Даааам, много е интересно специално на конкурсните акаунти как някой е 1ви днес, а утре е 40ти след като пазара е направил 50п.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валутна търговия - FOREX (архив 14.11.2011 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Форекс Форексов
-
Колега Нетисан, математически погледнато стратегията на Хоската води само до един резултат - и той е зануляване на акаунта - аз не съм привърженик на стоповете и нямам намерение да ги защитавам но системата на хоската е тактически правилна в часта си игра по тренда и по суапа, и логически грешна - игра без никакво съблюдаване на ММ, ако искаш му пиши и го помоли да ти пусне акаунт хисторито си от последните 6 месеца и съм сигурен че ще видиш един плачевен резултат. Моята убеденост се дължи на факта че той не спазва елементарни математически аксиоми, Матейката преди време най-добре обясни за що иде реч и ще си позволя да го повторя - MAE-то на всички сделки има някакво разпределение. От това разпределение може да се изчисли с каква вероятност се случва Маximum DrawDown и каква е амплитудата му. След това също от това разпределение се определя и какъв е бъдещия MaxDrawDown и каква е амлитудата му. И в зависимост от него се определя оптималния MM.
Следователно за да направите правилен ММ, трябва да сте наясно със MAE на позициите. А от това следва, че трябва да сте наясно със стоповете на позициите, защото именно те лимитират MAE. Какъв ММ ще правите, ако MAE не е лимитирано? Ами че тогава разпределението на MAE клони към нормалното (съгласно централната пределна теорема). Това означава, че нищо не ограничава появата на сделка, която да загуби сума, равна на целия акаунт. Т.е. да нулира акаунта. Такава сделка е напълно вероятна и е въпрос на време да се случи. И колкото по-агресивен ММ използувате (например добавяне), толкова по-скоро тази сделка ще се случи. Нима не наблюдавате точно това по хилядите Демо и конкурсни акунти? Нима не си задавате въпроса защо се получава така?
Отговора е следния:
Всяка стратегия има един (и само един) възможен ММ, който максимизира съотношението Печалба/Риск. И този ММ зависи от разпределението на MAE. А то зависи от нивото на стоповете и от МО на системата. И ако преминете през формулите и се окаже, че трябва да играете с нулев процент от капитала, значи това е точно така (явно стратегията ви има ниско или нулево или отрицателно МО).
Всякакви експерименти с неправилен ММ ви отклоняват от оптимума. В повечето случаи много силно.
И това е основната причина, поради която 99% от спекулантите губят цели акаунти.
Коментар
-
Форекс Форексов
Валутна неразбория - FOREX
Коментар
-
Форекс Форексов
.13025 почти е готово, а според мен на 1.3055 абсолютно обръщаме бичи знамена за поне още 100п нагоре, може и повече, пък може и до главоча с рамене да го докараме дето викаш
Успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от OPASENПървоначално изпратено от Форекс ФорексовТука като се появи Хоската и спира да се говори за трейдинг.
Тук ще си позволя да споря. Напротив, Хоската пише много НЕубедително , защото използва заучения "професионален" жаргон, пишейки "еретични" твърдения. Това противоречие дразни и (признавам си) аз също съм му се зъбил понякога.
Неговата подсъзнателна убедителност идва от факта, че всъщност системата му за търговия е наистина разумна и резултативна. Кой би твърдял, че да се "окопаеш" по посока на тренда, прибирайки в най-лошия случай само суопове е лошо? Просто и гениално.
Защо вместо това да влизаш и излизаш 100 пъти, пълнейки гушата на брокера със 100 спреда? Просто и гениално.
Защо да играеш с открити карти, т.е. да демонстрираш цената, която те плаши, слагайки стоп-лос? Дали случайно преди да тръгне в логичната посока цената обира всички стопове?!
Вярно, така не се говори за трейдинг, но така трябва да се търгува всъщност.
Моля, който не е съгласен, да ми възрази обосновано!
Коментар
-
Форекс Форексов
И в кабела имахме едни автоматични 100п за час и 20 минути, който търгувал, търгувал, сега чакаме мошениците в 21:15
Коментар
-
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от Han KrumЕгати и йената...
Коментар
-
Форекс Форексов
Първоначално изпратено от blqblq"Бикът, дори и добре да печели, се отелва (бел.ред. към 3040/60)..." Из "Генетика на животновъдното и аграрното стопанство".
Хубава дивергенция на малките графики, но все още се чака развитието.
Из "Атлас на дивите животни", издателство "Земиздат"...
Коментар
-
Форекс Форексов
Коко, здравей, аз за днес за 1 час да не съм пред пазара и закона на Мърфи-айде движенията по 40п които обикновено отигравам но така е в живота/форекса, иначе конкретно за ауд-а добре си се захванал, добра двойка е това по ред причини, иначе сега чакам да затвори 4часовия бар и ще го мисля за някаква малка дълга и хубавото е че сега стопа ни е малък 0.7690, е 40 п не е нищо но ще го видим.
Иначе съм къс в доларйена за 119.5 и в канадеца няма да се разминем без 1.1650 (поне).
Успех
Коментар
Коментар