If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Харесвам златото на този етап. Ако постигна 30% в малката и 3% в голямата ми кошница, ще е радост за мен, стига да има последващ растеж, не спихване като сега....
Аз си мисля да си хеджирам със ZSL новооткритите позиции в минъори на злато и сребро докато ги усреднявам по пътя надолу.
Струва ми се че поне 15-16$ ще ги удари другата година.
Предния път направих добър профит от 23.5 до 21$
Сега го чакам да подскочи пак до 21$ и го мятам отново
Добра волатилност има
Да, държа си го още. Мисля да го държа поне докато не обявяват началото на намаляването на паричните стимули.
А и ми служи като частичен хедж на акциите - така че всъщност с тази позиция ми пада риска на портфейла.
Нямам нищо против прогнозите, включително и твоите. Да съм почнал някога аз разговор за нечия прогноза. Някога да съм казал - каква е тази тъпа прогноза.
Не, казвам си моята прогноза и изведнъж всички постоянно губещи фенове на златото скачат. Което аз лично го намирам за доста нелепо - при положение че вече две години се дънят постоянно.
Ти шорт ли си още на среброто ?
Аз си мисля да си хеджирам със ZSL новооткритите позиции в минъори на злато и сребро докато ги усреднявам по пътя надолу.
Струва ми се че поне 15-16$ ще ги удари другата година.
Предния път направих добър профит от 23.5 до 21$
Сега го чакам да подскочи пак до 21$ и го мятам отново
Добра волатилност има
В моите обосновани анализи не се говори само за растеж, а и за средносрочни нива на спада, тоест време в което не е разумно да купуваш, а ако си по-рисков профил е подходящо и за скъсяване. Говоря за конкретни евентуални нива на спад дъно, както и времеви хоризонти. За разлика от тебе се аргументирам, а не повтарям като дървен папагал. Хванах доста добре възходящото движение при среброто, купувайки около дъно и продавайки около годишната най-висока точка итн. За съжаление точно заради хора, като тебе съм престанал да правя прогнози и така е наистина по-добре.
Нямам нищо против прогнозите, включително и твоите. Да съм почнал някога аз разговор за нечия прогноза. Някога да съм казал - каква е тази тъпа прогноза.
Не, казвам си моята прогноза и изведнъж всички постоянно губещи фенове на златото скачат. Което аз лично го намирам за доста нелепо - при положение че вече две години се дънят постоянно.
На половина от пика от 1911си е едно къде 950 талера за тройунция.
Бе то хубаво на "половината от пика си от 1911" - само че от 100 години насам,доларите не са тва което бяха .Тия неща хартиеното злато не ги отчита (както и всички останали книжни пари).
The graph above shows that if a shopper were magically transported from the year 1900 to 2012, the $100 bill that he had in his wallet in 1900 would now be worth only $3.48! That is, $100 in 2012 would have the purchasing power that $3.48 had in 1900; $10,000 would be worth only $348 today. That's a 96.4% decrease in buying power. Our shopper would consider current dollars virtually worthless...................
Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!
В моите обосновани анализи не се говори само за растеж, а и за средносрочни нива на спада, тоест време в което не е разумно да купуваш, а ако си по-рисков профил е подходящо и за скъсяване. Говоря за конкретни евентуални нива на спад дъно, както и времеви хоризонти. За разлика от тебе се аргументирам, а не повтарям като дървен папагал. Хванах доста добре възходящото движение при среброто, купувайки около дъно и продавайки около годишната най-висока точка итн. За съжаление точно заради хора, като тебе съм престанал да правя прогнози и така е наистина по-добре.
ОК, дай един обоснован анализ за средносрочните и дългосрочните дъна и върхове.
Независимо дали ще се окажат верни - поне ще покажат различна гледна точка.
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Проверката на обратната версия също е много лесна - до сега грешите И да направиш обоснован анализ за покачване той отново ще е грешен. Направо ви се чудя как не се уморихте да губите пари, ама то може би луд умора няма.
Коментар