IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво ще стане с еврото ако Гърция излезе от еврозоната?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
    Веднъж май те питах как си по римска история...щот май ше е актуално в близко време. Гръцката е вече ясна.

Хем си го сложих в игнор-листата си - бат ви маранди, хем пак - чрез вашите постове - ми се явява...

Така де - казалО било..., аз пък помня, че - когато Космонавта се появи във форума, преди години - и честичко говореше за имота си и разни истории в Гърция - тогава марандитУ - му се кефеше и все суперлативи говореше за Гърция..., па една от неговите "прогнози" не се е чула... Да беше си предупредил приятеля - казвам..., ама не би... Не че сега би отказал едно подаръче на Егейско...

Маранди - да се скрива с тоя блог с измислени "прогнози": добре знаем как се правят манипулации от такива измислени анализаторЧЕТА в собствените блогчета - ей сега ще видим и линкчето...

...ми то - с такива дългосрочни прогнози - маранди би трябвало да е направил милионите отдавна - а се моли тук като последен просяк - за колко ххх К беше - може да ни припомни... Бе, как не му се върже някой - да "инвестира" в него - ГАРАНЦИЯ, че след 5-6 години ще е направил мильОнитИ...

Последното да се приеме като реклама!

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
      Всъщност, ако Гърция беше излязла през 2010 от еврозоната щеше за 2-3 години да преживее това, което днес й се случва - затворени банки и безработица на днешните нива, които се сравняват с нивата в Америка през голямата Депресия
      Но тогава имаше по-голям ресурс за справяне с проблемите.

Европа също щеше да има възможността да не налива там някакви пари, а реално да разгледа проблемите в съюза и да стабилизира еврото не само чрез спасяване на банките.
      Е, може би, някои от днешните преговарящи по върховете нямаше да са същите, но ЕС има по-сериозна роля от удобството на един или друг чиновник.
      Ти вече се унесе.... Зарежи анализите ти по отношение стабилността на еврото и изобщо валутните ти анализи.
      То не бяха проблеми с дълговете на периферията, то не беше Гърция, то не бяха количествени улеснения и еврото не падаше и не падаше. Едва сега, когато ФЕД заговори за вдигане на лихви, еврото се приближи към нивата от въвеждането си. Тъй че - не го мисли ти еврото.

Коментар

• Първоначално изпратено от ing5rov Разгледай мнение
        Веднъж май те питах как си по римска история...щот май ше е актуално в близко време. Гръцката е вече ясна.
        И тях сме ги плющяли доволно, както и т.нар. гърци. Дупетата са им свирели като шотландски гайди по изгрев слънце.

Но темата е Гърция, а не Рим

П.П. Между другото в Италия имате над 3 млн. българи ( това е по италиански изследвания ) и затова Италия много ни кльопа като етнос. Все пак Рим се появява на база етруските, които са траки.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Нямам желание вече да помагам. Капиш?

Оказахте се много продажници в т.нар. Дунавска България - всеки втори матрьошка, всеки трети "турче", всеки четвърти грък/македонец.

П.П. За протокола: няма етнос турци, няма етнос руснаци, няма етнос гърци.

Който ми докаже такъв етнос/народ - има 1 милка от мен. И кого подкрепяте, бре неграмотни чуждо-лапни-пишльоци като няма такива?
          Сички сме братя во Христа ! Нъл тъй , баце !

Коментар

Това е самата свята истина. Единствената!

някъде другаде съм чела за блога на един маранди, в който описвал какви са му прогнозите за спасение на българите, естествено пак единствено верните, и как тъпите политици, ако искали да я спасят онази(авторът говори все в 2л.мн.ч) страна трябвало да го питат и да му платят ...малко
            Нямам желание вече да помагам. Капиш?

Оказахте се много продажници в т.нар. Дунавска България - всеки втори матрьошка, всеки трети "турче", всеки четвърти грък/македонец.

П.П. За протокола: няма етнос турци, няма етнос руснаци, няма етнос гърци.

Който ми докаже такъв етнос/народ - има 1 милка от мен. И кого подкрепяте, бре неграмотни чуждо-лапни-пишльоци като няма такива?

Коментар

И аз да повторя какво казах през 2009 година.

До 5 години БГ империя ще изреже Гърция като кисела краставица по стандарт.

П.П. Кой позна в случая? ( преди 5 години всичко се хилеше като откачено, когато го казах )

Коментар

П.П. Кой позна в случая? ( преди 5 години всичко се хилеше като откачено, когато го казах )
                Така се изрязахме, че без да искаме и Германия задминахме

Коментар

• Първоначално изпратено от mikomikov Разгледай мнение
                  Да повторя: те ще изплуват преди нас, независимо от развитието на нещата в Гърция..., което е най-важното в случая, независимо как тълкуваме политически такава кризисна ситуация...

Коментар

Но не съм тръгнал да се дуя по форумите като пуйка какво съм бил казАл някога си.
                    Това е самата свята истина. Единствената!

