IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ivancholak
    абе Хампарумям взе да излиза през вечер на телевизора да обеснява че кризата е минала, нали се сещата туй ко значи.....

Тц,,,какво значи?

Коментар

• Първоначално изпратено от tonibg Разгледай мнение
      Нормално е да замре, все пак заглавието е " Златото - Балон или не ? "

То / златото/ нито се качва, нито спада стремглаво
      Дали не хвана баира надоле
      За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Vladi666 Разгледай мнение
        Нещо замря темата
        Нормално е да замре, все пак заглавието е " Златото - Балон или не ? "

То / златото/ нито се качва, нито спада стремглаво

Коментар

• Нещо замря темата

Коментар

• Харесвам златото на този етап. Ако постигна 30% в малката и 3% в голямата ми кошница, ще е радост за мен, стига да има последващ растеж, не спихване като сега....

Коментар

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
              Ти шорт ли си още на среброто ?

Аз си мисля да си хеджирам със ZSL новооткритите позиции в минъори на злато и сребро докато ги усреднявам по пътя надолу.
              Струва ми се че поне 15-16$ ще ги удари другата година.
              Предния път направих добър профит от 23.5 до 21$
              Сега го чакам да подскочи пак до 21$ и го мятам отново
              Добра волатилност има
              Да, държа си го още. Мисля да го държа поне докато не обявяват началото на намаляването на паричните стимули.

А и ми служи като частичен хедж на акциите - така че всъщност с тази позиция ми пада риска на портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Нямам нищо против прогнозите, включително и твоите. Да съм почнал някога аз разговор за нечия прогноза. Някога да съм казал - каква е тази тъпа прогноза.

Не, казвам си моята прогноза и изведнъж всички постоянно губещи фенове на златото скачат. Което аз лично го намирам за доста нелепо - при положение че вече две години се дънят постоянно.
                Ти шорт ли си още на среброто ?

Аз си мисля да си хеджирам със ZSL новооткритите позиции в минъори на злато и сребро докато ги усреднявам по пътя надолу.
                Струва ми се че поне 15-16$ ще ги удари другата година.
                Предния път направих добър профит от 23.5 до 21$
                Сега го чакам да подскочи пак до 21$ и го мятам отново
                Добра волатилност има

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                  В моите обосновани анализи не се говори само за растеж, а и за средносрочни нива на спада, тоест време в което не е разумно да купуваш, а ако си по-рисков профил е подходящо и за скъсяване. Говоря за конкретни евентуални нива на спад дъно, както и времеви хоризонти. За разлика от тебе се аргументирам, а не повтарям като дървен папагал. Хванах доста добре възходящото движение при среброто, купувайки около дъно и продавайки около годишната най-висока точка итн. За съжаление точно заради хора, като тебе съм престанал да правя прогнози и така е наистина по-добре.
                  Нямам нищо против прогнозите, включително и твоите. Да съм почнал някога аз разговор за нечия прогноза. Някога да съм казал - каква е тази тъпа прогноза.

Не, казвам си моята прогноза и изведнъж всички постоянно губещи фенове на златото скачат. Което аз лично го намирам за доста нелепо - при положение че вече две години се дънят постоянно.

Коментар

• Под 800....Еееххххх мечтателиии....време е да си пийнете хапченцата и да се събудите

Коментар

• Първоначално изпратено от GoldBear Разгледай мнение
                      право в десетката
                      Като си прав - прав си !!!
                      Баба ме научи на много неща.
                      tnm

Коментар

До края на март златото има сериозна вероятност да е под 800. На края на 2014 под 500
                        право в десетката

Коментар

• http://news.goldseek.com/GoldSeek/1386518400.php

Коментар

• Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                            На половина от пика от 1911си е едно къде 950 талера за тройунция.
                            Бе то хубаво на "половината от пика си от 1911" - само че от 100 години насам,доларите не са тва което бяха .Тия неща хартиеното злато не ги отчита (както и всички останали книжни пари).

The graph above shows that if a shopper were magically transported from the year 1900 to 2012, the $100 bill that he had in his wallet in 1900 would now be worth only $3.48! That is, $100 in 2012 would have the purchasing power that $3.48 had in 1900; $10,000 would be worth only $348 today. That's a 96.4% decrease in buying power. Our shopper would consider current dollars virtually worthless...................
                            Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от i1939 Разгледай мнение
                              В моите обосновани анализи не се говори само за растеж, а и за средносрочни нива на спада, тоест време в което не е разумно да купуваш, а ако си по-рисков профил е подходящо и за скъсяване. Говоря за конкретни евентуални нива на спад дъно, както и времеви хоризонти. За разлика от тебе се аргументирам, а не повтарям като дървен папагал. Хванах доста добре възходящото движение при среброто, купувайки около дъно и продавайки около годишната най-висока точка итн. За съжаление точно заради хора, като тебе съм престанал да правя прогнози и така е наистина по-добре.
                              ОК, дай един обоснован анализ за средносрочните и дългосрочните дъна и върхове.
                              Независимо дали ще се окажат верни - поне ще покажат различна гледна точка.
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

Проверката е елементарна - до сега съм бил прав.

Проверката на обратната версия също е много лесна - до сега грешите И да направиш обоснован анализ за покачване той отново ще е грешен. Направо ви се чудя как не се уморихте да губите пари, ама то може би луд умора няма.

Коментар

Working...
                                X