IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
    УНСС-то не случайно е направено в другия край на парка на 15 минути от ТУ щото студентите на Ту ще го завършват през голямото междучасие.
    Майтапа настрана, познавам мои колеги , които не го завършиха в междучасието, но всяка година се явяваха на приемен изпит, изкарваха 6-ци , записваха се и цял семестър стипендийка. , на другата година пак - кандидатстване, 6 месеца стипендийка. По този начин заобикаляха Утре Носете Съответната Сума при изпитите, пък и нали сесията съвпада с МЕИ-то, а там нЕма лабаво. Пък и който се интересува от инженерство не се вълнува от учене как да живее за сметка на другите. Просто не му е необходимо да го прави. Интересува го икономиката единствено доколкото засяга изпълнението и успешния край на инженерния проект. Инженерите са реалисти и затова за тях - давам 5лв, получавам 50 000 не е лесно смилаемо. Някак си в природата тези неща не се слуват. Тези 'магии'. Може би затова се мотаем в тези теми за злато и подобни утвърдени основни неща.

А на Iv_max, който чистосърдечно призна, че товари индженерчетата с неразумен марж му пожелавам , когато поредният инженер го изостави да му препоръча на изпроводяк някой полуграмотен селчо както направи един познат.Когато се държиш като идиот и не си цениш кадрите накрая го хапваш стабилно - сега се чуди как да се отърве от селчото. Ама няма вече - и комисия за защита от дискриминация и трудова инспекция и какво ли не - няма отърване. Фирмата отива към закриване. Заради една глупост и вярата, че си по-хитър. Така че - недейте да ядосвате инженерите/тези от вас, които са работодатели, а не блуждаещи студентчета от УНСС незнаещи къде се намират/

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
      ...фирма. Не защото не искаш а защото не можеш. Тук, там....хубаво оправдание за пред себе си си си намерил че без теб никой не може. От малкото което виждам че пишеш мога само да кажа че нямаш много реална представа за нещата . Дано да бъркам и това което пишеш да е изблик на странични емоции. . С този начин на мислене можеш да живуркаш...надали ще можеш да живееш. Но това разбира се е твой избор...

Не само че плащам и уважам хората с интелект а много повече никога не бих искал да се разделя с някой който притежава такива качества. Само че преценката кой има интелект и кой си мисли че има е моя защото и отговорността и парите са мои.
      Не коментирай неща които не разбираш и не знаеш.Без мен е ясно че може но без инженери не може щото отиваме в каменната ера.Бедна ти е фантазията да разбереш каква представа имам и не става дума за емоции.Не разговаряш с хлапак на 23 г който в момента е на стаж.Мен с такива приказки не можеш да ме впечатлиш.Това дето си написал че плащаш и уважаваш хората с интелект предполагам че е или виц някаква шега.И не такива като теб преценяват кой какъв интелект има.Такива като теб нямат капзцитета за това.От мен да знаеш че от най калпавия инженер става счетоводител и икономист но от най великия икономист не става инженер.УНСС-то не случайно е направено в другия край на парка на 15 минути от ТУ щото студентите на Ту ще го завършват през голямото междучасие.Не случаино са му лепнали спортното училище на гърба интелекта е еднакъв.И понеже тука има младежи които четат глупостите ти ще им напиша че българския частник фирмаджия може
      1.Да крие данъци и осигуровки
      2.Да не връща кредити и да обявява фалит със задна дата
      3.Да завлича клиентите с неплатени доставки и услуги
      4.Да не плаща на работниците си
      5.Да не плаща извънреден и празничен труд
      6.Да укрива осигуровки
      7.Да не издава касови бележки
      8.Да не спазва работното време
      9.Да не осигурява безопастни условия на труд
      10.Да не осигурява на работно облекло
      11.Да крещи на работниците си
      12.Да си мисли че в неговата фирма той е най умен
      13.Да си купува жипки за него и жалките му курви чалгаджийки
      14.Да реве че държавата му е крива и работниците му мързеливи и некадърни
      15.Да краде държавни фирми и да ги реже за скраб.
      16.Да краде ток и вода
      Българския честен частник и национално отговорен капиталист може само да краде и върти далавери с общински държавни и европейски пари.Затова на народа му се повръща от частниците и като чуе за приватизация иска да коли и беси.За какви ми се представяте по форумите няма значение.Аз работа си имам и съм доволен от заплатата си и от условията на труд.Всичко е коректно и от мен и от работодателя.Не лъжете младежите.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i4ko Pari4ko Разгледай мнение
        ТУШЕ !!
        Поздрави от инженерите -работодатели
        Така си е : преценката кой има интелект и кой си мисли ,че има интелект е работа само и единствено на работодателя ! Макар и левичар по убеждения ,не мога да не се съглася с тази брутална капиталистическа действителност !

