IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.31

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• sell i spoko hehe

Коментар

• Първоначално изпратено от denislav_iliev
      хубаво е да се ползват според мен за определяне на нива не сляпо да влизаме само на база вълни. После си изчаквам някое двойно дъно защото най-често така завършват корекциите един индикатор и отваряш позиция за повече време и търпение. При тези позиции влизам с малък лот заради по-големия стоп и ги държа по-дълго. За сега на риъл нямам такава позиция отиграна , ама на демото имам малко опит с подобни отигравания. Първоначалния ми риск пак е към 3 % а целта за трите третинки усреднено 6 % като след изпълване на първа цел риска вече е нула На 4Н МАСД прави двойно дъно и скоро ще пресече, АДХ системата също е на път да даде сигнал . Мъчим се да преминем 50 МА Smoothed. Успех
      Осъзнаваш ли, че в това почервенялото ти не ни казваш да имаш НИТО ЕДИН СИГНАЛ. Всичко "очкавам", "почти", "скоро", "на път". Ако ми отговориш на въпроса "Какъв сигнал имаш по дяволите?" ще е много хубаво!!!
      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
      България Над Всичко

Коментар

• Първоначално изпратено от Форекс Форексов
        Първоначално изпратено от koko
        Първоначално изпратено от kritelin
        Аз не казвам,че е задължително да е 1.618 от 1-ва.Просто 3-та вълнобройците винаги са я приемали като най-яката.Това е факт.
        Всяко правило си има изключения обаче
        Вълните могат перфектно да обаснят всяко движение......стига да е минало хехе, тоест трудно се прогнозира с тях но пък лесно можеш да обясниш защо това което си прогнозирал оня ден не е станало вчера, та в тоя ред на мисли верно вълнобройците винаги чакат 3 да е нещо голямо но ако не е теорията верно допуска да е мъненко стига да не е най-мъненкото - но разбира се има и някой неща с които трябва да се съобразяваме - примерно при доларкад преди две седмици търсих една 5-ца но един колега тук ме подсети че 4 небива да бие първата и аз стопирах на 1.13 на загуба иначе щях да стискам досега хехе,

Аз добри и стебилно печелещи вълнобройци не познавам, може и да има, ти преди беше пускал някакво видео на един македонец - пича обаче всеки път си казва "Ако не сме в АБЦ, може да сме в 1-2-3 за 4 и 5". Теорията наистина добре обяснява миналото, аз смея да твърдя че я познавам добре но специално във форекс е трудно приложима и се хващам на бас с всеки вълноброец, че има много по успешни методи.

Ne si prav Forexov - Deian e mnogo pe4elifsh treidar, az mu hodih na gosti predi vreme - ofisat mu e me4tata za vseki treidar - az ne sam na kompa si za da izprtia snimki no predstavi si priemna i sled tova operacionna q operacionnata se sastoi ot dve stai ednata futuristi4na obstanovka niakade 10 monitora i si v kato kabina na korab ot startrek a v sasednoto pomeshtenie - kra4marska obstanovka - na sredata masa za biliard a ot strani goliam barplod s napitkite mu hehe- toi e eliotist i ne znam kolko pe4eli no znam 4e varti adski mnogo pari e adski za nashite razbirania

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
          Колега Ксероксов, съгласен съм с тебе, че да броиш вълни, е като да броиш мухи - колкото и да броиш все щедойде още една и ще ти обърка сметките.
          Понеже тука 90% от търгуващите са със сметки на 1-2 месеца /направо девствени от към гъзът/, ще им кажа следното : Колкото по-проста е една стратегия, толкова по-печеливша е тя!
          Ако си сложиш 5 МА, 10 Фибоначита, 15 Съпротиви и подкрепи, още 10 канала и тренд линии и към тях добавите още 3 индикаториа отдолу резултата ще един - няма да виждате движението на цената, ще се съобразявате с някакви вяли фактори

Я не лъжи, това е най-добрия метод, аз ползвам ЕМА (22), (58), (240), (900) и (3000) на 22 минутна графика заедно с :!: 18 индикатора :!: и броя вълни на Елиът на поразия, ама само на морето броя вълните - имам си Ксерокс и Форекс не ми трябва, пък и Ксерокса ми е на демо

Коментар

• хубаво е да се ползват според мен за определяне на нива не сляпо да влизаме само на база вълни. После си изчаквам някое двойно дъно защото най-често така завършват корекциите един индикатор и отваряш позиция за повече време и търпение. При тези позиции влизам с малък лот заради по-големия стоп и ги държа по-дълго. За сега на риъл нямам такава позиция отиграна , ама на демото имам малко опит с подобни отигравания. Първоначалния ми риск пак е към 3 % а целта за трите третинки усреднено 6 % като след изпълване на първа цел риска вече е нула На 4Н МАСД прави двойно дъно и скоро ще пресече, АДХ системата също е на път да даде сигнал . Мъчим се да преминем 50 МА Smoothed. Успех

Коментар

• Максо, независимо от R/R ако гоним 1 успешна търговия от 5, по-добре парите в облигации и никакъв форекс поне да не се пулим на графиките за едното нищо.

