IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Може

Първоначално изпратено от d333 Разгледай мнение
    Iv_max, може ли да те питам две неща, от любопитство.
    - в каква сфера ти е бизнеса;
    - какъв модел автомобил караш;
    Ветринарен, Специални обурудвания вкл.военни, Инвестирор съм в един бизнес парк в Германия и го менажирам с моя компания.

И управлявам парите си разбира се.

Мерцедес, Бентли.

Коментар

• Не ми липсват

Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Явно лайната са започнали да ти липсват щом се надъни в това форумче?

За да не бъда голословен... от един друг участник го вземам назаем... хаха

Само за протокола:

29.03.2014 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако вземе заем"

Източник: http://bnt.bg/news/ikonomika/bojko-b...-miliarda-leva

18.02.2015 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако не вземе заем"

Източник: http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...falira-189547/

Поздрави!
      Имам свободно време .

Коментар

• Мисля да спрем този спор

Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
        Стига бе Петко Нотов Николай Генков Кирчо Захаринов Венци Динов и Стефан Етърски на това ли те научиха?Американските университети са тотален боклук ама тотален.А парите ги осигуряват Правителствата на съответните държави.Я ми посочи един бизнесмен дето е направил нещо за своя сметка без гаранции от държавата.Това да не ти е сергия на женския пазар.Кой завършил УНСС мое да осигури пари и да построи ТЕЦ?Това е най големия виц който съм чувал.Американските университети произвеждат неграмотни меринджей и шмекери на конвейр.Инженери нямат математици нямат физици нямат.Имат банкери и меринджей.Не си пращай детето в САЩ щото на дърти години ще ревеш кат магарица.Хубаво запомни какво съм ти написал.
        Живеем в различни светове. Не казвам дали моя е по добър. Важно е човек да се чуства добре в кожата си . Щом ти си ок - всичко е наред пожелавам ти успех. Не съм съгласен с теб но затова и хората са различни. Парите също нямат значение в крайна сметка - важно е човек да е щаслив с това което прави и да изпитва удовлетворение от постигнатото от него - малко или много. Аз имам лукса и късмета да се занимавам цял живот с проекти които ми доставят удоволствие и с Божията помощ продължавам по същия начин. Сега се изживявам главно като инвеститор, Мисля че цял живот ще правя това - влюбен съм в този бизнес и искренно се забавлявам а и никога преди години не съм смятал че мога да изкарвам адски много пари от това.
        Ако трябва да направя равносметка установявам че управлявайки парите си печеля повече от колкото половината ми бизнес като цяло а тенденцията и възможностите ми са огромни. И това почти сам. А реално - нищо съществено не правя или поне не създавам или не градя нищо. Това справедливо ли е се замислям? Не смятам че е справедливо но е факт. Парите правят много пари. Средствата които печеля сега за година са на равностойността на всички които съм спечелил през първите 10 от работния ми живот. че ако не и повече. Затова и приключвам в България - защото няма смисъл.
        Оставил съм всичко друго да работи само до колкото е възможно и сега съм се концентрирал главно в инвестициите. Пиша книга. И имам адски много свободно време. Парите не ме интересуват чак толкова много - всичко вече е само игра . Може би не след дълго ще продам и бизнеса си който мога да продам. Ще си усъвършенствам - както Голдмън сакс наричат - Home Office а си и това е с което искам да се занимавам завинаги ( или поне към момента ) .
        Инвестирам и в стартъп проекти. Ако имате идеи - давайте ги....))))

Теб те виждам че може би също обичаш работата си - само това е важно.

ПС: Етърски си го спомням , За Генков мисля се сещам но другите не ги помня. Аз и колегите си не помня.

Коментар

• Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
          та са неразбрах аз..., от толкоз капацитете тук , в крайна сметка златцето балон ли е или не ???

Щом та боли корема продавай Тва усещане е сигурна индикация че си се нагмуцал с по-голям залък отколкото можеш да преглътнеш.

Коментар

• та са неразбрах аз..., от толкоз капацитете тук , в крайна сметка златцето балон ли е или не ???

Коментар

• Първоначално изпратено от Muller Разгледай мнение
              Дал той на маржин с лост ги купил затова пита дълги ли къси ли средни вълни ли
              мн ясно че е маржин..., то физическо ако да беше тва си една такава красива...., красива секси купчинка/както би се изразил един форумен потребител от близкото минало/
              та ако беше физическо за триста бона тая секси красива купчинка щех в хола да си я нареда и да си я гледам и да й се радвам..., и за цената борсова щеше да ми е през оная работа....
              ама маржин е пусто ,.... и одеве на 1199 ми прилоше малко ..., корема ма заболе, отварям тук, ...то тия за изпити и университети да чета а си губа времето

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                Няма ли да млъкнеш???
                Ако не ти харесва не чети.

Коментар

• Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
                  Същите тия калпазани ще завършат УНСС не с шестица ами с десятка.Те са по умни от даскалите там.само кат погледнеш кои са даскали в УНСС и ти се досира.Намери поне един дето мое да даде леб на връзано куче
                  Няма ли да млъкнеш???
                  Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от blackaquarius Разгледай мнение
                    Ти май си наистина кух безработен некадърник!!!!!
                    Ми можеш да приемеш желаното от теб за действително

Коментар

• Първоначално изпратено от Evgo Разгледай мнение
                      И аз да се включа малко по темата.

Знам за случаи в МЕИ, където много студенти едва кретат. Прекъсват, презаписват.
                      Накрая като се дипломират и старите професори им се подиграват: "От вас ще стане инженери един път".

