If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?
Сириза беше докарана на власт от тъпотията на еврочиновничеството, като оня с искутвените къдрици, които си играят с границата на поносимост на цели народи. Каквото и да се случи оттук нататък този процес не може да бъде овладян. В един съюз в който никой не се чувства конфортно, в който нито богатия нито бедния, нито севера нито юга са съмишленици за какъв чеп е и какво решава. Дано да бъркам, но пъзела на бъдещето вече е нареден, не е трудно да се предвиди какво ще стане.
Не знам ти какво си мислиш, че ще стане, но когато единственото оръжие е чук, пироните трябва да бягат
Всъщност, ако Гърция беше излязла през 2010 от еврозоната щеше за 2-3 години да преживее това, което днес й се случва - затворени банки и безработица на днешните нива, които се сравняват с нивата в Америка през голямата Депресия
Но тогава имаше по-голям ресурс за справяне с проблемите.
Европа също щеше да има възможността да не налива там някакви пари, а реално да разгледа проблемите в съюза и да стабилизира еврото не само чрез спасяване на банките.
Е, може би, някои от днешните преговарящи по върховете нямаше да са същите, но ЕС има по-сериозна роля от удобството на един или друг чиновник.
Май, ильана ьотова, жената мъж на БСП се подвиза по прозвището съни
или тя или нейни домашно отгледани тролчета ще да е. Същите глупости ги говореше по телевизията преди няколко дни
Каква по-ясна политическа логика искаш от това, че ако се смилят за пореден път над гърците, в други страни на власт ще дойдат същите (че и по-лоши) фашисти-комунисти, които ще изнудват ЕЗ и ЕС по същия начин?
КАКВА?
Сириза беше докарана на власт от тъпотията на еврочиновничеството, като оня с искутвените къдрици, които си играят с границата на поносимост на цели народи. Каквото и да се случи оттук нататък този процес не може да бъде овладян. В един съюз в който никой не се чувства конфортно, в който нито богатия нито бедния, нито севера нито юга са съмишленици за какъв чеп е и какво решава. Дано да бъркам, но пъзела на бъдещето вече е нареден, не е трудно да се предвиди какво ще стане.
Наистина не ми пука за никой грък, казал охи.
Съжалявам Съни, но просто съм устроен. Когато някой се опита да ме събори мен, близките ми и всичко около себе си, само за да оцелее съм абсолютен ресет. Няма значение дали съм го уважавал или ми е бил симпатичен.
Чупя му главата в рамките на закона, а ако не е позволено, го изолирам от себе си завинаги.
В случая се надявам да ги съпроводят до най-близкото летище под охрана, да не стане сакатлък и да се прибират и да си правят държава. Въобще не ми пука дали са стигнали дотук от мързел или глупост.
След това вече може и да си оправяме дисбалансите.
Поставяш следствието пред причините...
Наистина съм писала тук преди 3 години, че с този Меморандум 2011та(подписа се през 2012 при служебното правителство) и "Опрощаването" на дълг,
Европа се опитва да "да замаже" собствените си проблеми за сметка на гърците.
Тогава трябваше да оставят Папандреос да направи референдума, а не да му спретват политическа игра. Настроенията за драхма бяха силни, все още имаха някаква икономика, макар да имаше вече чувствителен спад и съкращения...
Мнението ми тогава беше, че и за Европа, и за Гърция е по-добре излизането й от зоната.
(много хора са ме чели и тогава, но мълчат днес...било от комплекси, било от тролски нагласи)
Европа тогава трябваше да търси кардинални решения за стабилизиране на валутата и на Съюза.
Но реши, че ще си води политика на удобни правителства в слабите страни и ще прехвърли проблема само на гърците...
В нито една от другите страни, на които бяха пуснати спасителни заеми не са налагани подобни крайни мерки.
При това, днес, заради сбърканата си политика тогава не искат да признаят грешките и продължават с волски инат да настояват само за рязане ....там, където вече стига до кокъла... Е не става
Гърция вече е съсипана и не иска да излиза от еврото... но поради горните причини и бясното "заравяне на главата в пясъка" и европейските лидери не искат тя да излиза
Ти защо мислиш са всички тези силни вербални атаки от американците през последните дни към Меркел и Оланд?