DJ Гуру е друг случай вълнобройство - Чичо Елиът ако чуе 1.87 в Еврото ще стане от гроба и ще си подпали теорията

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                1.Трета не винаги е "по-силна" от 1ва и 5та, а в повечето случаи.
                2.Неможе която и да е вълна да е "по-силна" от другите.Тя може само да е ПО-ДЪЛГА !
                Не се напъвай, Петре. Няма да видим 1,42 тази година.

Коментар

• Колега Ксероксов, съгласен съм с тебе, че да броиш вълни, е като да броиш мухи - колкото и да броиш все щедойде още една и ще ти обърка сметките.
                  Понеже тука 90% от търгуващите са със сметки на 1-2 месеца /направо девствени от към гъзът/, ще им кажа следното : Колкото по-проста е една стратегия, толкова по-печеливша е тя!
                  Ако си сложиш 5 МА, 10 Фибоначита, 15 Съпротиви и подкрепи, още 10 канала и тренд линии и към тях добавите още 3 индикаториа отдолу резултата ще един - няма да виждате движението на цената, ще се съобразявате с някакви вяли фактори и резултата от цялата свищина ще е : В ГЪЗЪ /брат'чеда да ме прощава, че му взех лафа/ :!:
                  From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                  България Над Всичко

Коментар

• Интересна дискусия за търговия по вълни. Ами както всяка друга стратегия ако се спазва определени правила си е печелившо. Примерно вход на края на 2-ра или края на B - няма значение. И двете са a,b,c след 5-вълново ако щете дори комбинирано с някое фибо ниво. Какво имаме - малък стоп и голяма цел, т.е. много добро risk/reward отношение. Веднъж от 5 пъти да сме хванали движението си е далавера....

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
                      Третата вълна винаги е по-силна от 1-ва и 5-та от трите вълни по посоката на тренда. 2-ра и 4-та са корективни вълни които от своя страна се делят на A B и C подвълни. Това е теорията! Ако има някакви добавки към това правило, то е само да се натъкми теорията към реалността.
                      1.Трета не винаги е "по-силна" от 1ва и 5та, а в повечето случаи.
                      2.Неможе която и да е вълна да е "по-силна" от другите.Тя може само да е ПО-ДЪЛГА !

Коментар

• Първоначално изпратено от kritelin
                        Първоначално изпратено от Facts
                        Третата вълна винаги е по-силна от 1-ва и 5-та от трите вълни по посоката на тренда. 2-ра и 4-та са корективни вълни които от своя страна се делят на A B и C подвълни. Това е теорията! Ако има някакви добавки към това правило, то е само да се натъкми теорията към реалността.
                        Добре го каза :lol:

Много интересна теория, ама на практика какво правим - броим вълни и ако се пре-бе броенето търсим алтернативно броене, то с броене и после алтернативно броене сума пари се изкарват

Коментар

• Първоначално изпратено от koko
                          Първоначално изпратено от kritelin
                          Аз не казвам,че е задължително да е 1.618 от 1-ва.Просто 3-та вълнобройците винаги са я приемали като най-яката.Това е факт.
                          Всяко правило си има изключения обаче
                          Вълните могат перфектно да обаснят всяко движение......стига да е минало хехе, тоест трудно се прогнозира с тях но пък лесно можеш да обясниш защо това което си прогнозирал оня ден не е станало вчера, та в тоя ред на мисли верно вълнобройците винаги чакат 3 да е нещо голямо но ако не е теорията верно допуска да е мъненко стига да не е най-мъненкото - но разбира се има и някой неща с които трябва да се съобразяваме - примерно при доларкад преди две седмици търсих една 5-ца но един колега тук ме подсети че 4 небива да бие първата и аз стопирах на 1.13 на загуба иначе щях да стискам досега хехе,

Аз добри и стебилно печелещи вълнобройци не познавам, може и да има, ти преди беше пускал някакво видео на един македонец - пича обаче всеки път си казва "Ако не сме в АБЦ, може да сме в 1-2-3 за 4 и 5". Теорията наистина добре обяснява миналото, аз смея да твърдя че я познавам добре но специално във форекс е трудно приложима и се хващам на бас с всеки вълноброец, че има много по успешни методи.

Коментар

• Първоначално изпратено от denislav_iliev
                            При паунд / долар аз продължавам да си мисля че още е рано за големи корекции, защото направихме 50 % на последното възходящо с двойно дъно и имаме още цели нагоре. Поне да пробваме върха 2,0130 и ако нямаме сили да го бием , тогава къси
                            Последното 1,2,3,4 си ти е екстра (преди това коунтига няма да го коментирам) със съответни забележки - това 1,2,3,4 и последващо 5 ще бъде 3-та от 3-та от голяма 5-та. На последната 4-ка й трябва още едно малко дъно, за да си завърши с-то. Абе с една дума хванал си посоката евентуално си промени стоп-а.

Успех!!!

Коментар

• 03.05.2007 15:30 САЩ: Неселскостопанска производителност (по предварителни данни)

Коментар

• Ето една идея от мен.

Коментар

Working...
                                X