Просто философите с големите претенции /два езика + ИНЖЕНЕР / имат три пътя :

-намира си заплащане спрямо интелекта в бг
        -отива на запад при човеко -любивите капиталисти и се цани за интелект /успех Мърморко / ,моята дъщеря се цани да прави докторатура в Оксфорд и всеки месец стиснатите горди албионци и превеждат по 4000 лв стипендия /в паундове /
        -не ти отърват горните два варианта : тогава просто си налягаш трътката ,скриваш си фалшивата диплома за инженер ,и започваш да внимаваш какво пишеш във форума !
        Мен ма боли самолетоносача за преценката на българския частник работодател.Който си има фирма да си търси баламурници да му работят за без пари.Аз не работя безплатно.

Коментар

...фирма. Не защото не искаш а защото не можеш. Тук, там....хубаво оправдание за пред себе си си си намерил че без теб никой не може. От малкото което виждам че пишеш мога само да кажа че нямаш много реална представа за нещата . Дано да бъркам и това което пишеш да е изблик на странични емоции. . С този начин на мислене можеш да живуркаш...надали ще можеш да живееш. Но това разбира се е твой избор...

Не само че плащам и уважам хората с интелект а много повече никога не бих искал да се разделя с някой който притежава такива качества. Само че преценката кой има интелект и кой си мисли че има е моя защото и отговорността и парите са мои.
          ТУШЕ !!
          Поздрави от инженерите -работодатели
          Така си е : преценката кой има интелект и кой си мисли ,че има интелект е работа само и единствено на работодателя ! Макар и левичар по убеждения ,не мога да не се съглася с тази брутална капиталистическа действителност !

Просто философите с големите претенции /два езика + ИНЖЕНЕР / имат три пътя :

-намира си заплащане спрямо интелекта в бг
          -отива на запад при човеко -любивите капиталисти и се цани за интелект /успех Мърморко / ,моята дъщеря се цани да прави докторатура в Оксфорд и всеки месец стиснатите горди албионци и превеждат по 4000 лв стипендия /в паундове /
          -не ти отърват горните два варианта : тогава просто си налягаш трътката ,скриваш си фалшивата диплома за инженер ,и започваш да внимаваш какво пишеш във форума !

Коментар

Нов си, ма май добре се ориентираш в профила на бат ти Пешо....инджинеря

Коментар

• Няма и да имаш...

Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
              Виж сега приятел аз финансови отчети не чета.И не ме интересуват.Без инженери няма производство няма потребление няма финанси.Мен ма боли фара че някой си имал фирма и искал да купува яхти самолети и да поддържа любовници тип пайнерки и тем подобни.Кат си има фирма да си работи или да си намери балами да му работят за без пари.Аз фирма нямам днес съм тук утре ме няма.Мога да паса овце да ора сея жъна прехраната ще си изкарам.Докато не се научите да плащате и да уважавате хората с интелект ще берете големи ядове.А в Сименс не плащат по 1000 лева на инженерите.

