IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.31

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Колеги, сега преди лягане разгледах по обстойно състоянието на пазара и няколко неща ми направиха впечатление.
    Днес пазара беше тънък и американците си го разходиха Аз лично виждам една сила в долара днес, може би и утре а може и цялата седмица. Днес видяхме покачване на долара по всички фронтове като най-силно бе при йената ясно защо и след това при франка. Доларът се държи срещу франка и нещата се отичат през евро/франк защото високото евро за момента също е от полза. Вчера имаше едно малко сигналче при пробив на 1.211 и го отиграх въпреки че малко рано затворих позицията. сега има по-силен сигнал и покупка долар/франк си заслужава при пробив на върха от днес, според мен ще го има, а според пазара - ще видим Още един мидтерм фактор в мисленето ми про-долровски е че вече три месеца сме над 1.30 започвайки от февруари, ако погледнете ще видите в какъв хубав тренд сме се намърдали от началото а февруари та до днес имаме три доста полжителни месеци за еврото. Тази картинка акомпанирана от моментното състояние на МАЦД на дневна, РСИ и индикатора който гледам ми подшушват че този месец ще бъде в полза на долара, докъде и докога не мога да предполагам, но първа цел и то скоро за мен е 1.3480/60 където вече съм пласирал 1 ордер за покупка, а дали ще го задържа зависи от това как стигнем (ако стигнем) до там.
    Но най-съм обнадежден за този сценарии отново от франка, който вече има една сравнително малка дивергенция на дневна започваща от средата на март и днешния бар е добър сигнал за активирането и , затова покупка над днешния връх със стоп под днешното дъно също изглежда перспетивна търговия или поне на мен така ми изглежда Първото забавяне и спиране може да се окаже на МА 100 около 1.2240 но ще видим...след което на 1.23 следва голяма низходяща трендлиния, но толкова надалеч за момента няма да гледам
    При кабела като начало очаквам да се придвижим до долната граница на 4часовия болинджър на около 1.9880 и оттам при пробив на 1.9860 целта поне според мен е между 1.95 и 1.96 но 1.96 е доста силно ниво тъй като има доста струпани болинджъри на дневна, седмична, силата на паунд йена, паунд шв и самия бичи тренд в компания с очакванията ми за спад в евро/лира всичко това ми намига че 1.96 ако бъде видяно скоро ще окаже доста сериозна съпротива и едно ордерче там за покупна няма да е лошо.
    В две думи: утре очаквам доларов ден, месеца също го очаквам такъв, ще го отигравам като такъв, но как, с колко, по какъв начин ще се решава в движение вижте индекса на долара...
    Това не е препоръка за търговия а само размисли и страсти
    Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
      П.С.: Понеже получих запитване на ЛС, държа да подчертая, че тези позиции, макар да кореспондират с реални, са от ДЕМО акаунт и не разкриват никаква "поверителна" информация!
      Винаги съм знаел, че се занимаваш с Ксерокс!!!
      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
      България Над Всичко

Коментар

• Ето я цялостната картинка за деня. Даун откатът се получи доста по- силен, отколкото очаквах.

А ето и текущата, последна за деня позиция:

П.С.: Понеже получих запитване на ЛС, държа да подчертая, че тези позиции, макар да кореспондират с реални, са от ДЕМО акаунт и не разкриват никаква "поверителна" информация!

Коментар

• Първоначално изпратено от Georgi
          Наскоро имаше публикации за валутния резерв на Русия. Изместили са Южна Корея от третото място, след Китай и Япония. А по структора -45% в долари, 45% евро, и 10% GBP. Т.е. колкото губят от курса на едното, толкоз печелят от другото!! И от държава длъжник преди няколко години, сега са държава кредитор.
          Няма да споря каква държава са, но да се върнем в началото.
          В какви валути са им резервите и с какви валути инвестират?
          Щом тези държави така са структурирали валутния резерв,
          ти сам си отговаряш на въпроса с хартийките.

Лека нощ.

P.S Днес беше тежък ден за мен

Коментар

• Наскоро имаше публикации за валутния резерв на Русия. Изместили са Южна Корея от третото място, след Китай и Япония. А по структора -45% в долари, 45% евро, и 10% GBP. Т.е. колкото губят от курса на едното, толкоз печелят от другото!! И от държава длъжник преди няколко години, сега са държава кредитор.
            http://georgipiskov.blogspot.com

Коментар

• Георги,
              трябва да се съобразим с мнението на Мр. Краш.
              Всичко което казваш е така, Русия е 150 милиона, а СССР беше 350-400 милиона човека.
              Ако в БВП на Русия слагаме приходите от износ на енергоносители,
              няма спор прав си (а те се слагат).

Само дето трябва да изясним в каква валута ще се продава петрола и в каква валута ще се обръщат печалбите направени в Русия от всичките компании, които изброи?

Отговора е ясен - евро, йени и долар. Т'ва е положението и ние трябва да се възползваме от него, а не да го променяме. Ние с теб нито имаме парите, нито имаме военни ресурси за това.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mr_crash
                Първоначално изпратено от Ironhorse
                Георги,
                по принцип съм съгласен, обаче има едно НО.
                Тези развиващи се икономики трябва да имат единно платежно средство. Дали ще е долар, евро, йена, рубла, песос и тем подобни пак ще са хартийки. А тези хартийки могат да се котират на различни цени една спрямо друга.
                Защо си мислиш, че няма алчни хора в Русия, Индия, Бразилия, за Китай е ясно ( там няма свободен пазар ), а за Мексико искам да ти напомня за големия им фалит. Тогава големия северен брат изсипа 20 милиарда долара безлихвен заем за спасението им.

