробни и от неграта.Спрете да си публикувате сънищата тука и да подмамвате по глупавите българи за Западният рай

Коментар

Зависи. Самоуспокоявай се. Квалифицираният труд се цени навсякъде.
                              Въпроса е да се добереш до квалифицираният труд....Кога у САЩ се добереш до АЕЦ ТЕЦ ВЕЦ или системна подстанция ела ми се обади....Не допускат емигранти ако ще факир да си.Да си видела у БГ африканец банков служител учител примерно или на квалифицирана работа.За тях ние сме по долнопробни и от неграта.Спрете да си публикувате сънищата тука и да подмамвате по глупавите българи за Западният рай
                              Last edited by power grid; 24.06.2017, 19:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Чачо Разгледай мнение

Абе не знам какво е "еврак" и "евраци", щото ние си работим с евро (без множествено число!).
                                Някой здравата те е заблудил и за заплатите, и за разходите на Запад.
                                Пари за преглед медицинско обслужване даваш само когато току-що си пристигнал от БГ и не си носиш европейската осигурителна карта.
                                Иначе - не!
                                Е, ако си се засилил без никаква застраховка към някой голяяям специалист, дето със здравни каси (тук ги има много!) не работи, пак плащаш, но по твоя воля!
                                За зъболекарите си прав донякъде - зъбните протези в БГ са поне 2 пъти по-евтини, но наваксват бързо!
                                Ако на това в БГ му казвате "оправяне" - ами шъ съ упрайти....
                                Мишо пак повтарям не говоря за личен лекар а за преглед при специалист....

Коментар

Working...
                                X