Коментар

...ама хайде. Вижда ти се много 15 хиляди срещу 3 хиляди заплата ли приятелю?
                Това много под минимума в световен мащаб. След като си тук, имаш може би някакви инвестиционни наклонности освен че си инжинер, може би не е зле да попрочетеш финансовите отчети на някой компании от които се интересуваш и да сметнеш...можеш нали си инжинер...колко е съотношението на изплатените възнаграждения на служителите спрямо реализираната печалба на компанията.
                Аз затова и не сиках да отварям тези тема че ми е много дълга и много депресерища...но ти пожелавам да отидеш да кажем на работа в Сименс и да им кажеш аз ако ви печеля 100 хиляди евро искам 50 за мен.

Дали с мен няма да се занимавате няма значение защото е по важното че аз няма да се занимавам с 'вас" . А като няма кой да се занимава с вас се надявам да решите вие да се занимавате със себе си и да реализирате свой бизнес проект в който ще делите 50:50 печалбата със служителите си.
                Виж сега приятел аз финансови отчети не чета.И не ме интересуват.Без инженери няма производство няма потребление няма финанси.Мен ма боли фара че някой си имал фирма и искал да купува яхти самолети и да поддържа любовници тип пайнерки и тем подобни.Кат си има фирма да си работи или да си намери балами да му работят за без пари.Аз фирма нямам днес съм тук утре ме няма.Мога да паса овце да ора сея жъна прехраната ще си изкарам.Докато не се научите да плащате и да уважавате хората с интелект ще берете големи ядове.А в Сименс не плащат по 1000 лева на инженерите.

Коментар

...че може би наистина имаш някаква интересна теза да защитиш но уви изгубил съм си времето.
                  А реферат да напиша и да защитя не искаш ли? Ти май наистина си свикнал да ти се дава наготово, а?... хаха
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                    В такива времена рутинираните в капитала гледат как да си запазят капитала, а не как да спечелят още капитал!
                    ГРЕШКА -в такива времена ,рутинираните в капитала следват барон Родшилд ,знаете какво е казал :

"най добре се пазарува ,когато по улиците се лее кръв "

В търговията със злато се проля и се пролива много кръв .Бях ти казал Форекс за деня "Х " . Моят ден се вижда ,че скоро ще настъпи .Стане ли той , въобще няма да ми пука ,че може още кръв да се пусне на златните бици. Важното е ,че стратегията за дълго злато е абсолютно вярна ,на фона на огромната печатница,
                    а дали тактиката на рутинираните ,които не си стискат париците ,ще излезе с 5% ,горница или долница -все тая .Който каже че може да лови падащи ножове е просто ...лъжец ,или пък си фантазира със задна дата !

Коментар

• Помислих си за момент....

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                      99% от населението на света, което няма достъп до печатарките за пари. Богатството в света не е било толкова неравномерно разпределено както в момента. По официални данни 1% от населението на света притежава богатство колкото останалите 99% взети заедно. В САЩ това е още по-драстично. Там 0,1% притежава богатство колкото останалите 99,9% взети заедно. Лошото е, че тази неравномерност се задълбочава. Новонапечатаните пари през последните 6 години в света отидоха в най-богатите. Тече процес на брутално изсмукване на богатство от средната класа дори и в тъй наречените развити страни в света.
                      ...че може би наистина имаш някаква интересна теза да защитиш но уви изгубил съм си времето.

Коментар

• На някой хора ....

Тази финансова система не може повече да кара така.Аз и давам до 10-12г и е у киреча.Американския долар е у киреча.Зелена тоалетна артия.Клоаката Сашшшшшшшш е у киреча
                        ...да не казвам кои се обеснява или веднъж или никога.

Всичко "у киреча" ти с 60 хиляди заплата и ще цъфнем и вържем. ))

Коментар

.......
                          Сега ако зпочнем и за БОГ да говорим.....))
                          Що бе мирянино, говорете Аз съм свикнал. Една сал клета вяра в Мен Ви остана.

Коментар

• Не знам дали да коментирам...

