If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Преди 50 години със 100 долара е можело да си купиш с ПЪТИ повече бири и хляб... Що така се е обезценил долара, синя сган?
Преди 50 години със 100 долара можеше да си купиш 3 унции злато. Сега колко унции злато можеш да си купиш със 100 долара, синя сган?
Ами преди 50 години заплатите са били ПЪТИ по ниски номинално. Реално, обаче, сега можеш да си купиш повече хляб ....или пасти. Просто храната поевтиня.
Абе форка, тя тази "банкнота", може и НУЛА цента да струва, като просто я въведат електронно в системата.
Въпросът е, че имаш ли я по елетронната си сметка или като хартия в портфейла, можеш да си купиш стоки за 100$ навсякъде по света. Та на никой не му пука, колко са "производствените разходи" по създаването и, а какво стои зад нея.
Докато със 100$ (в какъвто и да е вид), мога да си купя 50 бири или 100 хляба навсякъде по света, то със зибвамвийски долари или рушки рупли, не мога да си купя нищо извън тези 2 кочини, НЕЗАВИСИМО, че на 2-те кочини, може да им излиза и по-скъпо печатането на техните "валути".
...Ето защо, прасетата отвъд океана бранят този монопол със зъби и с нокти. Безкрупулно създават нестабилност в целия святза да го запазят на всяка цена!... Е, сори! Няма кой повече от другите световни сили да го търпи това безумие!
Знаех си аз, че има виновен за спада на цените А така, бой с атомни бомби и ракети по коварните отвъдокеански прасета съборили цената на златото
То е по-трудно и да се копаят и садят картофи. Проблемът е в разликата в цените на стоки и метали спрямо златото. Дори в цента на златото в различните страни. С това дори си е имало цяла гилдия банкери които са се занимавали с това да претопяват монети и да ги изнасят като метал към страни с по-високи цени на златото.
Написал си пълни глупости...
Проблемът е в разликата в цените на стоки и метали спрямо златото.
Нормално е цените на стоките и услугите да имат различни цени в злато в различните държави! Една чаша вода в Сахара ще струва повече в злато отколкото една чаша вода в Европа.
Дори в цента на златото в различните страни.
В какво я изчисли цента на златото? В брой крави или оФце? Ако ли не, имай предвид че един грам злато, където и да е по света струва точно 1 грам злато!
Въпросът е друг! Въпросът е, че една 100 доларова банкнота струва на печатарите да я отпечатат точно 16 цента. Смятай нормата на печалба!!! Ето защо, прасетата отвъд океана бранят този монопол със зъби и с нокти. Безкрупулно създават нестабилност в целия святза да го запазят на всяка цена!... Е, сори! Няма кой повече от другите световни сили да го търпи това безумие!
Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
печатниците на едни страни работят, може и други да ги пуснат.Парите в обръщение се увеличават.Въпрос на време е проблема с инфлацията да бъде решен.Даже и сега се чудя защо инфлацията е ниска.Ще дойде време когато пак стоките ще тръгнат нагоре
Отварянето на една сребърна мина винаги е било по-трудно от отварянето на една печатница за шарени лентички за конфети!
То е по-трудно и да се копаят и садят картофи. Проблемът е в разликата в цените на стоки и метали спрямо златото. Дори в цента на златото в различните страни. С това дори си е имало цяла гилдия банкери които са се занимавали с това да претопяват монети и да ги изнасят като метал към страни с по-високи цени на златото.
е и...?
с тая прогноза поне да си бяха купили домейн..., да си платят хостинг ...
да не говорим че можеха да се пенсионират
сичко друго звучи... ама аз казах ли ви
Аз пък не виждам причина да се плаща за нещо, което е предимно за камерна употреба и го има безплатно. Платен хостинг имат Блиц и си свободен да се обръщаш към тях за актуална информация
Чи кво му е, много добре си изглежда даже....
При олио 50-60$ и голд ойл рейшио 12-13 и аз там някъде около 700$ го виждам дънцето му на злото...
Проблемът на феновете на злато е, че не го възприемат като стока, като останалите метали, житото, телевизорите, акциите, корнишните и доматите. Дори по време на краткия златен стандарт когато го е имало в някои страни - Англия около 200 г. и Франция около 100 г. (от Наполеон до ПСВ) цените му пак са били волатилни спрямо сребро, мед и т.н. Точно и това е проблема на златния стандарт. Изведнъж се отваря нова сребърна мина и се оказва, че 1 жълтица вече не е 100 гроша (образно) а 134 или ако се изчерпи сребърна мина може да се окаже, че един пендар е 76 сребърни цента вместо 100.
тва такива графики колко съм гледал иа накрая боц, щото изведнъж поради някви причини хвър в обратна посока ...... мммм нека ве нека падне ше си напълна чувалите дома с ламарина ......
Аз пък съм се нагледал на многознайковци още от 2011 - 2012 с това злато
аргументирана прогноза от доста сериозен източник: инвестмънтс точка дир точка беге. да живей ...
мнооо такива графики от всякви техничарки съм гледал ..... и аз съм техничарка и смятам същите тъпотии, ама тва е звездобройска система дет беше писал един тука едно е техническата графика друго е срещу тея цени от х 500$ да стоят срещу тебе ктайци с 4$ трилиона от тая хартия ..... където може да имат и след време 8 трилиона от същата хартия - е въпроса е до кога тва ?? Ми докато изкупят и прехвърлят всичко в техните лапи и после чао долари молари всичко ....
Коментар