IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Основните рискове при продажба на злато са два. Първия да си се набутал със скъпо злато, което да пада. Втория да ти дойдат много народ да ти продат златото когато златото пада.

така и при двата риска, опасността е от големите номинали, особено ако те се били продавали. Което разбира се аз не го вярвам. За да се предпазят от тези рискове, трябва да се подържа спред на най-продаваните монети такъв че да обира цялата волатилност на златото. Т.е. дори и да падне цената да продават на цена все едно че не е паднала, но да купуват на пазарна цена.

Ако обаче спреда намалява с количеството - което всъщност е нормално и в същото време продават големи разфасовки предимно, това ще доведе че те могат да фалират буквално за месец - при тези спредове на големите разфасовки.

така че продават ниските разфасовки, от които дерат по седем кожи на балъците решили че златото е добра инвестиционна възможност.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      E кажи де, кое глупост.
      Аз докато се чудех, как да напиша по-културно мнението си, по-долу са ме изпреварили и са ти обяснили

И все пак... "най-продаваните НЕ са тези под 1/10 унция"
      До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
        Едва ли си даваш сметка какви глупости си написал... да ме прощаваш
        E кажи де, кое глупост.

Коментар

Хаха, и колко монети или кюлчета по унция мислиш че продават. съмнява ме да са кой знае колко много. Бих заложил че най-продаваните са тези под 1/10 унция.

И то само като им гледам ценоразписа. не за друго а защото от там започват убийствените спредове. А те този спред не го правят за да се застраховат. В края на краищата на тях много по-рискови са им големите разфасовки.

Правят го защото това което хората им връщат е в малките разфасовки. Ако има някаква ликвидност тя е в монети и кюлчета под 1/10 и за това се опитват да убият ликвидността там с тези спредове.

Разбира се това което се казва е че злато не се продава - което е просто смешно, защото тогава можеха да държат ниския спред при всичките разфасовки.
          Едва ли си даваш сметка какви глупости си написал... да ме прощаваш
          До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

Хаха, и колко монети или кюлчета по унция мислиш че продават. съмнява ме да са кой знае колко много. Бих заложил че най-продаваните са тези под 1/10 унция.

И то само като им гледам ценоразписа. не за друго а защото от там започват убийствените спредове. А те този спред не го правят за да се застраховат. В края на краищата на тях много по-рискови са им големите разфасовки.

Правят го защото това което хората им връщат е в малките разфасовки. Ако има някаква ликвидност тя е в монети и кюлчета под 1/10 и за това се опитват да убият ликвидността там с тези спредове.

Разбира се това което се казва е че злато не се продава - което е просто смешно, защото тогава можеха да държат ниския спред при всичките разфасовки.
            сега ще излезе номера с изработката на кюлчетата:-))))и опаковката,на мен ми е интересно какво представлява инвестиционното злато-което продават.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gancho_ Разгледай мнение
              Случайно скоро да са те питали от къде може най-евтино да си купиш КРУГЕРАНД,а да си задавал скоро такъв въпрос:-))))))))
              не са ме питали, а ми се виждат много грозни и си държа само един за цвят. Не разбирам какво имаш в предвид?

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                да те светна - производствената цена, опаковането и логистиката на плочка от 1гр и 100гр е почти еднаква. Тези от унция нагоре се броят така да се каже по цени на едро, а малките по 1-2гр се купуват основно за подаръци или така да се каже като бижу. Няма как цените да се еднакви.
                Да бе да, пластмасова кутийка по 30 лева

Коментар

• да те светна - производствената цена, опаковането и логистиката на плочка от 1гр и 100гр е почти еднаква. Тези от унция нагоре се броят така да се каже по цени на едро, а малките по 1-2гр се купуват основно за подаръци или така да се каже като бижу. Няма как цените да се еднакви.