Та значи да ти направи 15000 за да му дадеш 3000.Браво.Точно това мислене и действие изгони доста българи.Сега запомни от мен.До няколко години ще търсите работници но кандидатите ще са само мангали.Ще давате по 5000 лева и пак никой няма да се занимава с вас.На мен един такъв смешник ми предлагаше 1000 лева да му работя в ТЕЦ-а......Изсмях му се в очите и му казах 6000 лева минимум служебна кола и телефон ако искаш идвам иначе чао.Значи инженер с бая опит с два езика да му даваш 1000лева заплата.Може ама на циганин овчар.
                            ...ама хайде. Вижда ти се много 15 хиляди срещу 3 хиляди заплата ли приятелю?
                            Това много под минимума в световен мащаб. След като си тук, имаш може би някакви инвестиционни наклонности освен че си инжинер, може би не е зле да попрочетеш финансовите отчети на някой компании от които се интересуваш и да сметнеш...можеш нали си инжинер...колко е съотношението на изплатените възнаграждения на служителите спрямо реализираната печалба на компанията.
                            Аз затова и не сиках да отварям тези тема че ми е много дълга и много депресерища...но ти пожелавам да отидеш да кажем на работа в Сименс и да им кажеш аз ако ви печеля 100 хиляди евро искам 50 за мен.

Дали с мен няма да се занимавате няма значение защото е по важното че аз няма да се занимавам с 'вас" . А като няма кой да се занимава с вас се надявам да решите вие да се занимавате със себе си и да реализирате свой бизнес проект в който ще делите 50:50 печалбата със служителите си.

Коментар

1. Съветвам те да се се срещнеш с някой "як" политик. И да си поговорите за пране на пари. Тях сън не ги хваща ))) а са бая богати.

2. За зпалащането честно или нечестно имам да ти кажа много много неща...ама е дълга темата. В България се въртим във омагьосън кръг. От една страна работодателите не плащаме достатъчно наистина, от друга хората които работят не могат и не искат да работят достатъчно и качествено. Всеки си има оправдание - моето е че ако плащам на някой 3000 лв той с труда си трябва да печели за компанията 12-15 хиляди миминум. Той обаче не печели толкова а смята че е аз не оценявам труда му и му плащам малко. Естествено за да печели той аз трябва да създам условия да може да печели....но пък тук за големи условия при този пазар не може да се говори. 15-20 години се борих като "свиня с тиква" с този пазар. Наистина тук съм направил първите си за нашите стандартни не съвсем лоши пари но когато успях да се измъкна от тези "окови" да правя бизнес в България - Слава на БОГА - за което, разбрах колко много време съм загубил да се занимавам с глупости. Пак Благодаря на Господ че поне успях да разбера защото много хора не могат или нямат възможност. Та така, този проблем в бизнеса ми извън България е сведен до минимум - със заплащането. Мога да плащам повече защото печеля повече. Печеля повече защото има пазар на който мога да "продавам" повече. И да "продавам" с по голяма печалба. Как ще се измъкнем от България само един Господ знае, аз нямам никаква идея и само се депресирам като си мисля за това. Не виждам ниакква светлина.

3. Та на въпроса - дай по същество....как си представяш че света ще направи преход към "честните" пари.
                              Та значи да ти направи 15000 за да му дадеш 3000.Браво.Точно това мислене и действие изгони доста българи.Сега запомни от мен.До няколко години ще търсите работници но кандидатите ще са само мангали.Ще давате по 5000 лева и пак никой няма да се занимава с вас.На мен един такъв смешник ми предлагаше 1000 лева да му работя в ТЕЦ-а......Изсмях му се в очите и му казах 6000 лева минимум служебна кола и телефон ако искаш идвам иначе чао.Значи инженер с бая опит с два езика да му даваш 1000лева заплата.Може ама на циганин овчар.

Коментар

Та кой има интерес от това?
                                99% от населението на света, което няма достъп до печатарките за пари. Богатството в света не е било толкова неравномерно разпределено както в момента. По официални данни 1% от населението на света притежава богатство колкото останалите 99% взети заедно. В САЩ това е още по-драстично. Там 0,1% притежава богатство колкото останалите 99,9% взети заедно. Лошото е, че тази неравномерност се задълбочава. Новонапечатаните пари през последните 6 години в света отидоха в най-богатите. Тече процес на брутално изсмукване на богатство от средната класа дори и в тъй наречените развити страни в света.
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X