IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Официално е взето решение

Утре гръцките банки остават затворени.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Така е - най-лесният начин е да им обявим данъчен бойкот. Ама пак не става - те си печатат парите.
      А бе ,поне да имаше инфлация!!!Не знам на коя дата ще дойде!!!

Коментар

• Впрочем защо не се тръгне по обратният път? Най-добре ЕЦБ да напечата 500 ГБ и да ги разпредели поравно между всички европейци - тогава всички ще станем милионери, ще пием узаки (или който каквото там обича), ще играем сиртаки (или който там квото умее да играе) и няма да се тормозим с финансови несгоди.

Само трябва да намерим начин да убедим останалото свят, че тия пари са истински.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• съни(тя)

Няма как да стане да няма икономически ръст ако спазват правила и ограничения за данъците.Икономиката може да расте не само изразходвайки природни ресурси, вече може да расте дори повече като ги спестява и създадените продукти са с по висока стойност защото към стойнонстта им се добавя и стойността на ресурса който те спестяват.
          D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
            Политиците трябва по някакъв начин да бъдат спрени да разхищават парите!!!Иначе лошо се пише!!!
            Така е - най-лесният начин е да им обявим данъчен бойкот. Ама пак не става - те си печатат парите.

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
              А един дребен пример от ежедневието ни за концентрацията на капитала и неефективността му е ... обхващането на пазара от 3-4-5 хипермаркета, които елеиминират малкия бизнес и лесно могат да направят картел
              Но въпросните хипермаректи са принудени да държат такива цени, че навлизането на нови играчи да е неоправдано. И в момента, в който картелът реши да вдигне цените, това веднага ще е стимул за навлизане на нови играчи. Демек, ако въпросният картел осигурява възможно най-ниските цени за потребителите, то не може да твърдим, че има неефективно изразходване на капитала, а даже напротив.

Коментар

• Императорът

На коя карта я има Гърция ? На картата на узото и сиртакито може би. Такава националност като грък не съществува, това е една измислена прясна работа дето боята и още не е изсъхнала. Гърците са българи и цигани, това е държавата в която циганите са интегрирани и се наричат гърци. Ти какво очакваш от този народ ?
                D.Y.F-091066

Коментар

Аз мисля, че е най-добре всички държави да се споразумеят и на всички карти на света Гърция да бъде залепена с бяла хартия - и да се приеме, че не съществува.
                  защо се вманиачаваш толкова
                  гледай по-мащабно на картинката

Коментар

Аз мисля, че е най-добре всички държави да се споразумеят и на всички карти на света Гърция да бъде залепена с бяла хартия - и да се приеме, че не съществува.
                    Политиците трябва по някакъв начин да бъдат спрени да разхищават парите!!!Иначе лошо се пише!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                      За да има икономически ръст е необходимо ресурсите да се изразходват максимално ефективно и да бъдат колкото се може по-малко концентрирани в ръцете на привилегированото малцинство. Държавата е сред най-неефективно разходващите ресурсите субекти и колкото и да изглежда странно на пръв поглед- по-високата степен на преразпределение много често води до концентриране на ресурсите в ръцете на единици. Ето ти го по-подробно.
                      С всичко написано горе съм напълно съгласна )
                      Само не разбирам твърдението на Супертрейдъра, че данъците, за да са нормални трябва да са еднакви с икономическия ръст...
                      ...при спад няма да питам

А един дребен пример от ежедневието ни за концентрацията на капитала и неефективността му е ... обхващането на пазара от 3-4-5 хипермаркета, които елеиминират малкия бизнес и лесно могат да направят картел

Коментар

• kubrat

Точно и като ги събереш и двете които в момента са се случили става ясно защо икономиките са в дълбока депресия, съвсем същата която вече се е случвала и в миналото.
                        D.Y.F-091066

Коментар

• Аз мисля, че е най-добре всички държави да се споразумеят и на всички карти на света Гърция да бъде залепена с бяла хартия - и да се приеме, че не съществува.

Коментар

• За да има икономически ръст е необходимо ресурсите да се изразходват максимално ефективно и да бъдат колкото се може по-малко концентрирани в ръцете на привилегированото малцинство. Държавата е сред най-неефективно разходващите ресурсите субекти и колкото и да изглежда странно на пръв поглед- по-високата степен на преразпределение много често води до концентриране на ресурсите в ръцете на единици. Ето ти го по-подробно.

