IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• нормално е да гърмят стопове при канадеца,има написани правила-всички ги знаем,игра по тренда ,тренда е твой приятел,ит.н. и т.н...но ,много хора обичат да се правят на врачки,сякаш някой ще каже-еййй,тоя мнооого ги разбира! и това им струва кинти.докато няма причина за обръщане на тренда -си е лов на вещициили докато няма тренд обръщаща фигура -всичко е ташаци на рояци

Коментар

• Първоначално изпратено от doty
      Доне, аз също играя без стопове ... но заради тоя USD/CAD такава кръв сера вече втори месец че не е истина ! така ми се искаше да съм вкарал някои стоп ... но както и да е
      ако устискаме с тоя долар/кад ще мислим тогава !!!
      Doty, най- вероятно ще е същото, макар че много бих се зарадвал, ако греша!

Като стана дума за грешки... Днес пазарът сбърка с 5 пипса (хехе) като не ми задейства бай лимита на 3385... Другата седмица най- вероятно ще се наложи да го дръпна малко надолу, но е рано още за подобни сметки.

Коментар

• Гърмят стопове при канадеца като за световно! Даже и да върне 2-3 фигури ще изкара много време между 1,04 и 1,09. Може би месеци.

Коментар

• Доне, аз също играя без стопове ... но заради тоя USD/CAD такава кръв сера вече втори месец че не е истина ! така ми се искаше да съм вкарал някои стоп ... но както и да е
          ако устискаме с тоя долар/кад ще мислим тогава !!!

Коментар

• Re: dinobot

[quote="snow55"]
            Първоначално изпратено от dinobot
            Първоначално изпратено от miro
            Първоначално изпратено от dinobot
            Първоначално изпратено от miro
            моля някой да ми каже имаше ли шип при новините в долна посока и до къде беше той.
            благодаря
            Да до 1.3408 - 1.3410
            кой брокер ползваш
            ДелтаСток

1.3411 ФК Евънт Trader bg
            Даже и името на брокера не си знаеш...
            Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от Петър Караиванов
              A !?
              Още не са ми изтрили предишния пост с музикалния поздрав до модератора на този форум. Това ще да е ЧУДО !!!!
              С това заяждане от твоя страна очаквай включване от модератора....
              А за еврото от вчера - КАПУТ, нали ти казах..

Коментар

• A !?
                Още не са ми изтрили предишния пост с музикалния поздрав до модератора на този форум. Това ще да е ЧУДО !!!!

Коментар

• А песента в 17.35ч. на ЪпСурТ е СПЕЦИАЛН поздрав за модератора на този форум който ще си счупи ръцете да ми трие постовете

Коментар

• Re: Обир на стопове

Първоначално изпратено от Дон Карлос
                    Здравейте!
                    Майсторски прибраха стопове и в двете посоки - просто класика!
                    Е, не всички, по-разумните "стопаджии", които ги слагат по-далечко се отърваха.
                    Преди два дни писах, че пазарът се зарежда с губещи позиции и понеже явно са били и в двете посоки нямаше отчетливо движение, а сто и кусур пипса "на място". Оттук и логиката в думите ти леко куца; да, обрали са стоповете на тези, които са позиционирали погрешно; другите все още не сме се включили...

Аз не разбирам много от стопове, никога не ги използвам, но казват, че предпазвали от загуба. Не зная, може и така да е, но май по-сигурното е, че в повечето случай я гарантират.
                    Пълна глупост... Това определено може да го каже само човек, който съвсем не разбира от стопове (пък и от форекс щом е готов да губи по много, но не и да си признае, когато греши...). Липсата на отговор на въпроса: "Къде да си сложа стопа?", е предпоставка за липса на позиция... А неумението да се определят подобни нива е личен недостатък, а не пазарен такъв.

Само че, нека играещите със стопове не се съобразяват с мнението ми.
                    Спокойно, няма...

Предупреждавам и тези, които евентуално решат да играят без стопове /главно неопитните/, ей тъй, за идеята, че ако не са наясно какво трябва да правят без стопове в сложни ситуации, най-вероятно ще се удавят.
                    При маржин търговия без стопове непременно ще се удавят! И опитните, и неопитните. Вторите малко по- бавно...

