Между другото вчера питаех реторично дали сме имали дин поне свестен политик от второто царство до наши дни и един колега снощи ми спореше сочейки Атанас Буров, та се поразрових малко в историята и се оказа че тя се повтаря. Когато Стамболииски идва на власт заедно със дясната си ръка Буров какво става - една от най - големите афери за онази 1915 година, може да греша с името но май декаезеровата или нещо от сорта на името на един белгииски дипломат който също е бил замесен - та каква е тя. Реколтата в европа е лоша а в българия много богата, разликите в цените на зърното са били тогава 2-3 пъти, правителството умишлено ги натиска надолу - Буров взема голямо финансиране от уестмистер банк и от креди лионе където той е специализирал - финансирането се взема от брат му Иван Буров който управлява семейната Търговска банка, после заесно със Стамболииски дават необезпечени кредити на политици и депутати от различни партии който тръгват като луди да купуват зърно и има защо историята доказва че са получили комисионна от 25% плюс бонус по 2лв на всеки 100кг изкупено зърно, така изкупуват почти цялата реколта и я изнасят, много хора намазват а в българия 1915 година става една от най-гладните и тежки - в международният печат наричат аферата "пир по време на чума" - между другото близо 30 човека в последствие са арестувани вкл Иван Буров но по-късно освободени поради липса на доказателства - хехе познато нали историята винаги се повтаря, та така Бурови печелят огромно богатство като резултат но историята понякога е и милостива - по-късно българия влиза в съюз с Германия, и нашият хубавец може спокойно да се бие в гърдите че не е направил това за пари а защото разбираш ли значи усетил накъде духа вятъра и не искал да има какво да ядат германците ако се съюзим с тях.
Та така много ми е интересно дали аферата Орион ще бъде оправдана също от историята както и дълговите трансформации на Велчев - но да сме живи и здрави ще видим.
Та така идеята ми е че наистина единствено управляващата ни класа е причината за моят евроскептицизъм, просто който дойде на власт гледа първо да напълни търбуха си и да хване икономическа власт която да гарантира политическата му такава но да се надяваме че 2007 година е годината в която прехода свърши и сега който ял ял който пил пил- време е за работа
Успех
Та така много ми е интересно дали аферата Орион ще бъде оправдана също от историята както и дълговите трансформации на Велчев - но да сме живи и здрави ще видим.
Та така идеята ми е че наистина единствено управляващата ни класа е причината за моят евроскептицизъм, просто който дойде на власт гледа първо да напълни търбуха си и да хване икономическа власт която да гарантира политическата му такава но да се надяваме че 2007 година е годината в която прехода свърши и сега който ял ял който пил пил- време е за работа
Успех
Коментар