Другия вариант е стоково-натурално стопанство ( каменната ера ).
                Айде изключете и Русия, ако не е нефта, газта , водката и АК47
                да им имам икономиката!
                Тея същите бягат като дявол от томян, от конвертируемост на собствените им валути. Ако можех да ти дам правдоподобно обяснение, най-малкото щях да съм професор в УНССто. За Мексико и Големия северен брат, всичко си е по ноти. Евтина работна ръка и производство на автомобили повече от САЩ и Канада взети заедно! Просто интереси на финансовите акули. За руските блядове, информацията е твърде оскъдна и негативна. Но западните компании воюват за икономически територии. Вече над 10 "иномарки" произвеждат коли в Русия - Тойота, БМВ, КИА, Нисан, ...и т.н. За другите отрасли не знам нищо. Само дето БВП на 150 млн. Русия, вече надвишева БВП но 300 млн. СССР от 1990 год. И средната заплата надвишава 300 евро. Колко ли е в България?

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse
                  Георги,
                  Тези развиващи се икономики трябва да имат единно платежно средство. Дали ще е долар, евро, йена, рубла, песос и тем подобни пак ще са хартийки. А тези хартийки могат да се котират на различни цени една спрямо друга.
                  Защо си мислиш, че няма алчни хора в Русия, Индия, Бразилия, за Китай е ясно ( там няма свободен пазар ), а за Мексико искам да ти напомня за големия им фалит. Тогава големия северен брат изсипа 20 милиарда долара безлихвен заем за спасението им.

Айде изключете и Русия, ако не е нефта, газта , водката и АК47
                  да им имам икономиката!

Коментар

• Георги,

Коментар

• sell usdjpy @ 119.75 sl 119.97 tp 119.20.
                      Причини: 3-ни дивергенции МАЦД,РСИ,Моментум и ЦЦИ на 4 часа.
                      Доджи на 1 час + очаквана лека корекция при индексите + вътрешно усещане.
                      Сделката е малко рискова,но има добър риск/печалба коефициент,а и тази седмица съм доволен до тук и мога да си позволя да рискувам.
                      Успех на всички и лека вечер

Коментар

• Първоначално изпратено от Ironhorse

Според мен Америка си има политика, девалвация на долара и след няколко години да вдигне валутата.
                        този трик е работил успешно няколко пъти.
                        Последния път се предвиждаше долара да поскъпне през 2001, но пък дойде 11 септеври, после Ирак и т.н.
                        Този цикъл е в рамките на 5 до 7 години.
                        Не знам дали си спомняте 90 години Америка спретна тоя номер 2 пъти.
                        Явно идва момента когато Америка ще си изкупи евтините долари и ще ги пусне както подобава. И изведнъж се появяват някъкви излишъци в бюджета...
                        Някой ще мре дано не сме ние...
                        Веднъж стомна за вода,... втори път стомна за вода,.. а на третия стомната се счупила! Тоя номер с девалвацията на долара се знае още от времето на Рейгъномиката. Само че сега света е друг. Китай, Индия, Русия, Мексико, Бразилия, и още ред други държави имат интензивно развиващи се икономики. А доларчето, еврото и всички останали валути са само абстрактни понятия. Хартиика и мастило върху нея. Докога ли ще издържи балона???

Коментар

• При една търговия на долар-йена за 20п.-30п., освен големите графики е достатъчно едновременно червената и синята линия на Stoch. да се пресекат над ниво 80 и Parab.SAR да е над текущото пазрно ниво на 5-мин. грфика, за да се влезе шорт.
                          Обратното при индикаторите е за лонг.
                          Това - за начинаещите.моля майсторите да ме извинят, но все пак е добре да споделяме повече технически похвати.Много хора само четат и експериментират на демо, преди да се престрашат и да намерят необходимия капитал.

Коментар

• Първо да благодаря на Крителин,
                            за това че излязох леко поумокрен, а не удавен от долар/канадец.

Според мен Америка си има политика, девалвация на долара и след няколко години да вдигне валутата.
                            този трик е работил успешно няколко пъти.
                            Последния път се предвиждаше долара да поскъпне през 2001, но пък дойде 11 септеври, после Ирак и т.н.
                            Този цикъл е в рамките на 5 до 7 години.
                            Не знам дали си спомняте 90 години Америка спретна тоя номер 2 пъти.
                            Явно идва момента когато Америка ще си изкупи евтините долари и ще ги пусне както подобава. И изведнъж се появяват някъкви излишъци в бюджета...
                            Някой ще мре дано не сме ние...

Коментар

• Днес е почивен ден ..фиксирането отпада :-)

Коментар

• Georgi

До смяна на управляващата партия в САЩ очевидно ще е така или по точно допреди смяна защото те големите за разлика от нас знаят какво правят и ще обърнат гарда преди Буш да е загубил.
                                D.Y.F-091066

Коментар

Working...
                                X