От една страна преподаването е калпаво, не знаят как да ги мотивират, няма учебници по някои предмети, от друга страна на студентите не им се учи и няма много обясняване от страна на преподавателите.

Нека не се обиждаме кой е по-компетентен и по-квалифициран.
                      Ама е яко да излезе някой лъскъв пич с костюм и да ви презентира хубаво проекти, инвестиции и т.н. То и за това си трябва умения.
                      Същите тия калпазани ще завършат УНСС не с шестица ами с десятка.Те са по умни от даскалите там.само кат погледнеш кои са даскали в УНСС и ти се досира.Намери поне един дето мое да даде леб на връзано куче

Коментар

• Първоначално изпратено от power network Разгледай мнение
                        Стига бе Петко Нотов Николай Генков Кирчо Захаринов Венци Динов и Стефан Етърски на това ли те научиха?Американските университети са тотален боклук ама тотален.А парите ги осигуряват Правителствата на съответните държави.Я ми посочи един бизнесмен дето е направил нещо за своя сметка без гаранции от държавата.Това да не ти е сергия на женския пазар.Кой завършил УНСС мое да осигури пари и да построи ТЕЦ?Това е най големия виц който съм чувал.Американските университети произвеждат неграмотни меринджей и шмекери на конвейр.Инженери нямат математици нямат физици нямат.Имат банкери и меринджей.Не си пращай детето в САЩ щото на дърти години ще ревеш кат магарица.Хубаво запомни какво съм ти написал.
                        Ти май си наистина кух безработен некадърник!!!!!
                        Sapienti sat - На разбиращия (и малко) му е достатъчно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                          Излишно е. Само да кажа че аз съм завършил ЕЦМС в ЕФ на ТУ 1995 година с доста приличен успех. Не че това е важно толкова много но е факт. Между другото съм завършил и МИО в свободния факултет на ТУ и после магистратура Маркетинг и Мениджмънт в УНСС. Никога не съм работил никъде по специалността си. Всъщност с изключение на 6-7 месеца барман в студентските години никога не съм работил за никой друг. Незнам дали това е плюс или минус но е факт.
                          Точно така като теб се шегувах с УНСС преди и аз. Защото съм учил там както и в МЕИ.
                          Но тези шеги нямат никакво значение с реалността. Можеш да се шегуваш, подиграваш с който и да е на в крайна сметка са важни резултатите. За да бъдеш успешен в живота не се иска само образование нито да можеш да решаваш сложни задачи. Иска се опит...в дейността с която се занимаваш и след това кураж да рискуваш за да минеш на друго ниво. Понеже ще бъда на тема кандидатстване в престижни университети по света заради децата ми следващата година наблюдавам какво търсят големите университети и това всъщност е много важно. Дори и да си вундеркинд шанса да влезеш в престижен американски или европейски университет не е много голям ако показваш само знания. Искат се ралични неща, да бъдеш уверен в себе си, да можеш да мислиш мащабно, да си широкоскорен, да имаш въображение да можеш да се израчваш, да си убедителен...и т.н все неща които се учат в живота, средата в която учиш и в семейството а не в училището по математика,физика или икономика.
                          За да бъдеш успешен....са по ценни качествата които търсят престижните университети от колкото сухите знания пък било и то доста солидни.
                          Не забравяй, че за да имаш ти и хора като теб работа в България или Чужбина трябва да има едни други хора зад теб винаги на които се подиграваш които да измислят проект, да намерят финансиране, да рискуват, да го организират и да го менаджират за да можеш ти после да се похавалиш също че си построил или изградил нещо което ще стои цял живот. Много привлекателно е човек да си мисли че света се върти около него но фактите са други. Без хората с пари които да застанат зад даден проект и да поемат риска да ги загубят - проект няма да има и съответно работа няма да има колкото и да си умен или способен. Дали и до колко и как някой чуства справедливостта е въпрос на гледна точка но инвеститорите или хората с парите печелят най- много и губят- най много. А на такива като теб все им се вижда че тези хора само прибират огромни печалби а нищо не правят и се отнасят с такива като теб несправедливо.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                            Представи си, че имаш относително проста задача- да определиш вероятността ТЕЦа на Пешо да не може да си обслужи кредита. Твоята работа е да определиш факторите, които влияят върху тази вероятност, степента, с която всеки от тях влияе, корелацията между тях, да прогнозираш бъдещите им стойност, да оцениш волатилността и характера на разпределението на тези си прогнози, и накрая да оцениш степента на надежност на собствения си модел. Горе-долу по същия начин прогнозираш и бъдещата цена на златото, та както каза- добре, че са компютрите, пак дело на инженери.
                            Бе кой ти пълни главата с тия глупости.Всички знаем как се отпускат кредити какви вероятности какви пет лева?

Коментар

• Iv_max, може ли да те питам две неща, от любопитство.
                              - в каква сфера ти е бизнеса;
                              - какъв модел автомобил караш;

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
                                Аз се подписвам под това защото години наред съм се мъчил тук и сега всяка сутрин се радвам че се измъкнах от тези лайна.
                                Явно лайната са започнали да ти липсват щом се надъни в това форумче?

За да не бъда голословен... от един друг участник го вземам назаем... хаха

Само за протокола:

29.03.2014 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако вземе заем"

Източник: http://bnt.bg/news/ikonomika/bojko-b...-miliarda-leva

18.02.2015 - "Бойко Борисов: Държавата ще фалира, ако не вземе заем"

Източник: http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...falira-189547/

Поздрави!
                                Last edited by Forex Master; 19.02.2015, 00:14.
                                Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Working...
                                X