Реално нямат никакъв лост за влияние във вътрешните дела на ЕС, но се използват всякакви възможни канали... вкл. и Русия
Дори, отново се говори за дълговете, които Германия също не е плащала... http://glasove.com/politika/53438-to...i-dylgovete-si
Най-трудно е положението на Меркел - как да убеди вътрешно-партийното несъгласие, а и на масовия германец, след като години му набиваха тезата за мързелия грък ...че е необходим компромис, за да не се срине идеята за ЕС...
Но пък ...Италия - сега, впрочем силно подкрепяща Гърция, ...Испания...също чакат развоя за да представят своите сметки...
А и въпросите за дисбалансите скоро ще излязат на дневен ред
Наистина не ми пука за никой грък, казал охи.
Съжалявам Съни, но просто съм устроен. Когато някой се опита да ме събори мен, близките ми и всичко около себе си, само за да оцелее съм абсолютен ресет. Няма значение дали съм го уважавал или ми е бил симпатичен.
Чупя му главата в рамките на закона, а ако не е позволено, го изолирам от себе си завинаги.
В случая се надявам да ги съпроводят до най-близкото летище под охрана, да не стане сакатлък и да се прибират и да си правят държава. Въобще не ми пука дали са стигнали дотук от мързел или глупост.
След това вече може и да си оправяме дисбалансите.
Не знам дали се шегуваш, но наистина си играят, като в ядрена война.
И като гледам пазарите, в Южна Америка вече ги търсят на картата.
А са братски социалистически народи!!
Ти защо мислиш са всички тези силни вербални атаки от американците през последните дни към Меркел и Оланд?
Реално нямат никакъв лост за влияние във вътрешните дела на ЕС, но се използват всякакви възможни канали... вкл. и Русия
Дори, отново се говори за дълговете, които Германия също не е плащала... http://glasove.com/politika/53438-to...i-dylgovete-si
Най-трудно е положението на Меркел - как да убеди вътрешно-партийното несъгласие, а и на масовия германец, след като години му набиваха тезата за мързелия грък ...че е необходим компромис, за да не се срине идеята за ЕС...
Но пък ...Италия - сега, впрочем силно подкрепяща Гърция, ...Испания...също чакат развоя за да представят своите сметки...
А и въпросите за дисбалансите скоро ще излязат на дневен ред
Madman Theory в действие. Варуфакис използваше в икономиката неща, които обикновено се прилагат при ядрени войни. Сега правят същото. И европейците го знаят.
Варуфакис е добър икономист, но е далеч от нивото на тинктанковете примерно в Германия. Тактиката му беше бързо и лесно разгадана и той просто беше физически изолиран от преговорите. Не можеш да преговаряш с хора, които не искат да говорят с теб въобще. Какви теории, какви пет лева
Лошото е, че някак си убеди простолюдието вътре в гърция, че по-лошо за държавата няма накъде и ги окуражи да го удрят на айляк (ако гласуват за сириза и подкрепят неговите мерки). И те го удариха на айляк. И кво стана? Банките затвориха, няма и кеш, кой квот скатал скоро няма да има какво да си купи с него (скоро магазините ще се поизпразнят реално), а в това време великия професор Фако подава оставка и напуска сцената.
Чакай бе Фако, че то интересното сега започва, къде си се разбързал да си ходиш, чакай да си довършиш, хм, тестът на теорията
Madman Theory в действие. Варуфакис използваше в икономиката неща, които обикновено се прилагат при ядрени войни. Сега правят същото. И европейците го знаят.
Не знам дали се шегуваш, но наистина си играят, като в ядрена война.
И като гледам пазарите, в Южна Америка вече ги търсят на картата.
А са братски социалистически народи!!
Ми.....до към 100%?!?
С държавна администрация безработица не се бори! Щото на тая администрация няКОЙ трябва да и изкарва РЕАЛНО заплатите в РЕАЛНИЯ сектор.
администрацията е вече на средните нива за ЕС ... как точно искаш хем да събират данъци, хем да нямат и бюрократи за целта
Но в даденото число за държавно заети, за които се иска съкращение са влючени и работещите в държавни(все още, докато не ги приватизират или концесионират, пък после концесионера забравя и данъци да плаща) ... предприятия
Коментар