IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валутна търговия - FOREX Архив 2.30

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тук настъпи голямо оживление, което говори че доста хора се притесняват за позициите си. Нека обобщя: Проблем в момента при мейджърите няма. Еврото се търгува както обикнове, кабела също, долар йена си върви по керито и не се знае докога, швейка е стабиелен (доколкото може да се каже че е стабилен с това обезценяване което търпи последните 5-6 месеца). "Проблема" идва от канадския долар. Доста силно поскъпване на тази валута в рамките на последните 2 месеца. Определно едва ли някой е очаквал такова нещо, но то е факт и трябва да го уважим Да, винаги при наличието на тренд е по-добре да се играе по него дори и при сегашните стойности и обяснението е следното: Вероятността позицията ви да излезе е много по-голяма отколкото да сте хванали дъно и повече никога да не видите позицията на зелено, освен това при такива трендове винаги има изтървали влака и всяка корекция на тренда се използва за пласиране на позиции по тренда и естествено след това закриване по тренда, което гарантира поне още едно посещение на дъното (ако приемем че то е достигнато, което няма как да знаем преди да сме видели втори опит за ново дъно - неуспешен)
    За тези който са наплашени от када и не гледат друго - да погледнат примерно кросовете на када или на австралиеца...т.е. винаги може да е и по-зле. Засега не смея да правя анализ и прогнози първо защото е петък и трябва да се съсредоточим върху почивката и второ сега има голяма опасност анализа да е пристрастен и да доведе само до по-големи проблеми.
    И още нещо, моля ви, не се карайте, обиждайте и сякакви простотии - това показава само слаба психика и емоционалност, което пък показва че този форум не е за вас... когато някой ви е ядосал го подминете така само ще спечелите вместо да си мерите ****** на думи по някакъв си форум!
    Това е просто мнение. Това не е предпоставка за търговия.

Коментар

• М/у другото не съм споменавал никаде че не харесвам анализите на г-н Караиванов просто не споделям вашето мнение за стоповете

Коментар

• Няма позиция без стоп, има скалпиране. Игра за по 1-2-5-10-20-30
        пипона. Не че така не се печели. Ноооо.... хм хмммм

Коментар

• Какво се нахвърлихте всички върху човека? Не виждам да е казал нещо кой знае колко обидно за някой, освен това че няма яхта...

Коментар

• Re: denislav_iliev

Първоначално изпратено от Дон Карлос
            Разбира се, че тази тема във форума я създаде Петър Караиванов
            преди много години.
            Не ми е ясно с кой акъл много "трейдъри" с жълто на устата се
            заяждат с него и дори му се подиграват, след като и на малкото
            пръстче не могат да му стъпят, що се касае до форекс.
            Щом е така, вместо да му триете постовете на човека , трябва да му плащате комисионна или да му изплатите патента наведнъж. Не съм запознат с този вид интелектуална собственост, ама съм сигурен , че ако го няма този форум започнат от петър, "инвестор" ще има доста по-малка аудитория

Коментар

• Колеги всеки сам решава как да разполага с парите си, лично аз смятам, че без стоп е доста по рисковано да играеш. Но всеки със своето мнение, трудно някои ще объди другите в становището си!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiyosi Ito
                Първоначално изпратено от Niki_Chepel
                Първоначално изпратено от Петър Караиванов
                Ново историческо дъно в USD/CAD - 1.0602 bid
                Много е вероятно да тестне 1.0590 нивото !
                Мнения?

П.С. - модератора да не пропусне да изтрие поста ми ?!
                Buy Cad na 1.06--
                Stop 1.0575 target 1: 1.0630 Target 2: Open
                Имаш ли индикация за покупка? или е просто певдположение от звездите? не казвам че няма да се случи просто мисля че няма резон зад тази сделка.
                Прав си - по звездите е! На работа мога да гледам котировките само от нетданията. Използвам уеб интерфейса на Евър. Просто друго немога, не минава през файърлоу-а на фирмата.

Мотивите ми са:
                1. Има дъно за деня.
                2. Края на деня е и едва ли ще ходи още много надолу.
                3. Края на седмицата е и едва ли ще затвори на тези нива дори и да има ново дъно.
                4. Суапа е положителен.
                5. От всичко това горе си мисля че ще върне поне 30 пипа ако не сега то в понеделник.

Надявам се в понеделник да мога да затворя ръчно тази позиция поне на 1 пип печалба плюс суапа.

