IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ChromaX Разгледай мнение
    Схема пукаш ли балона на демото?

1670 е добра цена за влизане
    Мда-а-а, много обичам да пазарувам жълтото при 1650-1675 и при 1,34 долара за силно евро
    Обичам такива подаръци.
    До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Схема пукаш ли балона на демото?

1670 е добра цена за влизане

Коментар

• Ехей....тук тази тема освен Forex 'master'-a все само нови . Май това Злато изгира неприятна шега на много "спекуланти" .
        Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• ПУККККККККккккккккккккккккк!!!

Хайде честито на Злото! Надолу! Надолу!! Надолу!!!
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Ааааааа...........чак на 3-та страница , не може да ходи тая темичка . Ама то пък и нищо не става ! 8-дневна графика....... като 5- минутна . Умрял има по жива кардиография .........

Коментар

• http://www.zerohedge.com/news/2013-0...suspends-sales

Коментар

• Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
                Не ще да се пукне с едни 10 % да нАтовара 2 каруци хартишоляци към Тавекса ...................

Не се пререждай, я веднага се нареди на опашката...
                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от marin1 Разгледай мнение

Не ще да се пукне с едни 10 % да нАтовара 2 каруци хартишоляци към Тавекса ...................

Коментар

• Пуууукккккк ))

remember remember the fifth of november

Коментар

• Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнение
                      Задавам въпроса кога ще се раздели цената на електронното злато и физическото злато? Как ще изглежда електронния златен пазар и физическия златен пазар?
                      То и сега е разделено. Ако купиш златни фючърси на КОМЕКС не може по никакъв начин да си прибереш физически златото на падежа на фючърсния контракт. От няколко години това е забранено. Или трябва да си закриеш позицията преди това или на падежа служебно ти го претърколват за следващия фючърс. Така че какъвто и резултат да имаш при търговията то той винаги се изплаща с хартия /долари/.

Но в смисъла в който го задаваш този въпрос, най-верният кратък отговор е "никога"! Защото в момента в който това се случи, тъй нареченият от теб електронен пазар просто ще спре да съществува!
                      Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Едно е сигурно - трябва да се излиза от кешовите позиции. Независимо от валутата.

Коментар

• Някой преди питаше тук, откъде да си купи сребро без 20% ДДС ;

Silver coins that have the status as legal tender that are free or lower of VAT in some countries.
                          American Silver Eagles, Canadian Silver Maples, Australian Lunar Series, Australian Silver Koalas, Australian Kookaburras, Austrian Silver Philharmonics, Fiji Taku, Canadian Wildlife.
                          Silver rounds and Silver bars are not exempt from VAT.

Estonia - 0%
                          Germany - 7%
                          Norway - 0%
                          Guernsey - 0%
                          Last edited by benassi; 17.01.2013, 03:06.

Коментар

• Германската реакция не е политическа, а по-скоро директно предупреждение, че те биха могли да изискват връщане на златото им както DeGaulle през 60-те години. Водеща централна банка няма да напада друга водеща централна банка, освен ако това не е акт на финансова война. Не сме на този етап, но вероятно тя е по-близко от 2020.

И нещо друго интересно от днес: Russia Says World Is Nearing Currency War as Europe Joins.

http://www.bloomberg.com/news/2013-0...ope-joins.html

Коментар

• Определено това с немското злато е силен знак. Каквото и да се крие зад това не мисля, че е в ущърб на котировките му. Или има други мнения и интерпретации?
                              Last edited by ghettoff; 16.01.2013, 23:35.

Коментар

• Първоначално изпратено от nide Разгледай мнение
                                Мда. Съобщението на Deutsche Bundesbank от тази сутрин относно репатрирането е много по-меко от това във вестниците от вчера.

Линк към съобщението:
                                http://www.bundesbank.de/Redaktion/E...d_reserve.html
                                На мен ми е интересно следното, имаме физическо и имаме електронно злато... към сегашен момент Тавекс продава физическо злато със спред няколко процента, като цената на физическото злато се определя от спот котировките на електронното злато...

Това че страните победителки държат златото на бундесбанк е ясно Защо?... Но зашо не го връщат сега и веднага, допускаме варианта на Мастъра, защото го нямат и ако трябва да го събират от пазара ще отиде цената в небесата...

Ако бях на мястото на Бундесбанк бих направил следното... Бих плащал по някакви мои задължения, да кажем Извинения на Германия към Евреите за Холокоста, с депозита ми във ФЕД, а в същото време бих си купил злато от някоя централна банка, на която съм Ербап да искам Спот-доставка.... Значи на цената на спреда на електронното злато бих си преместил Златото от трезорите на страните победителки във Франкфурт.... Е не съм открил топлата вода, явно тоя вариант е невъзможен според Бундесбанк..... Аз симпатизирам на Германския народ, може и на моменти да съм пристрастен......

Към сегашен момент установявам следното, според моята скромна персона?
                                -Цената на физическото злато за големи количества се различава от борсовата спот цена... Ами това е явно, Германия си иска депозита във Фед, а Фед казва че в срок до 8 години ще изплати по-малко от 20% от депозита....

Задавам въпроса кога ще се раздели цената на електронното злато и физическото злато? Как ще изглежда електронния златен пазар и физическия златен пазар?

Коментар

Working...
                                X