Коментар

• съни(тя)

ддс печалба ли облага, акцизите и те печалби облагат сигурно или пък данъка за здравеопазване, ами ако не искаш да си здрав те защо ще те задължават - това е данък.Махни ги тези тапи за икономическия ръст и ще видиш че той може да бъде огромен, но няма да има за крадене и няма да се получава луфт за печатане на нови пари.С данъци само се изземват пари, а клепетитата които успяват да откраднат много данъци са изгодни за получаването на луфт в системата , те си складират парите и ги вадят от обръщение . Съответно на тяхно място може да се напечатат нови пари.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Момчета, имаше един филм - Разум и чувства, а тук почти всички сте се отдали на разума, пък той в случая (и не само) върви ръка за ръка точно с тези чувства. Та понеже по-надолу ме предизвикаха, да взема да отговоря за пореден път:

Да, Малякия не заслужава да й излеят и едно евро. Не го заслужваше през 2010, не го заслужава и сега. Едва ли има нормален човек, който да мисли другояче. Тук оставям настрана еднио 2-3% от обществото, които сеят дитирамби за гадните империалисти и милата малякия. Това е разумът в чист вид - искал си да ядеш и пиеш на корем, ами ще си плащаш - имаме чудесна поговорка за рИването и кИфтета в БГ

Да, на Малякия ще продължат да й се наливат средства. Наливаха през 2010, наливаха досега през 2015, ща наливат и през 2020. Това са чувствата - ЕС е създаден по две причини:
                                - едната е благовидната - свобода, братство, равенство и взаимопомощ+движението на едрия капитал без граници
                                - другата е реалистична - впрягането на немския народ в хомота на каруцата наречена ЕС, за да може никога повече излищъка, създаден от немската работливост да бъде ползван за милитаристични цели. Естествено ЕС е създаден и като противовес на Русия - нито една държава в Европа самостоятелно не може да противостои на СССР тогава, а и сега, но обединение от държави - може, при това успешно.

И сега разумът+чувствата - когато опре до плащане, в един момент чувствата се губят, стига се до брейкинг поинт и поинт ъф ноу ритърн и До тук, Гергано, но за съжаление в ЕС не са разум и чувства, а много голяма смесица и от двете. Та ако беше само да резнат маляките като лошото дете в семейството,мкакто беше описано сполучливо по-долу, ако разглеждаме ЕС като голямо семейство, то повярвайте ми, отдавна да е станало. Само дето не са САМО маляките проблема. Проблем са и всички южни деца в котилото, проблем са и "сирачетата" от бившия СИВ, проблем са и старите "развратници и блудници" като Франция и Великобритания и т.н. Та не е толквоа просто, просто не е.

Маляките отлично знаят горните неща - не е като да съм измислил топлата вода, всеки сравнително интелигентен човек без предразсъдъци го знае, затова и извиват ръцете на Запада. И ги извиват до строшаване, под мантрата на 'крадеца вика, дръжте крадеца" - т.е. те, лошите европейци, начело с онзи хитлеристка Бабата, ни отнемат на нас, добрите маляки правото на достоен живот и ни изявиват ръцете. Къде е евровзаимопомощта, къде са основополагащите принципи на ЕС? И са прави маляките -просто цакат с топла бира целия ЕС. Оная овца Лагард си позволи да изрече една истина - който е папал, требе да плаща, но тя е в МВФ, а в ЕС подобни думи са недопустими. Просто ЕС рухва под собствената си импотентност при зачеването.

Хайде лека и доходна, а за финал, дори и маляките да обявят нещо като дифолт, то заема към мвф ще го погаси ЕЦБ - убеден съм в това. А малякия пак ще получи заеми - дали от ецб, дали от китайците, все едно - има прекалено много пари в света, които си търсят мястото, печатницата е включена на пълни обороти, светът отново е в Студена война, така че нека не ревем на чужд маляшки гроб, а да си погледнем нашата къщичка, защото тя е съгредена от още по-голями хартиени (дори не са пластик) карти, наречени етнически мир, толерантност, ромско включване, достоен живот, но друг път и т.н.
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

X