IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от sel4o Разгледай мнение
    да те светна - производствената цена, опаковането и логистиката на плочка от 1гр и 100гр е почти еднаква. Тези от унция нагоре се броят така да се каже по цени на едро, а малките по 1-2гр се купуват основно за подаръци или така да се каже като бижу. Няма как цените да се еднакви.
    Нали уж златото било истинските пари?!? Пък имало цени на дребно и на едро?!?!

Все едно 100 банкноти от по 1 долар да струват повече от 100 доларова банкнота.

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
      Нещо те тресе шизофренията..ама и други ти го казаха - никога не сме си говорили..
      И лоша памет отгоре на всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Хахаха. Ако беше чул какво ти говорих преди няколко месеца сега щеше да бъдеш бая по-богат. Или по-скоро по-малко беден. Но и тогава само баничките ти бяха влезли в главата.
        Нещо те тресе шизофренията..ама и други ти го казаха - никога не сме си говорили..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
          Какво да види..той единствения кантар който гледа е този като му теглят баничката ..
          Хахаха. Ако беше чул какво ти говорих преди няколко месеца сега щеше да бъдеш бая по-богат. Или по-скоро по-малко беден. Но и тогава само баничките ти бяха влезли в главата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Hunter of fools
            ГолЕм специалист си
            И да те питам - няма да ми отговориш.. причината е, че хал хабер си нямаш!
            Поработи върху собствените си знания - за теб си!
            И понаучи какво е:
            номинал
            монета
            разфасовка
            спред
            процент надценка

Между другото - инфо от преди няколко часа - тавекс не продават злато!
            Имат, но на място като отидеш и питаш/искаш дадена монетка - примерно - отговора им е НЯЯЯЯЯЯЯМААААААААА МЕ!

айде лека от мен - утре пак
            ти какво очакваш да ти кажат. Аз отдолу ти бях написал - на тях риска им идва от това което подават най-много. За това и ще избягват да продават много бройки от която и да било монета.

Другото - ако усещат че идва спад в цената ще си съкратят инвентара. Защото той ще им носи само загуби. Другия риск който ти писах.

Абе ти сигурен ли си че ника ти не е представяне на някакво странно пътуване към себе си.

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
              ravnovesie обърни внимание и на другите грамажи, то е ясно че малките кюлчета ще имат голяма разлика купува/продава.

Аз си водя като се сетя по някоя записка как вървят цените. Ако ти се занимава - последните редове са 20грамовите кюлчета (спрях да следя 10грамовите).

Надценката се върти около 6% тука от вчера вече се *баха малко и стана 7.5%.

Какво да види..той единствения кантар който гледа е този като му теглят баничката ..
              I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• ravnovesie обърни внимание и на другите грамажи, то е ясно че малките кюлчета ще имат голяма разлика купува/продава.

Аз си водя като се сетя по някоя записка как вървят цените. Ако ти се занимава - последните редове са 20грамовите кюлчета (спрях да следя 10грамовите).

Надценката се върти около 6% тука от вчера вече се *баха малко и стана 7.5%.
                Факт е, че като цяло вдигнаха разликата купува-продава. Сега при 50г. е 6.5%. Не помня точно колко беше преди няколко месеца, но беше поне процент по-малка.

Last edited by Moesia; 18.04.2013, 00:43.

Коментар

дааам, почувствах как се видиотявам.........и отивам да си лягам
                  имам си добра рецепта за здрав сън - докато заспя си броя жълтичките, към 800-та обикновено отнасям плувката
                  Ми средната цена за последните 4 години е 1434 долара. С 5% отгоре да е купувано и става 1505 долара - в момента златото е 1373. Така ако човек е купувал еднакво количество всяка седмица последните 4 години. Т.е. най-грубо откакто златото мина 1000 долара вече е на загуба 8%. И то ако е купувал от унция нагоре. Ако е купувал обаче тези разфасовки с по 25% марж и вече е на минус 23%

-23% не изглежда никак успешна инвестиция за нещо което не носи и няма шанс да носи никакви доходи. дори да е купувал по унция на седмица и едостатъчно да падне до 1200 и вече ще е минал 20% загуба.

Ами да - изглежда ужасяваща инвестиция, особен ослед като последния път когато е паднала токлова се е сринало с 75%. и са му трябвали 20 години за да стигне номинално цените от предишния връх. Изчистено през инфлацията така и не ги достигна - дори и на 1980 или там колкото му бе върха.

Коментар

• Първоначално изпратено от Gold Zombie Разгледай мнение
                    ти прочети 8 866-тото мнение
                    дааам, почувствах как се видиотявам.........и отивам да си лягам
                    имам си добра рецепта за здрав сън - докато заспя си броя жълтичките, към 800-та обикновено отнасям плувката
                    Last edited by sel4o; 18.04.2013, 00:05.

Коментар

и тук грешиш - хората са си изградили система за физическа и борсова търговия и едновременно купуват и продават количествата на борсата не знам с фючърси или как точно и обратното.........не е толкова трудно да се организира.
                      Бая трудно си е. Хеджирането не е толкова лесна работа и силно ме съмнява да го правят, защото докато златото върви нагоре или настрани хеджа си е чиста загуба.

Коментар

нека пак аз да ти отговоря:
                        глупост е да имаш 8,865 мнения в инвеститорски форум, а да нямаш елементарни познания за търговия. Да прощаваш и мен за кофтито изказване, ама ме напъна изотвътре и не се стърпях.
                        ти прочети 8 866-тото мнение
                        До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

глупост е да имаш 8,865 мнения в инвеститорски форум, а да нямаш елементарни познания за търговия. Да прощаваш и мен за кофтито изказване, ама ме напъна изотвътре и не се стърпях.
                          Е аз какво казвам. Че търговците обират по седем кожи на балъците. не казвам че Тавекс прави лошо като продава така. Просто тези които купуват злато с цел инвестиция са идиоти.

Коментар

Основните рискове при продажба на злато са два. Първия да си се набутал със скъпо злато, което да пада. Втория да ти дойдат много народ да ти продат златото когато златото пада.

така и при двата риска, опасността е от големите номинали, особено ако те се били продавали. Което разбира се аз не го вярвам. За да се предпазят от тези рискове, трябва да се подържа спред на най-продаваните монети такъв че да обира цялата волатилност на златото. Т.е. дори и да падне цената да продават на цена все едно че не е паднала, но да купуват на пазарна цена.

Ако обаче спреда намалява с количеството - което всъщност е нормално и в същото време продават големи разфасовки предимно, това ще доведе че те могат да фалират буквално за месец - при тези спредове на големите разфасовки.

така че продават ниските разфасовки, от които дерат по седем кожи на балъците решили че златото е добра инвестиционна възможност.
                            и тук грешиш - хората са си изградили система за физическа и борсова търговия и едновременно купуват и продават количествата на борсата не знам с фючърси или как точно и обратното.........не е толкова трудно да се организира.

Коментар

• Истината е че любителите на мъртвите пари /злато/ получиха много звучен шамар тези дни. Този черен петък ще го помнят докато са живи. Колкото повече се хвалиха разни самозвани смешковци, че са набутали огромен ресурс в злато, толкова по-студена водица са пийнали. Дори и И.Ч. който е платил 25лв. данъци през живота си.

Коментар

E кажи де, кое глупост.

Коментар

Working...
                                X