По надолу някой, не помня кой, възкликва :"Що за ММ без стопове?!" Ами /пак според мене/ поствянето на стопове изключва добър ММ. Даже въобще го изключва. Що за управление на пари е това, при което съвсем доброволно ги обричаш на загуба, нещо което се случва в минимум половината сделки? А по закона на Мърфи и в много повече.
                    Ха познай кой беше...

Слагам много близки стопове (10 пипса) и ги удря в около 1/5 от случаите (че и по- рядко), след което движението си продължава порядъчно дълго в "грешната" посока. В тази връзка: що за управление на пари е това, при което бих си позвилил доброволно да поема неприятно голяма загуба, пък макар и в около 1/5 от сделките? Тук не става въпрос само за загуба на пари - управлението е на време, нерви и още куп други неща, важни не толкова за търговията, колкото за пълноценния начин на живот. Да, може да ми дрънне стопа, да иде още 50 пипса в "погрешната" посока и после да върне, но ако помислим, ще видим, че по този начин само губим (време, нерви, моменти, които може да прекараме приятно, възможността да се влезе от по- добри нива и т.н...).

Още повече, че доброволно разкриваш най-важната тайна по сделката си. Нещо като белот с открити карти.
                    Тук си 100% прав! Но пък затова има експерти. Достатъчно е експертът да "знае" къде ти е стопа и, когато нивото бъде достигнато, да затвори позицията. Другият вариант е да висиш пред монитора, знаейки къде ще затвориш и да си вкарваш филми от типа на "Умирай трудно"...

Пък и обикновено, под въздействие на масовата психоза и зомбиране, графики, сигнали и пр. услужливо предоставени "добринки", масовият трейдър съвсем масово влиза с всички в позиция - и вход и стопове са в съвсем малък диапозон и са много удобна плячка. Имам предвид, че входовете са в малък диапазон и отделно стоповете също.
                    Даваш още един жокер, който противоречи на основната ти теза! Казваш масовият трейдър масово влиза под въздействието на масовата психоза... Чудесно! Аз ще вляза къс там, където купуват и дълъг, където продават. С близък стоп! Но проблемът е, че именно масовият трейдър играе без стоп (замисли се над това)... Същите тези масови трейдъри са болшинството от 90-те % губещи... С тази разлика, че вместо да си приберат 10-15 пипса загуба и да си запазят възможността да спечелят следващия път, губят (все някога) целия акаунт... Ако всички играехме със стопове, нямаше да има трендове, хехе (ирония). Те за, за да занулят екстремистите, които си мислят, че морето им е до колене и винаги знаят правилния отговор (пак се замисли ).

Аз може и да не разбирам много от форекс и навярно е така, но има толкова много очевидни неща, които плачат за осмисляне.
                    Е па явно не си на повече от 2-3 годинки реална търговия.

П.С.: Ако горните писания са прозвучали леко нападателно, то причината е както в неоснователността на поста, върху който са базирани, така и в подвеждащия му характер.

Коментар

• Re: Обир на стопове

Ами /пак според
                      мене/ поствянето на стопове изключва добър ММ. Даже въобще го изключва.
                      Виж сега, някои му казват стопове... Други му казват другояче. Но независимо какво е наименованието трябва да има нещо което ПРЕДВАРИТЕЛНО си решил, че ще е сигнал за погрешно решение!!! Се трябва да има нещо което ПРЕДВАРИТЕЛНО да си набелязал в плана, че ако се появи ЩЕ Е равнозначно за теб на "Сгреших. До тук съм!" Стоповете са само един от многото начини да кажеш това. Що за план е това щом нищо на света не може да го обърка??? И Господ няма такива планове! :lol:

Другата алтернатива е да наливаш безкрайно пари в една все по-губеща, заради многогодишен тренд, позиция! След някоя друга петилетка може и да ти излезе позицията, ама може и да не излезе.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki_Chepel
                        Доне ама за пожечето неща си много прав.
                        1. Имаш си план.
                        2. Знаеш каво е ММ о го използваш.
                        3. Управляваш си позицията ефективно.

От всичко това следва че си имаш стоп, който обаче ти е в главата, можеш ефективно да си следиш позицията и знаеш кага и как да я затвориш на загуба ако нещата не се развият по план.

От всичко това излиза че начина по който търгуваш ти позволява стоповете да са ти в главата и нищо повече.

