Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Златото - Балон или не ? (архив до 8.04.2016 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениенема нужда да гледаш чак от 1920 глей само от 1980 насам то тва стига ...... как твойте 150 стават 40ска тва само ти стига ....... па вие си ги копайте в градините
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеСърцето ме боли кат я гледам таз графика. Кат си помисля само за всички тия нещастни хорица дето през 1920 са закопали хиляди долари само за да ги изкопаят през 2015 и да видят че нищо не могат да си купят с тях
Разбирам да съществуваха некви институции дето можеш да си сложиш там парите на лихва че да не се обезценяват ама то не - а си изкарал некой излишен долар, а бегай да го заравяш градината на сигурно...мъка, мъка
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениея как от хилка стаат на 40 ска зелените артиии
A Century Of Fed Fools (Or How To Turn $1000 Into $40 Since 1913)
http://www.zerohedge.com/news/2015-0...n-1000-40-1913
Разбирам да съществуваха некви институции дето можеш да си сложиш там парите на лихва че да не се обезценяват ама то не - а си изкарал некой излишен долар, а бегай да го заравяш градината на сигурно...мъка, мъка
Коментар
-
я как от хилка стаат на 40 ска зелените артиии
A Century Of Fed Fools (Or How To Turn $1000 Into $40 Since 1913)
http://www.zerohedge.com/news/2015-0...n-1000-40-1913
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнениеСАЩ имат огромни дългове не от вчера!
Хората нямат проблем да им вземат "новонапечатаните" пари, поради простата причина, че им ги приемат на всякъде след това.
Разбирам те, че не харесваш САЩ, сигурно много хора по света искат това, което и ти да им се случи, но аз мисля, че желанието ти те заслепява. Важни са реалностите! А те са, че докато световният стокооборот се върти почти изцяло в долари, размера на дълговете на САЩ нямат значение. Значение ще имат, тогава когато голяма част от петрола, започне да се продава в различни валути, стоките от Китай започнат да се купуват в йени, а хората не държат сметки по банките в България в долари, а в йени отново. Ако този сценарий не е налице, то до тогава Америка е непоклатима. За разлика от теб, аз обаче не бих се наемал да кажа след колко години това би се променило!Last edited by power grid; 20.09.2015, 12:53.
Коментар
-
Първоначално изпратено от forexar Разгледай мнениеИмаше информация, че Германия си иска златото пазено в САЩ.
Взеха ли си го ?
Я раздуйте малко за тая забрана на кеша. Нещо ново има ли. Или ще дават заден ход?
Защото то нали и във футбола имаше правило "Внезапна смърт", ама за кратко.
Това е егати безумието да няма кеш ?!? Ще стане като в пандиза, валутата да е цигари и такива.
Коментар
-
Първоначално изпратено от michaelis12 Разгледай мнениеРусия трупа все повече златни резерви
През август страната е закупила почти толкова злато, колкото през пиковия март или 30,5 метр. тона
http://www.investor.bg/surovini/365/...ezervi-202671/
тц тц тц тц, тея са се набутали кат поляци на централна гара ..... да си беха купили долари да видат кви активи щеха да спечелат .....Китай е най-големия производител на злато в света и не позволява нито грам от метала да бъде изнесен. С добива се занимава специални подразделения от армията и много вероятно тези добити активи да се водят в баланса на армията и да не са отразени в балансите на централната им банка.
Коментар
-
P.S. И последното нещо на което на вас доларджийте да ви обърна ВНИМАНИЕ е, че САЩ искат да забранят кеша, аа ако си мислите, че нема да фалират банки тогава мноо се лънготите и числата дет ги имате във въздуха се зануляват и точка[/QUOTE]
Не е точно така. Западните елити искат ограничаване на кеша само в рамките на западния свят, но не и в останалата част на земното кълбо, където именно с помоща на банкнотите инсценират революции смяна на управленски местни елити и всякакъв тип подобни подривни мероприятия.
Коментар
-
Русия трупа все повече златни резерви
През август страната е закупила почти толкова злато, колкото през пиковия март или 30,5 метр. тона
http://www.investor.bg/surovini/365/...ezervi-202671/
тц тц тц тц, тея са се набутали кат поляци на централна гара ..... да си беха купили долари да видат кви активи щеха да спечелат .....
Коментар
-
@ Абе dddd ..... а твойта генерална грешка е, че смяташ всичко в долари кат се преебе долара какво прайш ти тогава или нема такава опция, тая валута ше я има и през 2168г. ?!?!?
(Или представи си нещо, че в България не можеш повече да обменяш долари, кво прайш тогаз) ?!? Нещо стане преврат, конфликти или други алабализми ?!?
Че той и лева съществува от майна си райна ама колко промени претърпя, германската марка, франкове, паунди и други такива алабализми.... Нема се плашиш и долара ше се преебе и тогава ше га лапнат всички дет имат долари ......
Са кога ше е ебали го, но бабичката нема да излезне кат вчера по TV и да заяви "Аве знаете ли ко, от днес наща хартия не е резерв, опраайте се."
Процеса по избягването му е започнал това, че на Запада му се налага да го позлват е друга раота, а тва, че вие не ги видите тея процеси и само вервате на новините - тва си е ваш проблем ....
P.S. И последното нещо на което на вас доларджийте да ви обърна ВНИМАНИЕ е, че САЩ искат да забранят кеша, аа ако си мислите, че нема да фалират банки тогава мноо се лънготите и числата дет ги имате във въздуха се зануляват и точкаLast edited by michaelis12; 18.09.2015, 17:23.
Коментар
-
Тезата ти има няколко недостатъка, които ще се опитам да изясня.
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеКво ме интересува $, да не би да печеля/харча в тази валута?!? Да не би да си купувам злато в $. Да, цената е коригирана от 1900$ на сегашни 1100$ и какво от това. Я погледни колко е била в тогава и колко е сега в Евро/Лева. За какво ми говориш наистина немога да те разбера понякога.
Първоначално изпратено от sssaaa Разгледай мнениеИмам 100$ и след 10 години пак ще са 100$, а какво ще мога да си купя тогава с тях?
Имам 2 грама злато и след 10години пак ще имам 2 грама и ще мога да си купя поне 5 пъти повече неща от колкото с тези 100$.
Боли ме фара какво мога да спечеля "АКО" съм ги бил инвестирал в нещо друго. Всички знаем какво прави "АКО-то".
Винаги съм се чудел на златните фенове, които изкачат с теорията за ограничеността на златото. Нека разгледаме сценарий при който земеделската земя се приема за ограничена. За разлика от златото тя носи текущ доход. Нека приемем, че доходността от рента е средно пет процента и собственика всяка година е реинвестирал рентата в покупки на нова земя. На десетата година той ще има с 62 процента повече земя а на петдесетата година с 11 пъти повече. Понеже долу горе на този период се удвоява количеството произведена храна от декар, то ти ще имаш около 20 пъти повече храна в натурално изражение. Купувайки земя ще си успял да се предпазиш пъти по-добре от инфлацията отколкото чрез злато. Златото е защита само срещу тежка дефлация. Как не го разбрахте с годините не знам. То има значение само при евентуален пълен разпад на цялата финансова система. Златото не винаги е лоша инвестиция, но от 2012 е такава.
Златото играе и друга много важна психологическа роля. То е плацебо при страх. Купуваш си, реално нищо не се е променило но си някак си по-спокоен. Това, че в крайна сметка губиш пари няма значение, нали ти е кеф.
Коментар
Коментар