IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение
    Очаквам да се позапениш от кеф още малко за да открия як шорт на злото.
    Бях се "позаменил" от кеф още на 1250. Скъси ли го още там?
    Или ще чакаме да върне 10 долара за да чуем от теб как си го шортнал яко на върха?
    Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Среброто ще поскъпва с по-бърз темп от златото. Но да направя уговорка ако някой случайно е забравил... Купувайте само ФИЗИЧЕСКО инвестиционно злато и сребро. Това, което виждате като котировки на търговските платформи е хартиено злато и сребро, а при криза цената на това хартиено злато и сребро ще стане нула. Защото това е само едно обещание. Когато едно обещание няма как да бъде спазено то цената му е нула.
      Грешка, стига подвежда хората, още от 1800 $ го правиш, физическо преди хилката да се купува си е набутвация.
      Движенията нагоре много по добре могат да се отплатят с минъори, особено младички

Коментар

Няма грешка. Златото вече тръгна. След 2-3 месеца ще тръгне и нефта... Но иначе си прав, че вървят ръка за ръка. Научил си урока от лекцията, която съм ти преподал за връзката между злато и нефт от 100 години насам... Да видим дали си научил и другите уроци, които съм преподавал в това форумче?
        Tебе те следя само щото си много добър контрарен индикатор да върши човек обратното.
        Очаквам да се позапениш от кеф още малко за да открия як шорт на злото.

Инак и аз имам от него, ала само като част от перманентното ПФ де инициирах преди месец VTI/TLT/GLD да намеря приложение за част от немалката си кеш позиция.

Коментар

• Първоначално изпратено от Markoni Разгледай мнение
          А за среброто имаш ли прогноза?
          Среброто ще поскъпва с по-бърз темп от златото. Но да направя уговорка ако някой случайно е забравил... Купувайте само ФИЗИЧЕСКО инвестиционно злато и сребро. Това, което виждате като котировки на търговските платформи е хартиено злато и сребро, а при криза цената на това хартиено злато и сребро ще стане нула. Защото това е само едно обещание. Когато едно обещание няма как да бъде спазено то цената му е нула.
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• П.П. Долара не му пречи да е скъп още дълго време[/QUOTE]

Tochno tova ni pravi nas, investitorite v zlato oshte po-bogati.

p.s. sorka no nqmam BG na tova pc

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
              Когато Щатите обявиха програмата си за "количествени улеснения" златото стигна до непознати висоти в рамките на 2-3 години. Дали не сме в началото на още едно подобно движение? Като се замисля не искам да си държа свръхликвидните активи нито в евро, нито в долари, нито в паунди, камо ли в йени. Швейцарецо вече ми е много скъп. Какво остава когато отхвърляме всяка алтернативна форма на пари? Имаме и поводи за няколко корекции, например когато ФЕД увеличи лихвата.. Въобще прекрасни предпоставки за нов възходящ тренд.

П.С. Купихте ли си вече физическо инвестиционно злато?
              Пропуск голям - гръцкият пациент (в неделя почва сагата).Той така може да разклати Баба Европа, че Лемън Брадърс ще е като настинка.

Днешното движение е за стимулите на Драги (естествено някои вече ги знаят)

П.П. Долара не му пречи да е скъп още дълго време

Коментар

• Златцето е небалон.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Златото не е комодити за да ни вълнува "реалната добивна цена".
                  Иначе йезуитският отговор на въпроса е, че реалната цена във всеки един момент е точно пазарната, това е цената на която страните са склонни да направят покупко-продажбата в дадения момент... в един идеализиран свят съ свободен пазар, разбира се ние не живеем в такъв
                  До новите собственици на INVESTOR.BG - не притежавам никакво злато, сребро, депозити и акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
                    А колко е реалната стойност на петрола?
                    Няма реални и измислени стойности има само единствено пазар, който определя цената и фактори въз основа на които може да се направи анализ по който да се направи съответната инвестиция с предполагаеми ценови нива. 1999 г. златото е на пазарна цена под миннодобивната, 2011 г. е в пъти над добивната.
                    Абсолютно вярно. Да не говорим, че 'добивната цена' варира с големи разлики между отделните компании и дори различните мини на една и съща компания. В този смисъл трудно можем да говорим дори за 'добивна цена'.

Коментар

• Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнение
                      Колеги, според вас колко е принципната реалната стойност на златото в $. Не говоря за този момент, а принципно.
                      Ще ми бъде интересно да прочета мнението Ви.
                      А колко е реалната стойност на петрола?
                      Няма реални и измислени стойности има само единствено пазар, който определя цената и фактори въз основа на които може да се направи анализ по който да се направи съответната инвестиция с предполагаеми ценови нива. 1999 г. златото е на пазарна цена под миннодобивната, 2011 г. е в пъти над добивната.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                        100% става въпрос за некаква схема. Вероятно дойчовците са се съгласили да вземат волфрам пък разправят че е злато за да не изглеждат като идиоти. По друг начин не мога да си го обясня. Все пак 700т са почти 30млрд долара, това е сума непосилна за държавица като САШ, която има мизерен БВП от 17 трилиона
                        Тва, че имат талкова дълг не значи, че им е толкова голяма икономиката. Те да останат без грам ланец в склада и стой и гледай, как от 17 трлн. се дели на 5 и ше им видиме икономиката ....

Коментар

Няма грешка. Златото вече тръгна. След 2-3 месеца ще тръгне и нефта... Но иначе си прав, че вървят ръка за ръка. Научил си урока от лекцията, която съм ти преподал за връзката между злато и нефт от 100 години насам... Да видим дали си научил и другите уроци, които съм преподавал в това форумче?
                          А за среброто имаш ли прогноза?

Коментар

Грешка.

Коментар

Грешка.
                              Зависи колко е голямо шупето главно.

А иначе 14-15 барела нефт, +/- 20%
                              Сега са 27 и нещо ..
                              Аз казах колко е според мен реалната цена...

Коментар

• Шугави се нещо

Коментар

Working...
                                X