IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Само дето ги отсвирихме тея
    Изглежда уроците по български и граматика също доста успешно си ги отсвирвал... С какъвто и псевдоним да драскаш глупости все пишеш "тея" вместо "тия"... Запомни, няма думичка "тея" в българския език!
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
      Докато този процес продължава с пълна сила, тази инфлация, за която говориш, няма да я видиш.
      Нищо не си разбрал от това което съм ти писал... Ако Иван изгуби 5 лева, а Драган ги намери на улицата, ще се промени ли инфлацията. Не. Ако Иван нагъва зеле, а Драган плюска пуйка, какво ще каже стъкмистиката? Ще каже, че двата общо ядят пуйка със зеле! Ако аз непачетам 1 трилион долара и ги раздам на 100 банки, а в същото време вдигна данъците на духащите супата, ще се промени ли инфлацията. Не особено. Ще се промени само с толкова колкото е разликата между новонапечатаните долари и тези които съм събрал от данъци...

Казано накратко, когато ти печаташ пари и ги даваш на банките няма друг начин да контролираш инфлацията освен като ограбваш обикновения човек. Ти просто балансираш забогатяването на една малка групичка паразити с обеднямането на огромни маси от населението... Само че, тези огромни маси не могат безкрайно да обедняват. В един момент ще кажат "баста" и това ще е момента в който ще стане хиперинфлационният взрив! Ние вече сме го наблюдавали в нашата най-нова история... Срамота е да си българин и да си толкова неориентиран!
      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Ето от къде ще дойде злато,
        много злато, 100 тона злато.

http://www.youtube.com/watch?v=Z9G0d...ayer_embedded#!

Но после ..........

http://bulgaria.indymedia.org/article/36079
        Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Тези думи ги кажи на акционерите на гръцки банки. Акциите им се сринаха. Загубили са маса пари. Това е навсякъде в Европа. Да твърдиш, че акционерите на банките са забогатели по време на кризата е доста несериозно. Повечето участници във форума ще го подминат с лека усмивка.
          Не си глупаво момче, но главата ти е нафрашкана с доста идеология, която замъглява здравия разум. Златния фетишизъм и биткойна ще ти изиграят доста лоша шега някой ден.
          Ми сигурно Че му нашепва от отвъдното че само така ще е независим и няма да попадне в лапите на лошите империалисти.

Като го слушам си припомням нетолкова далечни времена и разни оратори от лекциите по политикономия.
          Само дето ги отсвирихме тея същите като почнаха промените, като влезеха в аулата и почвахме да тропаме и дюдюкаме и ония се ометоха съвсем накрая. А беше още преди кръглата маса.
          Мдаа, sweet memories.
          Ко и ква тана след това е отделна тема

Но при всички случаи си прав че маниакалния фетишизъм и обсесията от какъвто и вид да е - не води доникъде.
          Иначе си му личи че е интелигентен ,но наистина много идеология вкарва без нужда.
          Last edited by pipbel; 13.12.2012, 17:53.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
            Тези думи ги кажи на акционерите на гръцки банки. Акциите им се сринаха. Загубили са маса пари. Това е навсякъде в Европа.
            Смешки... Цените на банковите акции имат значение само за мушмороци като вас, които като купят акции за 5000 лева и смятат че са станали съсобственици на банка, демек банкери... Уж имате претенции за икономическо образование а не може да вденете една проста истина. За мажоритарите цените на банковите им акции имат само ПР стойност, но не и някакво конкретно материално измерение, те така или иначе ще разполагат с пари дотогава докато разполагат с банки!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              И във Зимбабве така мислеха и стигнаха до банкнота от 1 трилион зимбабвийски долара. И прассссс... Прасчо счупи касичката. След това започнаха от кота нула като междувременно гилотинираха президента и няколко правителствени чиновника.

снейков, банките не са някакви извъземни институции пратени ни от планетата Нгар'нррр'уарр за да стоят извън паричния оборот. Тези банки си имат собственици. Да даваш пари на банките за да запушват дупките си в балансите означава да плащаш за неуспешните спекулации на акционерите. Всеки човек с всичкият си ще признае, че щом спекулираш и загубиш трябва да платиш със собствените си пари, а не с парите на другите. В момента се увеличава ограбването на мнозинството като му се вдигат преките и коствени данъци и се увеличава забогатяването на едно малко паразитиращо тяло от собственици на финансови институции.

Наблюдаваме безпрецедентна в човешката история по своя мащаб конфискация на богатство от масите. Сегашните млади хора когато остареят няма да имат пенсии и здравеопазване ако не си платят, защото сегашните здравноосигурителни и пенсионноосигурителни фондове в тъй наречените развити страни вече са празни черупки в резултат на малоумната и престъпна парична политика на световния финансов олигопол. То затова е и натсика да се вдига пенсионната възраст да стане 99 години.
              Аааа, Майсторе, тука не си ме чел правилно. Аз не съм писал, че системата е честна и работи добре. Не защитавам печатането. Ако живеехме във времена на капитализъм, акционерите на банките трябваше да пият по една водица. А пенсионната и здравната система са си Понци схеми, това е ясно. НО, това не променя факта, че в момента се случва това, за което съм писал. Делевъридж при финансови, нефинансови институции и домакинства до някаква степен. Докато този процес продължава с пълна сила, тази инфлация, за която говориш, няма да я видиш.

