IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Само за протокола:

Comex Gold Inventories Collapse By Largest Amount Ever On Record

Коментар

• Какъв е проблема да държиш отворени позиции?

Разбира се, че ти се начислява СУАП, по Златото аз лично при къси позиции получавам положителен СУАП, но той е незначителен.

Иначе при разни брокери е различно, не знам, аз лично имам 4-ри платформи . А сега ще отварям и 5-та до 1 месец, а и после и 6-та. Просо ми се налага за определени пазари (фондови). Някой път ми идват вече прекалено много тия платформи, но няма как имам цел и трябва да я достигна, за да може да си живея нормално живота след 50-те .

Аз лично бих те посъветвал да пообиколиш различните брокери, да им кажеш какви активи търгуваш, да разбереш по тях какви са комисионните и т.н. и да си избереш такъв, който най-много те устройва.

Първоначално изпратено от БАЦЕ Разгледай мнение
      Схема, как държиш отворени позиции по няколко месеца ? Брокера не ти ли прибира комисионни за дългото време ? Къде мога да отворя позиция сега ,а да я затворя декември ?
      Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
        Колега,

аз съм по-дългосрочен тредър, т.н. позиционни трейдъри. Аз си изграждам позиция...и когато му дойде момента я затварям. Може да отнеме дни, седмици, месеци .

Т.ч. краткосрочните движения мене не ме бъркат. Ако имаш виждане за 1-2 седмици поне напред ще се радвам ако споделиш.
        Схема, как държиш отворени позиции по няколко месеца ? Брокера не ти ли прибира комисионни за дългото време ? Къде мога да отворя позиция сега ,а да я затворя декември ?

Коментар

• За сега движение в рамките на $100 ($1620-$1520) И така докато не пробие в една от посоките. Може да мине и повече от една, две седмици. Понеже съм по-бичи настроен след $1620 следва $1690.

Поздрави и успех в търговията!

Коментар

• Аз пък гледам 5-годишната крива. Там най-ясно се вижда какво предстои.

Коментар

• Колега,

аз съм по-дългосрочен тредър, т.н. позиционни трейдъри. Аз си изграждам позиция...и когато му дойде момента я затварям. Може да отнеме дни, седмици, месеци .

Т.ч. краткосрочните движения мене не ме бъркат. Ако имаш виждане за 1-2 седмици поне напред ще се радвам ако споделиш.

Първоначално изпратено от goldrun Разгледай мнение
              На 4 часовата ми се вижда обърната глава и рамене. Внимавай с тез къси, че таргета е височко.

Коментар

• На 4 часовата ми се вижда обърната глава и рамене. Внимавай с тез къси, че таргета е височко.

Коментар

• Колега преди 2-е години тренда беше доста неприятен. Разбирам те! И аз определено минах между много пропуски, би трябвало да съм реализирал доста по-големи печалби от последната ми позиция която ми е около 1-а година. 2011-до Януари 2012-а имах доста добра реализирана печалба от късо Злато. Миналата година отвроих тази позиция от около 50 къси и очаквах лятото да пада и късна Есен да пробие надоло под 1550, но и аз доста избързах и пропуснах доста възможности, сега имам 43 унции от тези 50-и които направих в началото на 2012-а и имам само около 930 $ чиста печалба от тах. Надявам се тази година да е по-добра и да изкарам повече. Цял живот има да се усъваршентстваме. Няма ка! Аз все повече достигам до извода, че за да си добър спекулант ти трябват поне 10-15 години опит, от където ПОНЕ последните 10 години са успешни и прогрсиращи (т.е. всяка година възвращаемоста е по-голяма от предишната, като минимум 30 % годишни трябва да правиш.

Т.ч. цял живот ще се учим!

Успех и на тебе!

Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                  Виж, и аз държах 70 усреднени къси на 1565 ,но педи 2 години,а цената стигна 1900+ и гризнах дървото-занулих 5 цифрен акаунт!

Не го пожелавам на никого,но моля те внимавай с тези къси при златото-опасни са виждаш,че международната обстановка е напрегната,от където и да се опитат да излязат някакви пари-право при златото ще влязат!!!

Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от hemilio Разгледай мнение
                    Иване -къде се губиш?

Преди беше по-активен,а и блога спря да списваш-защо?
                    Действителността не се е променила много - за последните месеци имаме изкуствено подтискане на пазара, ежеседмични манипулации, опити за усилено насочване на пари в определени сектори и т.н. и т.н. Не съм променял позициите. Последно добавих един път през януари и един път миналата седмица. Това не може да продължава вечно. Очаквам ластика да изплющи и изстреля копачите чийто акции са приравнени със земята в момента ..
                    Last edited by IvanG; 09.04.2013, 18:55.
                    I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                      айдее...слънце ще угрее и на мойта нива - форца
                      Иване -къде се губиш?

Преди беше по-активен,а и блога спря да списваш-защо?
                      Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Добавям си пак 2 къси унции на 1584 $ .

Т.е. ставам пак с 43 къси унции (1- от 1579,70$, 2-е от 1584 $ и 40 къси от 1616,20 $) и реализирана печалба от 927,80$.

Успех!!!
                        Виж, и аз държах 70 усреднени къси на 1565 ,но педи 2 години,а цената стигна 1900+ и гризнах дървото-занулих 5 цифрен акаунт!

Не го пожелавам на никого,но моля те внимавай с тези къси при златото-опасни са виждаш,че международната обстановка е напрегната,от където и да се опитат да излязат някакви пари-право при златото ще влязат!!!

Успех.
                        Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.

Коментар

• айдее...слънце ще угрее и на мойта нива - форца
                          I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Добавям си пак 2 къси унции на 1584 $ .

Т.е. ставам пак с 43 къси унции (1- от 1579,70$, 2-е от 1584 $ и 40 къси от 1616,20 $) и реализирана печалба от 927,80$.

Успех!!!

Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение

14:42 09.04.2013

Махнах още 1-а унция на ниво 1571 $ от унции, които скъсих на 1579,70 $. Т.е. още 8,70 $ чиста печалба!

Общата ми чиста печалба става 919,10$+8,70 $=927,80 $ и оставам с 41 къси унции (1-а от 1579,70$ и 40 от 1616,20$)

Успех!

Коментар

• Колега,

най-важното е да си на печалба!
                              1000 $ за един са много, за друг са малко, за трети са страшно много, а за четвърти нищо!

НО 90-95 % от спекулантите губят парите си! Т.ч. даже и да си на печалба е доста важно! Плюс за мен е важно, да печеля от спекула в най-лошия случай 15 % годишни, т.е. да е повече от лихвата по банковия депозит, за да си оправдавам моя личен труд.

Първоначално изпратено от Hunter of fools
                              А вземи напиши и тайминга - щото нещо ми се върти,че си кибичиш в тези позиции от има /няма 7-8 месеца
                              И като ти раздели човек "печалбата" на времето - се чудя с какво си плащаш изобщо нета и тока

Коментар

• Браво Shema , пукна го това злато най-накрая с голямата игла
                                Трябва да ме научиш как стават нещата , аз в замяна мога да те светна
                                в EUR/USD , нали сам каза че ти е непонятна двойка
                                Мнението ми води до фалит !

Коментар

Working...
                                X