Единственото нещо което е под контрол на трейдъра е максималната загуба която може да понесе от всяка отворена позиция т.е. стопа. Друг е въпроса доколко всеки трейдър иска и може да упражни този си контрол върху загубите си.

УСПЕХ !!!

ПС: А така, наляха още масло в оганя. Предстои развръзката за днес!
                        Перфектно изложена мисъл - поздравления.

Няма какво да допълня.

Коментар

• Относно стоповете...

Хайде да помислим малко какво представляват "стоп"-овете. Ами това си е поръчка, например: "продавай ми валутата, ако цената падне на "едиколкоси". Тъй като почти всички ползват стопове, маркет мейкъра знае със сигурност, че ако цената пробие определени нива, то тя ще продължи в тази посока, знае дали това ще е "фалшив" пробив, знае приблизително колко пипса ще е движението. Предполагам, че разполагайки с цялата тази информация, той успешно си я търгува, докато ние "разследваме" графики, изчисляваме подкрепи и съпротиви и т.н. Разбира се в цялата тази работа няма нищо нечестно - разполагат с информация-използват я. Нечестно е обаче, когато в периоди с малки търгувани обеми, пазара се манипулира умишлено, за да "изгорят" стоповете - последния пример тазгодишните великденски празници - почти всички пазари бяха затворени, но долара направи едни движения от около 100 пипса.

Коментар

• Доне ама за пожечето неща си много прав.
                            1. Имаш си план.
                            2. Знаеш каво е ММ о го използваш.
                            3. Управляваш си позицията ефективно.

От всичко това следва че си имаш стоп, който обаче ти е в главата, можеш ефективно да си следиш позицията и знаеш кага и как да я затвориш на загуба ако нещата не се развият по план.

От всичко това излиза че начина по който търгуваш ти позволява стоповете да са ти в главата и нищо повече.

Единственото нещо което е под контрол на трейдъра е максималната загуба която може да понесе от всяка отворена позиция т.е. стопа. Друг е въпроса доколко всеки трейдър иска и може да упражни този си контрол върху загубите си.

УСПЕХ !!!

ПС: А така, наляха още масло в оганя. Предстои развръзката за днес!

Коментар

• Обир на стопове

Здравейте!
                              Майсторски прибраха стопове и в двете посоки - просто класика!
                              Е, не всички, по-разумните "стопаджии", които ги слагат по-далечко се отърваха.
                              Засега.
                              Аз не разбирам много от стопове, никога не ги използвам, но казват, че предпазвали
                              от загуба. Не зная, може и така да е, но май по-сигурното е, че в повечето случай я
                              гарантират. Само че, нека играещите със стопове не се съобразяват с мнението ми -
                              всеки е свободен да си харчи парите както намери за добре.
                              Предупреждавам и тези, които евентуално решат да играят без стопове /главно
                              неопитните/, ей тъй, за идеята, че ако не са наясно какво трябва да правят без стопове в
                              сложни ситуации, най-вероятно ще се удавят.
                              По надолу някой, не помня кой, възкликва :"Що за ММ без стопове?!" Ами /пак според
                              мене/ поствянето на стопове изключва добър ММ. Даже въобще го изключва. Що за
                              управление на пари е това, при което съвсем доброволно ги обричаш на загуба, нещо
                              което се случва в минимум половината сделки? А по закона на Мърфи и в много повече.
                              Още повече, че доброволно разкриваш най-важната тайна по сделката си. Нещо като
                              белот с открити карти. Пък и обикновено, под въздействие на масовата психоза и зомбиране,
                              графики, сигнали и пр. услужливо предоставени "добринки", масовият трейдър съвсем
                              масово влиза с всички в позиция - и вход и стопове са в съвсем малък диапозон и са
                              много удобна плячка. Имам предвид, че входовете са в малък диапазон и отделно стоповете
                              също.
                              Пък после се чудим как става така, че над 90 % били фалирали...
                              Аз може и да не разбирам много от форекс и навярно е така, но има толкова много очевидни
                              неща, които плачат за осмисляне.
                              Желая успех на всички!

Коментар

• AUD/USD

Айде и това австралийско кенгуро малко да отиде на юг, стига е седяло толкова северно, ще настине.

:-)

Коментар

Working...
                                X