А за Зимбабве си назад си мат'ряла:

Коментар

В момента се увеличава ограбването на мнозинството като му се вдигат преките и коствени данъци и се увеличава забогатяването на едно малко паразитиращо тяло от собственици на финансови институции.
                Тези думи ги кажи на акционерите на гръцки банки. Акциите им се сринаха. Загубили са маса пари. Това е навсякъде в Европа. Да твърдиш, че акционерите на банките са забогатели по време на кризата е доста несериозно. Повечето участници във форума ще го подминат с лека усмивка.
                Не си глупаво момче, но главата ти е нафрашкана с доста идеология, която замъглява здравия разум. Златния фетишизъм и биткойна ще ти изиграят доста лоша шега някой ден.

Коментар

• бензин,ток,пшеница,месо,газ,ХЛЯБ а казват,че в БГ е евтино
                  не знам накъде ще ходи златото.но да си приказваме,че банките трябвало да финансират за да имало инфлация
                  коя държава живеете или кой край на света.да дойда и аз на евтинко
                  Има стари трейдъри има и смели трейдъри, но старите и смели трейдъри са само няколко

Коментар

• Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Централните печатари колкото и да печатат, нищо няма да стане.
                    И във Зимбабве така мислеха и стигнаха до банкнота от 1 трилион зимбабвийски долара. И прассссс... Прасчо счупи касичката. След това започнаха от кота нула като междувременно гилотинираха президента и няколко правителствени чиновника.

Първоначално изпратено от snaky Разгледай мнение
                    Докато тези пари стоят като кеш по балансите на банките без да са в реалната икономика, инфлация няма да видите.
                    снейков, банките не са някакви извъземни институции пратени ни от планетата Нгар'нррр'уарр за да стоят извън паричния оборот. Тези банки си имат собственици. Да даваш пари на банките за да запушват дупките си в балансите означава да плащаш за неуспешните спекулации на акционерите. Всеки човек с всичкият си ще признае, че щом спекулираш и загубиш трябва да платиш със собствените си пари, а не с парите на другите. В момента се увеличава ограбването на мнозинството като му се вдигат преките и коствени данъци и се увеличава забогатяването на едно малко паразитиращо тяло от собственици на финансови институции.

Наблюдаваме безпрецедентна в човешката история по своя мащаб конфискация на богатство от масите. Сегашните млади хора когато остареят няма да имат пенсии и здравеопазване ако не си платят, защото сегашните здравноосигурителни и пенсионноосигурителни фондове в тъй наречените развити страни вече са празни черупки в резултат на малоумната и престъпна парична политика на световния финансов олигопол. То затова е и натсика да се вдига пенсионната възраст да стане 99 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
                      Хайде сега да ми кажеш къде е инфлацията когато 99 година си купих Сеат Толедо с каквото може да се сложи за 15,000 евро точно (с 10% отсъпка) и ми кажи сега колко струва подобна кола след 13 години. Естествено има инфлация в храните и материалите но ако погледнеш всички чартове на commodities, в същия този сайт ще разбереш че високи цени е имало и преди
                      Твоят пример не е много подходящ, защото това е индустриален продукт, а в индустрията се постигат икономии от по-ефикасния производствен процес от няколко процента почти всяка година. Това позволява на производителя да си увеличи печалбата или да си покрие повишените разходи по работната ръка примерно без да увеличава цената или да я увеличи непропорционално спрямо увеличението на разходите за производство.

Висока инфлация в момента няма и няма да има докато не се увеличи кредитирането от банките. А то даже има тенденция да намалява с делевъриджа, които се опитват да направят. Каква инфлация сънувате не знам?! Централните печатари колкото и да печатат, нищо няма да стане. Докато тези пари стоят като кеш по балансите на банките без да са в реалната икономика, инфлация няма да видите.

Коментар

• Пичове, грешите доста. Моделите, които ползвате са значително остарели. Живеем в нов свят, в който много неща, не са това, което са били. Новите технологии са довели включително до нови emerging свойства на пазарите, които отричат стандартните модели, и вещаят лоши събития за хора с анахронично поведение (златоманиаците) . Не е препоръка.
                        От мен толкоз, че нямам време за глупости
                        Custodite sortem vestram

Коментар

Хайде сега да ми кажеш къде е инфлацията когато 99 година си купих Сеат Толедо с каквото може да се сложи за 15,000 евро точно (с 10% отсъпка) и ми кажи сега колко струва подобна кола след 13 години. Естествено има инфлация в храните и материалите но ако погледнеш всички чартове на commodities, в същия този сайт ще разбереш че високи цени е имало и преди
                          Без да съм "фен" на златото за мен най-правдоподобна е формулата за CPI, при която храните и горивата имат най-голяма тежест.

Десперадо - Толедото може да не е поскъпнало , защото маржът на Seat се е свил. Това като възможност не си ли го помислил ?

Реално до момента растежът на златото изпреварва събитията, защото печатането се извършва за да се противопостави на дефлационните сили от деливъридж процеса на консуматорите. Тънкият момент е дали централните банки няма да прекалят и да не намалят темповете, когато тези дефлационни сили започнат да спадат. Тогава наистина златото ще избичи над 2000$ с лекота и не се знае къде ще спре.

Коментар

Брато, защо спориш с тях? Това са сектанти, или продавачи на злато, които търсят балъци. Не си струва opportunity cost-а да се спори с такива хора.
                            Custodite sortem vestram

Коментар

Събуди се, разтрий си очичките и уууубаво се огледай и ослушай! Кризата не се разрешава, а се задълбочава.

Бернанке ще твърди че инфлацията е такава каквато му оттърва да е. Всички стъкмистически служби по света са на държавната хранилка и ще правят това, което им кажат управляващите. Истината за инфлацията по света е съвсем различна от официалната версия.

http://www.shadowstats.com/alternate...flation-charts

Коментар

• Инфлация е имало,има,и ще има такава е системата на монетарната политика
                                Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

Working...
                                X