Колеги, сега преди лягане
разгледах по обстойно състоянието на пазара и няколко неща ми направиха впечатление.
Днес пазара беше тънък и американците си го разходиха
Аз лично виждам една сила в долара днес, може би и утре а може и цялата седмица. Днес видяхме покачване на долара по всички фронтове като най-силно бе при йената ясно защо и след това при франка. Доларът се държи срещу франка и нещата се отичат през евро/франк защото високото евро за момента също е от полза. Вчера имаше едно малко сигналче при пробив на 1.211 и го отиграх въпреки че малко рано затворих позицията. сега има по-силен сигнал и покупка долар/франк си заслужава при пробив на върха от днес, според мен ще го има, а според пазара - ще видим
Още един мидтерм фактор в мисленето ми про-долровски е че вече три месеца сме над 1.30 започвайки от февруари, ако погледнете ще видите в какъв хубав тренд сме се намърдали от началото а февруари та до днес имаме три доста полжителни месеци за еврото. Тази картинка акомпанирана от моментното състояние на МАЦД на дневна, РСИ и индикатора който гледам ми подшушват че този месец ще бъде в полза на долара, докъде и докога не мога да предполагам, но първа цел и то скоро за мен е 1.3480/60 където вече съм пласирал 1 ордер за покупка, а дали ще го задържа зависи от това как стигнем (ако стигнем) до там.
Но най-съм обнадежден за този сценарии отново от франка, който вече има една сравнително малка дивергенция на дневна започваща от средата на март и днешния бар е добър сигнал за активирането и , затова покупка над днешния връх със стоп под днешното дъно също изглежда перспетивна търговия или поне на мен така ми изглежда
Първото забавяне и спиране може да се окаже на МА 100 около 1.2240 но ще видим...след което на 1.23 следва голяма низходяща трендлиния, но толкова надалеч за момента няма да гледам 
При кабела като начало очаквам да се придвижим до долната граница на 4часовия болинджър на около 1.9880 и оттам при пробив на 1.9860 целта поне според мен е между 1.95 и 1.96 но 1.96 е доста силно ниво тъй като има доста струпани болинджъри на дневна, седмична, силата на паунд йена, паунд шв и самия бичи тренд в компания с очакванията ми за спад в евро/лира всичко това ми намига че 1.96 ако бъде видяно скоро ще окаже доста сериозна съпротива и едно ордерче там за покупна няма да е лошо.
В две думи: утре очаквам доларов ден, месеца също го очаквам такъв, ще го отигравам като такъв, но как, с колко, по какъв начин ще се решава в движение
вижте индекса на долара...
Това не е препоръка за търговия а само размисли и страсти

Днес пазара беше тънък и американците си го разходиха

Но най-съм обнадежден за този сценарии отново от франка, който вече има една сравнително малка дивергенция на дневна започваща от средата на март и днешния бар е добър сигнал за активирането и , затова покупка над днешния връх със стоп под днешното дъно също изглежда перспетивна търговия или поне на мен така ми изглежда

При кабела като начало очаквам да се придвижим до долната граница на 4часовия болинджър на около 1.9880 и оттам при пробив на 1.9860 целта поне според мен е между 1.95 и 1.96 но 1.96 е доста силно ниво тъй като има доста струпани болинджъри на дневна, седмична, силата на паунд йена, паунд шв и самия бичи тренд в компания с очакванията ми за спад в евро/лира всичко това ми намига че 1.96 ако бъде видяно скоро ще окаже доста сериозна съпротива и едно ордерче там за покупна няма да е лошо.
В две думи: утре очаквам доларов ден, месеца също го очаквам такъв, ще го отигравам като такъв, но как, с колко, по какъв начин ще се решава в движение

Това не е препоръка за търговия а само размисли и страсти

Коментар