Това е импровизация от която мога да си позволя да загубя 30 пипа и да ми дреме на шишарката.

Киоси извинявай ако това горе звучи по-рязко, просто изложих моите мотиви. Печалбата няма да е голяма но затова пък вероятността да стане е голяма а риска малък.

Купих на 1.0605. Таргета е 635 а стопа е на 575.

УСПЕХ !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ajax4o
                  Първоначално изпратено от Vlad1mir
                  Мерси за поздравлението ама не обичам да ме съветват хора които нямат поне една яхта от Форекс
                  Ей, палячо, върви прочети две книги и тогава говори толкова арогантно! Писнало ми е от смешници като тебе в тоя форум, посерковци дето знаят от къде да си пуснат поръчката в метатрейдъра и да си мислят, че много разбират!
                  Самия факт, че играеш без стоп показва какъв смешник си! Тези дето се хвалят във форума, че играят без стопове след 3-4 месеца изчезват... незнайно къде, ама все не е щото са отпътували на някъде с яхти.
                  Ти пък отде тая агресия да не би да загубил некои лев днес

Коментар

• Първоначално изпратено от Vlad1mir
                    Мерси за поздравлението ама не обичам да ме съветват хора които нямат поне една яхта от Форекс
                    Пляс-пляс...

Въпрос: Кое те кара да мислиш, че нямам яхта?!?

Отговор: Същото, което те кара да си мислиш, че до 10 дни еур/усд ще е на 3680 - желанието ти. Пита се в случая откъде стискаш дългите и ще има ли парички лятото да направиш 2 дена поне някъде на къмпинг...

Айде, еврото ще ти прости този път най- вероятно, но следващия или по- следващия тренд... (Записвам си на 11-ти да ти припомня къде е курса.)

Успех, Бъфетчо...

Коментар

• Първоначално изпратено от Vlad1mir
                      Ей, палячо, върви прочети две книги и тогава говори толкова арогантно! Писнало ми е от смешници като тебе в тоя форум, посерковци дето знаят от къде да си пуснат поръчката в метатрейдъра и да си мислят, че много разбират!
                      Самия факт, че играеш без стоп показва какъв смешник си! Тези дето се хвалят във форума, че играят без стопове след 3-4 месеца изчезват... незнайно къде, ама все не е щото са отпътували на някъде с яхти.
                      From Tokyo, to London, to the New York Stock Exchange - We Trade The World!!!
                      България Над Всичко

Коментар

• Не знам кои му се перчи но той явно е от хората дето си мислят че всичко знаят от всичко разбират неговото мнение едва ли не миродавно да ама не

Коментар

• за канадеца..ако се задържи още на това ниво....голяма е вероятността да се вземат печалбите и да се бяга за уикенда...днес е петък....тва движение беше продуктувано заради нефта...тези които мислят дали да го удължават още да внимават....

Коментар

• denislav_iliev

Разбира се, че тази тема във форума я създаде Петър Караиванов
                            преди много години.
                            Не ми е ясно с кой акъл много "трейдъри" с жълто на устата се
                            заяждат с него и дори му се подиграват, след като и на малкото
                            пръстче не могат да му стъпят, що се касае до форекс.

Коментар

• Първоначално изпратено от Niki_Chepel
                              Buy Cad na 1.06--
                              Stop 1.0575 target 1: 1.0630 Target 2: Open
                              Според мен краткосрочната покупка трябва да е точно там където ти е стопа на 1,0575 и след това затваряш на 1,0605. Изчакай, ако не тая вечер то Понеделник на азиатската сесия се ще го видим това ниво.

Коментар

• Първоначално изпратено от blqblq
                                Добре де, не се ли замисляте защо все начинаещите играят без стоп? Помислете другия път, когато занулите поредната сметка. Ясно е, че говоря на вятъра, но пак е файда, ако поне един-двама се усетят от цялата работа...

Владимир, много ми е интересно защо според теб Бъфет не слага стопове? Къде си я чел тая глупост?!? Естествено, че има ниво на пределно допустима загуба (стоп). Иначе поздравления - от форекс може и да не вдяваш много- много, но поне си надъхан, а това е важно условие, ако искаш някой ден да се поздравиш с успех.

Петър Караиванов, за канадеца от един поглед си мисля следното. Понеже май само го купуват (аз не го играя), то тези, които са купили около фигурата с премерен стоп и разумен лимит, ще вземат някой друг пипс. А тези, които са купили от майната си, ще стискат и ще се молят, хехе...

Коментар

Working...
                                X