някъде другаде съм чела за блога на един маранди, в който описвал какви са му прогнозите за спасение на българите, естествено пак единствено верните, и как тъпите политици, ако искали да я спасят онази(авторът говори все в 2л.мн.ч) страна трябвало да го питат и да му платят ...малко

Коментар

• Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
                      Не мила да бягат а да се забиват.
                      Мислех, че се търси оцеляване, не забиване
                      Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Май, ильана ьотова, жената мъж на БСП се подвиза по прозвището съни
                        или тя или нейни домашно отгледани тролчета ще да е. Същите глупости ги говореше по телевизията преди няколко дни
                        явно си от конформистите по ...рождение
                        предполагам, говориш за "Панорама"(ако не, кажи къде, за да го прослушам и да знам какво имаш предвид ) - слушах записа тези дни и искрено се изненадах, че Йотова беше единственият нормален, коментиращ проблема с гърците(никога досега не съм имала причини да я харесвам) ...на фона на водещата, но най-вече на Миглена Кунева, която освен няколкото дежурни фрази за евро-атлантическото бла-бла ...нищо, ама абсолютно нищо не можа да каже за някакво решение, отделно каза една лъжа, на която Йотова не чух да реагира ...че възрастта за пенсиониране в Гърция била 53 г., ами не е - 62 е и със Споразумението става с поетапно увеличение на 67 до 2022г.
                        Тия с намалената възраст - разни групи от 45 нагоре, съм за приравняването им към общата.
                        Има начин да стимулираш или предложиш друга работа на отделни професии, а не да ги пенсионираш в години, в които реално са в разцвета на икономическата си активност.
                        Същото и за България.

Впрочем, мисля в Германия има подобни програми, които избягват реално "младежко" пенсиониране, но имат и много лостове затова, както и голяма държавна икономика...
                        Както и споделяне на пенсионната тежест с различните частни фондове по браншове.
                        Интересно защо, не разглеждаме полезните практики ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                          Май, ильана ьотова, жената мъж на БСП се подвиза по прозвището съни
                          или тя или нейни домашно отгледани тролчета ще да е. Същите глупости ги говореше по телевизията преди няколко дни
                          Дразни наглостта, че имат общо ( БСП + Атака + Гоце ) = 25%

А, се изказват от името на целия БГ народ. Що за тъпа квачка трябва да си, за да не спираш да се правиш на спец по "всичко"?

Е, питам я - има ли представа какво е монетарна и фискална политика? Понеже ги меси яко едно с друго като я гледам

Коментар

• Първоначално изпратено от onufri Разгледай мнение
                            Greece will submit new proposal 'maybe' Wednesday

Поведението на гърците става все по-малоумно!Май наистина не знаят какво правят.

На ръба на пропастта - обикновено изборът е един /отстрани поведението им изглежда малоумно/.

Импровизация, самообладание и - май се повтарям - преговори до дупка...

Какво ще преговарят? Това, което предприемат всички длъжници в такива случаи, ако нямате нищо против. ОСНОВНАТА ИДЕЯ на сценарият до сега беше тия преговори да се водят БЕЗ Ципрас. Сега ще се водят с него и въпреки него... Това е единственият възможен ход на кредиторите и той щеше да се осъществи, независимо кой е на върха в Гърция...

Натискът беше да се смени Ципра, но той изигра ония, които искаха бързата му смяна - сети се за възможността, която му дава тоя референдум. Евентуалното "ДА", което не се получи - щеше да го накара да подаде светкавично оставката си /неангажираща прогноза: ТИЯ са от рядко срещаната категория - МОРАЛНИ политици/. Сега, след референдума - той ще импровизира до край.

Ще спечели разсрочването и преструктурирането на дълга /да напомня - нещо, което банките - кредиторки - ще приемат/, именно, защото - друго решение ще разклати сериозно устоите на Съюза..., повече, отколкото следващите трусове, след месеци, когато и други "европейци" почнат да скачат ...

Да повторя: те ще изплуват, преди нас, независимо от развитието на нещата в Гърция..., което е най-важното в случая, независимо как тълкуваме политически такава кризисна ситуация...

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                              Не знам ти какво си мислиш, че ще стане, но когато единственото оръжие е чук, пироните трябва да бягат
                              Не мила да бягат а да се забиват.

Коментар

(много хора са ме чели и тогава, но мълчат днес...било от комплекси, било от тролски нагласи)

Европа тогава трябваше да търси кардинални решения за стабилизиране на валутата и на Съюза.
                                Определено първо трябва да попрочетеш малко що е то парична и фискална политика, за да не ръсиш нон-стоп глупости като разпрана.

Били сме възпитани и затова не сме ти отговоряли. Устройва ли те?

П.П. Напомняш ми на едно гърче от друг форум, с което водехме бесни полемики и то от сутрин до вечер не спираше да ръси пасажи от "гръцки" аФрури, че БГ-ейците са нечистоплътни и не знаят какво е баня.

Та, в същата 2010 година му казах, че в момента им правят контролиран фалит, който ще мине през декапитализация на баМките, орязване на соц. придобивки, заплати, пенции, здравни услуги и так далее .... ( което се случи ).

Но не съм тръгнал да се дуя по форумите като пуйка какво съм бил казАл някога си.

П.П.П. Може да видиш и блог-чето ми, където предупреждавам преди 5 години да се готвите за блокаж на южната граница с Гърция, защото сега ще се опитат да ви пробутат 4 милки незаконни емигранти, които държат там.

Вие пак ще се направите на "изненадани", когато ви залее поредната вълна, а съм го писал преди 5 години още какво ще се случи.

Кажи сега тъпотиите си за червеното знаме, сърпа, чука и "демократичния" педалски гръчки народ?

Коментар

Working...
                                X