If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Разбира се, че ти се начислява СУАП, по Златото аз лично при къси позиции получавам положителен СУАП, но той е незначителен.
Иначе при разни брокери е различно, не знам, аз лично имам 4-ри платформи . А сега ще отварям и 5-та до 1 месец, а и после и 6-та. Просо ми се налага за определени пазари (фондови). Някой път ми идват вече прекалено много тия платформи, но няма как имам цел и трябва да я достигна, за да може да си живея нормално живота след 50-те .
Аз лично бих те посъветвал да пообиколиш различните брокери, да им кажеш какви активи търгуваш, да разбереш по тях какви са комисионните и т.н. и да си избереш такъв, който най-много те устройва.
Схема, как държиш отворени позиции по няколко месеца ? Брокера не ти ли прибира комисионни за дългото време ? Къде мога да отворя позиция сега ,а да я затворя декември ?
аз съм по-дългосрочен тредър, т.н. позиционни трейдъри. Аз си изграждам позиция...и когато му дойде момента я затварям. Може да отнеме дни, седмици, месеци .
Т.ч. краткосрочните движения мене не ме бъркат. Ако имаш виждане за 1-2 седмици поне напред ще се радвам ако споделиш.
Схема, как държиш отворени позиции по няколко месеца ? Брокера не ти ли прибира комисионни за дългото време ? Къде мога да отворя позиция сега ,а да я затворя декември ?
За сега движение в рамките на $100 ($1620-$1520) И така докато не пробие в една от посоките. Може да мине и повече от една, две седмици. Понеже съм по-бичи настроен след $1620 следва $1690.
аз съм по-дългосрочен тредър, т.н. позиционни трейдъри. Аз си изграждам позиция...и когато му дойде момента я затварям. Може да отнеме дни, седмици, месеци .
Т.ч. краткосрочните движения мене не ме бъркат. Ако имаш виждане за 1-2 седмици поне напред ще се радвам ако споделиш.
Колега преди 2-е години тренда беше доста неприятен. Разбирам те! И аз определено минах между много пропуски, би трябвало да съм реализирал доста по-големи печалби от последната ми позиция която ми е около 1-а година. 2011-до Януари 2012-а имах доста добра реализирана печалба от късо Злато. Миналата година отвроих тази позиция от около 50 къси и очаквах лятото да пада и късна Есен да пробие надоло под 1550, но и аз доста избързах и пропуснах доста възможности, сега имам 43 унции от тези 50-и които направих в началото на 2012-а и имам само около 930 $ чиста печалба от тах. Надявам се тази година да е по-добра и да изкарам повече. Цял живот има да се усъваршентстваме. Няма ка! Аз все повече достигам до извода, че за да си добър спекулант ти трябват поне 10-15 години опит, от където ПОНЕ последните 10 години са успешни и прогрсиращи (т.е. всяка година възвращаемоста е по-голяма от предишната, като минимум 30 % годишни трябва да правиш.
Виж, и аз държах 70 усреднени къси на 1565 ,но педи 2 години,а цената стигна 1900+ и гризнах дървото-занулих 5 цифрен акаунт!
Не го пожелавам на никого,но моля те внимавай с тези къси при златото-опасни са виждаш,че международната обстановка е напрегната,от където и да се опитат да излязат някакви пари-право при златото ще влязат!!!
Преди беше по-активен,а и блога спря да списваш-защо?
Действителността не се е променила много - за последните месеци имаме изкуствено подтискане на пазара, ежеседмични манипулации, опити за усилено насочване на пари в определени сектори и т.н. и т.н. Не съм променял позициите. Последно добавих един път през януари и един път миналата седмица. Това не може да продължава вечно. Очаквам ластика да изплющи и изстреля копачите чийто акции са приравнени със земята в момента ..
Т.е. ставам пак с 43 къси унции (1- от 1579,70$, 2-е от 1584 $ и 40 къси от 1616,20 $) и реализирана печалба от 927,80$.
Успех!!!
Виж, и аз държах 70 усреднени къси на 1565 ,но педи 2 години,а цената стигна 1900+ и гризнах дървото-занулих 5 цифрен акаунт!
Не го пожелавам на никого,но моля те внимавай с тези къси при златото-опасни са виждаш,че международната обстановка е напрегната,от където и да се опитат да излязат някакви пари-право при златото ще влязат!!!
Успех.
Ако един проблем може да се реши с пари,той не е проблем-той е разход.
най-важното е да си на печалба!
1000 $ за един са много, за друг са малко, за трети са страшно много, а за четвърти нищо!
НО 90-95 % от спекулантите губят парите си! Т.ч. даже и да си на печалба е доста важно! Плюс за мен е важно, да печеля от спекула в най-лошия случай 15 % годишни, т.е. да е повече от лихвата по банковия депозит, за да си оправдавам моя личен труд.
Първоначално изпратено от Hunter of fools
А вземи напиши и тайминга - щото нещо ми се върти,че си кибичиш в тези позиции от има /няма 7-8 месеца
И като ти раздели човек "печалбата" на времето - се чудя с какво си плащаш изобщо нета и тока
Браво Shema , пукна го това злато най-накрая с голямата игла
Трябва да ме научиш как стават нещата , аз в замяна мога да те светна
в EUR/USD , нали сам каза че ти е непонятна двойка
Коментар