Коментар

• Въпрос

Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                    просто бяха стопирали търговията в петък вечер срещу уикенда с голям марж, за да се презастраховат

Случайно скоро да са те питали от къде може най-евтино да си купиш КРУГЕРАНД,а да си задавал скоро такъв въпрос:-))))))))

Коментар

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
                      ясен си - пазаруваш салам по 1 грам, взимаш заплата по 1 стотинка..............затова си мислиш, че хората които влагат парите си в злато тичкат всеки месец да си купят 1 грам
                      Стандартната мярка приета за измерване и търгуване за злато е 1 унция, грам и тон са производни.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata Разгледай мнение
                        Значи какво забелязах тук в темата ... не мога да спра да се смея!!!

Няма никой който да е губещ! Т.е. едните бяхме скъсяващи или някои скъсяват сега, а другите всичките са с физическо Злато и спада не ги интересува! Абсолютно всички, които имат Злато се "оказва", че са с физическо и въобще не ги бърка спада , никой от тези които имат Злато не се оказва, че е с хартиено.
                        Наистина ми е много смешно! Т.е. всички печелят и няма никой губещ!

Браво Българи! Най-умната нация сме на този свят!

Правете си извод!

Що, когато се качваше златото и ти изгърмяха късите, занулиха ти няколко пъти демото, ти къде беше, та не се появяваше с месеци в темата, а ся четеш лекции как си изкарал 1000$? Питахме се всеки ден "къде е Схемата", ама Схемата - нъц
                        Няма начин да загубим от физическо злато, докато поради някаква извънредна причина не се наложи да го продадем спешно докато цената е ниска. Но едва ли някой влага всичко, което има като активи само и единствено в злато, затова в такива моменти то ще бъде продадено последно ако се наложи. Да му мислят наистина тези с хартиеното.

Коментар

• Значи какво забелязах тук в темата ... не мога да спра да се смея!!!

Няма никой който да е губещ! Т.е. едните бяхме скъсяващи или някои скъсяват сега, а другите всичките са с физическо Злато и спада не ги интересува! Абсолютно всички, които имат Злато се "оказва", че са с физическо и въобще не ги бърка спада , никой от тези които имат Злато не се оказва, че е с хартиено.
                          Наистина ми е много смешно! Т.е. всички печелят и няма никой губещ!

Браво Българи! Най-умната нация сме на този свят!

Правете си извод!

Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

90 на 66 сега - вдигат спреда вече е 36,36% съвсем не може да се отърве от това злато човек скоро сигурно и до 50% ще го докарат, ако падне още.

Ама иначе запазва стайност. Май я запазва само като го купувате. като го продавате и вече я няма стойността.
                            ясен си - пазаруваш салам по 1 грам, взимаш заплата по 1 стотинка..............затова си мислиш, че хората които влагат парите си в злато тичкат всеки месец да си купят 1 грам
                            Стандартната мярка приета за измерване и търгуване за злато е 1 унция, грам и тон са производни.

Коментар

• Първоначално изпратено от javor Разгледай мнение
                              Видиото е от 16.04.2013 и за мен показва достатачно.
                              Ако си го гледал внимателно и си отворил една графика на златото за последните 5 или повече години ще разбереш,че няма основание да се премести стопа.Тоест,тренда не е прекъснат до момента.
                              Не твърдя нищо, просто видях един локален максимум, но не и последващите почти 2 годишни спадове. Затова си помислих, че анализът е стар. Може и да си прав.

Коментар

Ей и проценти да смятате не можете. 91/68-1= 33.82%

Естествено че смятам на един грам, парите са пари във всякаква деноминация не само в банкноти по 20 000
                                90 на 66 сега - вдигат спреда вече е 36,36% съвсем не може да се отърве от това злато човек скоро сигурно и до 50% ще го докарат, ако падне още.

Ама иначе запазва стайност. Май я запазва само като го купувате. като го продавате и вече я няма стойността.

Коментар

Working...
                                X